ועדת הכלכלה החליטה לאסור על חברות הסלולר להגביל את השימוש באינטרנט ולחסום כרטיסי SIM

החברות לא יוכלו מעתה למנוע מהלקוח לבצע שיחות קוליות, למשל דרך סקייפ ● כמו כן, ההחלטה אוסרת עליהן למכור מכשירים נעולים, המיועדים לשימוש רק בכרטיסי ה-SIM של החברה עצמה ● שר התקשורת, משה כחלון, אמר ש-"המשמעות הכלכלית של החלטה זו לאזרח היא הנמכה נוספת של חסמי המעבר וחיסכון של עשרות שקלים"

מכה נוספת לחברות הסלולר: ועדת הכלכלה של הכנסת אישרה היום (ב') סעיפים נוספים בחוק ההסדרים הנוגעים לענף התקשורת, ובראשם חובת הניטרליות ברשת, שמשמעותה איסור על חברות הסלולר להטיל מגבלות על שימוש באינטרנט הסלולרי. כמו כן, אישרה הוועדה את ביטול חסימת כרטיסי ה-SIM.

על פי החלטת הוועדה, חובת הניטרליות באינטרנט הסלולרי תחול הן בהיבט התמחיר והן בהיבט הטכנולוגיה במכשירים הניידים. משמעות ההחלטה היא איסור על חברות הסלולר להטיל מגבלות על שימוש ביישומים או בפרוטוקולים מסוימים ברשת האינטרנט. כמו כן, החברות יהיו מחויבות שלא להפלות אספקת שירותים הניתנים על גבי רשת האינטרנט, בדיוק כמו ברשתות הנייחות.

מאז החלו שירותים המנצלים את רשת הנתונים הסלולרית ואת העובדה שמכשירי הסלולר מאפשרים לגלוש באמצעות Wi-Fi לשיחות קול, הדבר היה לצנינים בעיני המפעילים הסלולריים. בולטת בהקשר זה במיוחד החסימה של חברת פרי טלקום על ידי סלקום, שהחתימה את לקוחותיה על הסכמה לחסום את האפשרות לשיחות טלפון באמצעות רשת הנתונים. משרד התקשורת נאלץ להגיב ולאסור זאת במפורש.

הוועדה אף אסרה על החברות הסלולריות למכור מכשירים נעולים, המיועדים לשימוש רק בכרטיסי ה-SIM של החברה עצמה. משמעות ההחלטה היא שהלקוח יוכל לעבור עם מכשיר שרכש בחברה סלולרית אחת לאחרת, מבלי שייאלץ להיות תלוי בחברה שאותה הוא מבקש לעזוב על מנת לפרוץ, תמורת תשלום,  את אפיון הנעילה של המכשיר. כיום, עלות פתיחת SIM משתנה מחברה לחברה, והיא עשויה להגיע עד לכ-100 שקלים – דבר שלטענת הוועדה מהווה חסם תחרותי.

עוד אושר צמצום מהותי בקנסות היציאה ללקוחות חברות הסלולר. על פי ההחלטה, דמי היציאה לא יעלו על הסכום המתקבל בתחשיב של 8% מהחשבונית החודשית הממוצעת כפול מספר החודשים שנותרו עד תום תקופת ההתחייבות.

בנוסף, נאסר על חברות הסלולר לפרוע באופן מיידי את התשלומים שנותרו למנוי. בכך, תחויבנה החברות לאפשר למנוי שביקש לעזוב את בעל הרישיון לפרוע את התשלומים שנותרו לו באמצעות עסקת אשראי בתשלומים, ולא בדרך של פירעון מיידי, דבר אשר מהווה חסם מעבר משמעותי בין החברות.

שר התקשורת, משה כחלון, אמר בתגובה להחלטת הוועדה, כי לקוח יוכל לעבור חברת סלולר מבלי להיפרד מהמכשיר שאותו רכש דרך החברה שהיה מנוי שלה "מבלי להידרש לכך שהחברה הננטשת תתיר את השימוש בו על ידי החברה החדשה. המשמעות הכלכלית של החלטה זו לאזרח היא הנמכה נוספת של חסמי המעבר וחיסכון של עשרות שקלים".

נשיא איגוד האינטרנט הישראלי, רימון לוי, אמר, כי "התיקון מקדם שני נושאים חשובים: הניטרליות ברשת וההגנה על הצרכנים".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים