ד"ר אזי לב און, המרכז האוניברסיטאי אריאל: "שימוש בפייסבוק בעיריות – הכרחי"
"רשויות מקומיות שיפעלו בפייסבוק יראו שקיפות רבה יותר ויעמיקו את הקשר ביניהן לבין התושבים", אמר ד"ר לב און, ראש בית הספר לתקשורת במרכז האוניברסיטאי אריאל ● לדבריו, "רשויות מקומיות שלא יעשו כך יחוו יותר ביקורת במדיה החברתית בלי שתהיה להן שליטה על הנאמר" ● הוא הציג תוצאות מחקר שביצע לפיו ל-70% מהעיריות במגזר היהודי יש נוכחות בפייסבוק, לעומת אף לא עירייה אחת במגזר הערבי
"שימוש של גופי ה-IT בעיריות וברשויות המקומיות במדיה החברתית, ובפייסבוק (Facebook) בראשה, הוא מהלך הכרחי שיביא להעמקת הקשר ביניהן לבין התושבים. רשויות מקומיות שלא יעשו כך יחוו יותר ביקורת במדיה החברתית בלי שתהיה להן שליטה על הנאמר", כך אמר ד"ר אזי לב און, ראש בית הספר לתקשורת במרכז האוניברסיטאי אריאל.
ד"ר לב און דיבר במסגרת כנס המיחשוב בשלטון המקומי 2012. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, נערך באחרונה במרכז הכנסים אבניו שבקריית שדה התעופה, בהשתתפות מאות אנשי IT מהרשויות המקומיות. מנחה האירוע היה יהודה קונפורטס, העורך הראשי של הקבוצה.
נושא הרצאתו של ד"ר לב און היה "רשתות חברתיות ברשויות מקומיות – יישומים, הבטחות ומכשולים". הוא אמר בה, כי "פייסבוק הופכת לפלטפורמה חדשה לקשר בין האזרחים והרשויות המקומיות, אולם במרבית אתרי העיריות לא מצאנו פורומים בנושא. זו רשת שנגישה יותר לתושבים לעומת אתרי העיריות, שצריך להגיע אליהם באופן מיוחד".
"אם העיריות ישכילו להימצא בפייסבוק, הן יוכלו להפיק תועלת רבה מהשימוש בה – לשלוח מידע ולהפיץ אותו, ולשתף מידע לטובת הציבור במגוון אופנים", אמר. ד"ר לב און ציין, כי "עשינו מחקר קטן ובדקנו את השימוש של העיריות והרשויות המקומיות בישראל בפייסבוק. חיפשנו את הנתונים הללו בכמה דרכים – בגוגל (Google), בפייסבוק עצמה ובאתרי העיריות. להפתעתנו הרבה, רק בשלוש רשויות מצאנו לינק מאתר העירייה לפייסבוק". הוא הוסיף, כי איתור הדפים של הרשויות המקומיות הוא בעייתי מכמה סיבות, בהן טשטוש תחומים בין הדף של הרשות המקומית לזה של ראשה ומציאת פרופילים מזויפים של מתנגדים פוליטיים או אישיים של ראש הרשות המקומית. "הייתה זו משימה לא פשוטה לברור ולמצוא את הפרופילים האמיתיים", ציין.
"פייסבוק בהחלט נכנסה לרשויות במגזר היהודי", אמר ד"ר לב און. "ליותר מ-70% מהעיריות במגזר יהודי יש נוכחות בפייסבוק. לעומת זאת, אין נוכחות ברשת החברתית הפופולרית לאף אחת מ-11 העיריות במגזר הערבי. ברמת המועצות המקומיות, ל-11 מתוך 56 המועצות מהמגזר היהודי ולשלוש מתוך 69 המועצות הערביות יש נוכחות בפייסבוק". הוא ציין לטובה בהקשר זה את הדף של המועצה המקומית ג'וליס.
"בוצעו בדפים של הרשויות בפייסבוק מגוון שימושים, כגון תחרות לבחירת לוגו למועצה או העירייה, וכן התנהלו בהם דיונים ציבוריים אינטנסיביים", ציין.
"פייסבוק לוקח את הרשויות המקומיות לכיוון המחייב שקיפות גדולה יותר", סיכם ד"ר לב און. "עליהן להבין ולהפנים שאם הדבר לא ייעשה על ידן – הוא ייעשה בלעדיהן". הוא המליץ לרשויות המקומיות "לפעול בזירת המדיה החברתית באופן מקצועי ורציני ועליהן להעסיק אנשים שיודעים לעשות זאת כמו שצריך".
תגובות
(0)