בכיר לשעבר ב-FBI: "התקפות הסייבר – האיום המשמעותי ביותר לחברה"
"מלבד נשק להשמדה המונית, איומי הסייבר הם המשמעותיים ביותר שיש לפעול נגדם", אמר שון הנרי, לשעבר ראש החטיבה למלחמה באיומים הקיברנטיים של ה-FBI עוזר בכיר לראש הארגון ● הוא קרא להאקרים להצטרף לממשלת ארצות הברית במלחמה באיומי הסייבר, שלדבריו "עלולים לסכן את ביטחון המדינה ואת התשתיות הלאומיות הקריטיות שלה"
"התקפות של רשתות מחשבים הן האיום המשמעותי ביותר בפנינו כחברה", אמר שון הנרי, לשעבר עוזר בכיר לראש ה-FBI. "מלבד נשק להשמדה המונית, אלה האיומים המשמעותיים ביותר שיש לפעול נגדם".
הנרי, שעד לפני שנה עמד בראש החטיבה לאבטחת הרשת ולמלחמה באיומים קיברנטיים של שירות הביון הפדרלי האמריקני, היה אחד מדוברי המפתח בכנס Black Hat, שנערך באחרונה בלאס-ווגאס.
הוא ביקש מאלפי ההאקרים שהאזינו לו להצטרף לממשלת ארצות הברית במאבקה מול איומי הסייבר, שלדבריו "עלולים לסכן את ביטחון המדינה ואת התשתיות הלאומיות הקריטיות שלה". "ארצות הברית נמצאת במלחמה קיברנטית", אמר. "זהו איום נפוץ שעל כל האמריקנים לקחת אותו ברצינות. אסור להמעיט בערך הסייבר. אנחנו צריכים לוחמים על מנת שנוכל להילחם באויבינו".
בהמשך סקר הנרי את ההיסטוריה של ה-FBI, שעסק בפעילות נגד סמים, פשע מאורגן, ריגול ובשנים האחרונות – טרור. כיום, אמר, הסוכנות פועלת בשלושה תחומי פעילות: מלחמה בריגול מקוון, בפשע קיברנטי ובטרור קיברנטי. הוא עמד על הדמיון בין המלחמה בטרור והפשע הפיזיים לאלה הקיברנטיים ואמר, כי "מחשב לא תוקף מחשב. בכל מקרה, תמיד מדובר בבני אדם. מאחורי כל מקלדת יש פושע או טרוריסט".
הוא הסביר, כי חלק מהאיום הטמון בסייבר נובע מהעובדה שבימים אלה, כמעט כל המידע מאוחסן, משודר ומשונע באופן דיגיטלי. לכן, כל שעל התוקף לעשות הוא לרכוש מחשב נייד ב-500 דולרים ולאחר מכן הוא יכול לתקוף כל יעד בעולם כשהוא מצוי במיטתו, לבוש בפיג'מה.
"ארגוני טרור קוראים להשתמש בסייבר כבנשק", הוסיף הנרי. "אם נחכה, זה יהיה מאוחר מדי. אנחנו צריכים להיות מודעים לאיום הזה עכשיו".
עוד הוא אמר שנדרשת גישה של הגנה מעמיקה. "הגישה לטיפול באיומי סייבר שנהוגה כיום כושלת, כי היא מתמקדת אך ורק בהגנה ההיקפית". הנרי ציין, כי הוא מניח שיש טרוריסטים בארצות הברית עצמה ושהמפתח למנוע מהם לפעול הוא המודיעין, "בין אם מדובר על איום מפני מרגלים, טרוריסטים או האקרים".
"אנחנו מצויים בנקודת זמן היסטורית, והפעולות שנעשה כיום יגדירו היכן נהיה מבחינת אבטחת מידע ומבחינה ביטחונית בעוד שני עשורים", סיכם הנרי.
מתעניינים באבטחת מידע? הירשמו לוועידה השנתית של המכון למחקרי ביטחון לאומי INSS
תגובות
(0)