מק'אפי: שיפור ניכר ברמת הבטיחות בגלישה באתרים ישראליים

אתרים בעלי הסיומת il. עלו מהמקום ה-77 למקום ה-31 בשיעור האתרים בעלי סיכון בטיחותי, והוא עומד כעת על 1.2% בלבד ● המדינה הבטוחה ביותר בתחום זה היא יפן, והמסוכנת ביותר - וייטנאם ● האתרים הכי מסוכנים לגלישה הם אלה בעלי הסיומת com. ● באופן כללי, מק'אפי הצביעה על עליה במספר האתרים המסוכנים בעולם - מ-5.8% ב-2009 ל-6.2% השנה

הרבה יותר בטוח לגלוש באתרים ישראליים: מנתונים שפרסמה ענקית אבטחת המידע מק'אפי (McAfee) עולה, כי חל שיפור ניכר ברמת הבטיחות בגלישה באתרים עם סיומת il., וכי הם ממוקמים עתה במקום ה-77 מתוך 106 ברשימת הסיומות המסוכנות לגלישה, לעומת המקום ה-31 בשנה שעברה. 1.2% מהאתרים בעלי הסיומת הישראלית הוגדרו על ידי מק'אפי כמסוכנים.

עוד עולה מדו"ח Mapping the Mal Web שפרסמה החברה, כי האתרים המסוכנים ביותר לגלישה הם אלה המסתיימים ב-com. לפי הדו"ח, המפורסם זו השנה הרביעית, 31.3% מהאתרים הנושאים את הדומיין הזה נמצאו כמכילים סיכוני אבטחה. במקום השני ברמת הסיכון נמצאים אתרים בעלי הדומיין info. לעומת זאת, האתרים הבטוחים ביותר לגלישה, על פי מק'אפי, הם אלה עם הסיומות ade. ו-travel.

מחלוקה לפי מדינות עולה, כי המדינה שהאתרים בה הם הבטוחים ביותר היא יפן (אתרים בעלי הסיומת jp.), עם 0.1% סיכון בלבד. האתרים המסוכנים ביותר לגלישה הם אלה הממוקמים בווייטנאם (בעלי הסיומת vm.). מצב בטיחות האתרים בווייטנאם הידרדר ב-2010 בצורה ניכרת, לאחר שבשנה שעברה הם דורגו במקום ה-39 ברשימה. האתרים הווייטנאמיים הדיחו מהפסגה את אלה מקמרון (בעלי הסיומת cm.), שזכו בתואר המפוקפק בשנה שעברה. מאידך, סינגפור (sg.) שיפרה השנה את רמת האבטחה, והיא ממוקמת במקום ה-81, לעומת המקום העשירי בשנה שעברה. הסיבה לכך, לפי Network Information Center Singapore, היא שכיום, תהליך רישום אתר בעל הדומיין sg. מורכב יותר ודורש תיעוד הולם.

הדו"ח נערך על ידי מודיעין האיומים הגלובלי של מק'אפי, ונסדקו במסגרתו מעל 27 מיליון אתרי אינטרנט ברחבי העולם. על פי הדו"ח, חלה עליה במספר האתרים המסוכנים בעולם – מ-5.8% ב-2009 ל-6.2% השנה.

במק'אפי הסבירו, כי "הדו"ח מדגים את המהירות שבה פושעי המיחשוב משנים את הטקטיקות שלהם, כדי ללכוד כמה שיותר קורבנות מבלי להיתפס. פושעי המיחשוב הם אופורטוניסטים. כאשר הם מזהים דומיין שקל יותר להירשם אליו – הם ינצלו זאת. לעומת זאת, כאשר ישנם כללים נוקשים לרישום דומיין, הדבר מבהיל את פושעי המיחשוב, וסינגפור היא דוגמה לכך ". מק'אפי הצביעה גם על העובדה, כי פושעי מיחשוב מנצלים דמיון בדומיינים כמו cm. (קמרון) ו-com., ומשתילים בתוצאות חיפוש אתרים מזויפים עם דומיין דומה. כך, גולשים שלא שמים לב נכנסים לאתר שגוי.

בחברה מזכירים, כי בכניסה לאתר מסוכן, הגולש מסתכן בגניבת סיסמה, פרטי חשבון בנק ואף גניבת זהות, וממליצים לגולשים להתקין פתרון אבטחה מתאים.

לדו"ח המלא – לחצו כאן.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים