אילן אלתר, אלתרנט: "העולם עובר מאינטרנט של הדברים לאינטרנט של הכול"
"הצורך בקישור בין ה-'דברים' קיים, הטכנולוגיה נכנסת לחיינו, זאת לא מילת באזזז אלא צורך אמיתי", אמר אלתר במסגרת רב שיח לקראת כנס האינטרנט של הדברים שייערך בתחילת פברואר
"פעם דיברו על M2M, מכונה למכונה, אחר כך דיברו על אינטרנט של הדברים (IOT) ואילו כיום אנחנו מדברים על אינטרנט של הכול. קיים בלבול בנושא", כך אמר אילן אלתר, מנכ"ל אלתרנט.
אלתר דיבר במסגרת רב שיח שנערך לפני ימים אחדים בבית אנשים ומחשבים לקראת כנס שיעסוק באינטרנט של הדברים. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, יתקיים ב-5 בפברואר באולם yes Planet בראשון לציון. את רב השיח הנחה יהודה קונפורטס, העורך הראשי של הקבוצה. אלתר הוא יושב ראש ועדת התכנים של הכנס.
לדברי אלתר, "הצורך בקישור בין ה-'דברים' קיים, הטכנולוגיה נכנסת לחיינו, כי יש בה צורך. לא מדובר ב-באאז אלא בצורך אמיתי". הוא ציין כי "האינטרנט של הדברים זה מערכת מידע שכוללת בתוכה כמעט את כל מה שיש במערכות כיום. המידע מגיע מהחיישנים המנטרים – עיר חכמה, מכוניות, או ציוד רפואי. הוא נאסף ונדרשת עבורו תקשורת מיוחדת, במרכז כלשהו, בענן או שלא בענן".
את החיישנים, ציין אלתר, "יש לנהל, וכן יש לדאוג למגוון היבטים: לחיי הסוללות, לתקשורת, לאקטיבציה, לבילינג, ל-BI". לדבריו, "הצורך בתחום התעורר וצמח בגלל ירידה במחירי החיישנים והבנה כי ניתן להפיק מהם יותר ממה שמופק מהם כיום. האינטרנט של הדברים נכנס כמעט לכל תחום. יש קשר בינו לבין חברות ביטוח, למשל. חברות הביטוח יתחילו להציע פוליסות אישיות. הן תאסופנה פרטים על דפוסי הנהיגה של המבוטח ועל הפרופיל נהיגה שלו. חברות הביטוח מחפשות בידול, כי הלכה למעשה, אין הבדל בין הפוליסות המוצעות. IoT מושכל יכול להביא לבידול אמיתי".
תחום נוסף אותו ציין אלתר הוא עולם הרפואה. "יש סטארט-אפים מצליחים בעולם זה, כי יש צורך אמיתי לנטר כל מיני פעולות, דוגמת קשישים שנוטלים תרופות. יש, למשל, סטארט-אפ שפיתח קופסה ש-'מדווחת' על נטילת התרופות".
על מנת להמחיש מהו אינטרנט של הדברים הדגים אלתר מה זה לא: "החיישנים הנמצאים בנעלי ריצה הם טכנולוגיה נחמדה, אבל זה לא אינטרנט של הדברים. גם שעון חכם הוא לא אינטרנט של הדברים. מדובר בסגירת מעגל מקצה לקצה, כלומר – חיבור של הנעל, למשל, לרופא שמנטר את הדופק של מי שנועל אותה ובמידת הצורך – מזעיק עזרה".
אלתר סיכם באמרו כי "האינטרנט של הדברים הוא מגוון רחב של דברים. התפיסה הזו תתפוס ותמומש, כי היא עונה על מגוון צרכים. מחירי החלקים שבונים אותה יורדים ולכן היא תתקדם. החדשנות העסקית תביא לשינוי בפעילות של חברות ותוביל לבניית מודלים עסקיים חדשים. ארגונים נדרשים להיערך לקראת התחום החדש, תוך התייחסות להיבטים רבים, ביניהם תקשורת, אבטחת מידע, עדכון ותפעול החיישנים, רוחב פס, ניהול בענן או שלא – ועוד. זה לא יקרה סתם, נדרשת תוכנית מסודרת לאינטרנט של הדברים ועל המנמ"רים בארגונים להיערך לכך באופן מסודר".
המשך הרב שיח יפורסם בשבוע הבא
תגובות
(0)