פיני כהן, STKI: "ה-IT לא צריך לכבוש את הקילימנג'רו"
"אם פעם הארגונים הטובים היו כאלה המכוונים למטרה גדולה ובסוף היו כובשים את הפסגה - כיום, מה שמאפיין ארגונים טובים וחזקים הוא כיבוש של גבעות רבות", אמר כהן, סגן נשיא ואנליסט בכיר בחברה
"עולם ה-IT השתנה והוא כל כולו מוכוון להגנת היעדים העסקיים בארגונים. אם פעם הארגונים הטובים היו כאלה המכוונים למטרה גדולה, ליעד עסקי כלשהו, ובסוף היו כובשים את הפסגה – כיום, מה שמאפיין ארגונים טובים וחזקים הוא כיבוש של גבעות רבות ולא של האוורסט או הקילימנג'רו", כך אמר פיני כהן, סגן נשיא ואנליסט בכיר ב-STKI.
כהן דיבר בכנס הראשון לנושא DevOps שנערך היום (ג'), בהפקת אנשים ומחשבים, ב-yes Planet בראשון לציון. באירוע השתתפו מאות מקצוענים מעולם פיתוח התוכנה מכלל מגזרי המשק והנחו אותו פלי הנמר, יזם ומנהיג הקבוצה, וארז טאצ'ר, מנכ"ל אג'יילספארקס.
לדברי כהן, "ההתנהלות העסקית השתנתה מפעולות ענקית לפעילויות ממוקדות, קטנות וחכמות. וולמארט (WalMart) היא דוגמה לכיבוש של גבעות ולא של האוורסט. אנשי ה-IT שלה פיתחו מערכת מבוססת מובייל שנמצאת בשימוש מסדרי המדפים ומביאה לשיתופיות ביניהם. מי שמסדר את הבובות במדפים עושה זאת לפי הנחיות שבאות מלמעלה, אבל יכול להוסיף המלצות, אותן רואים מסדרי המדפים בסניפים האחרים. כך, הורידו את ההתנהלות היומיומית של העסק למי שחי בשטח".
דוגמה נוספת אותה ציין מצויה בארגון בריאות בארץ, שהחליט שלא לפנות לכל מטופל שפנה אליו לצורך טיפול רפואי, אלא להתבסס על נתונים שיש במערכות ה-IT ולהתמקד רק בחלק מהמטופלים: לדוגמה, אלה שהיו שבעי רצון מהטיפול שקיבלו. הארגון צמצם את הרשימה של אלה שמתקשרים אליהם להציע ביטוח בריאות כלשהו וכך העלה את היקף המכירות. "על מנת לעשות זאת, ארגונים נדרשים להיות במודעות שהם מצויים בתחרות עסקית", אמר.
"ה-IT 'מתחלק' לשניים"
שינוי נוסף שחל בעולם ה-IT החדש אותו ציין כהן הוא "מעין 'חלוקה' שלו לשניים. החלק האחד הוא 'מערכת' של רשומות, והוא מתמקד בטרנזקציות, והשני, שעתיד לכלול חלק קטן מהתקציב אבל את רוב תשומת הלב הניהולית, הוא פעילות להידוק הקשר עם הלקוחות. זה מה שעושה את ההבדלים בין הארגונים".
לדברי כהן, קיים פער, שהולך וגדל, בין מערכי IT בארגונים, מכל הסוגים, ובין חברות אינטרנט. "ייחודן של חברות האינטרנט הוא שהן יודעות לעשות יותר IT בפחות משאבים – כספיים וכוח אדם. הן עושות טכנולוגיה כמו ה-IT בארגונים המסורתיים, אבל אחרת. כוח האדם המוקצה לתשתיות או לפיתוח קטן אצלן בהרבה. בנוסף, ארגוני ה-IT המסורתיים מוציאים גרסאות מדי שנים או חודשים, בעוד שחברות האינטרנט עושות 25 גרסאות ביום", אמר.
"בשנה האחרונה 'ראיתי את האור בקצה המנהרה': ארגוני ה-IT המסורתיים החלו לטעום את הנעשה בקרב ארגוני האינטרנט. הם החלו לפתח בסגנון אג'ילי, יצאו לפרויקטים מבוססי קוד פתוח, הם מכניסים Hadoop ובסיסי נתונים NoSQL, משתמשים באפליקציות במתכונת תוכנה כשירות (SaaS). מי שמביא לכך הם המתכנתים הצעירים. ברגע שזה בא מהשטח, זה חייב לתפוס", הוסיף. לעומת זאת, אמר, "יש רבים בארגוני ה-IT שמעכבים את הכנסת ההיבטים החדשים, אם מפחד ואם משמרנות", אמר כהן. "האנשים הטכנולוגיים האמיתיים מברכים על השינוי – ולא עוצרים אותו".
"אנחנו מצויים במצב של שינוי גדול, כמו המעבר מעידן המיינפריים לעידן ה-PC. ב-10-15 השנים האחרונות דבר לא השתנה. כעת יש מעבר למחשוב ענן ולקוד פתוח וכל החברות מאוימות", הוסיף.
כהן דיבר גם על הדרך ליצור ערך עסקי באמצעות ה-IT ואמר כי "זה נעשה בכמה היבטים, ביניהם מימוש תפיסת ה-DevOps".
לסיכום נתן כהן שורה של המלצות לארגוני ה-IT: "לבוא ולעבוד בעולם הפיתוח בשפות חדשות; לפעול בעולם ה-Big Data; לעשות DevOps; לעשות דברים בענן ציבורי; ולפתח בתפיסת אג'ייל; לחפש אזורים בהם הביזנס דורש תגובה מהירה – אתרי ווב ואפליקציות מובייל. אלה המקומות שדורשים שינויים מהירים ולכן, שם ניתן לעשות DevOps עם אוטומציה מלאה לבדיקות; ויש לעשות DevOps גם בתשתיות".
תגובות
(0)