השר בנט: "הטכנולוגיות הרפואיות הישראליות מצילות חיים של מיליונים"
"זהו חלק ממימוש הייעוד שלנו כעם סגולה ומגדלור יציב בודד במזרח התיכון", אמר שר הכלכלה בכנס ממשלתי שעסק בתחום, אליו הגיעו מאות אורחים מחו"ל
"בזכות הטכנולוגיות הרפואיות שלנו, מדינת ישראל עוזרת ומצילה חיים של מיליוני בני אדם בעולם, יותר מכל מדינה אחרת. זהו חלק ממימוש הייעוד שלנו כעם סגולה ומגדלור יציב בודד במזרח התיכון", כך אמר היום (ג') שר הכלכלה, נפתלי בנט, בכנס הבינלאומי לטכנולוגיות ומערכות מידע רפואיות Med in Israel, שנערך במרכז הירידים בתל אביב. הכנס מאורגן על ידי מכון הייצוא, משרד הכלכלה ומשרד החוץ. משרד הבריאות שותף לתוכנית הכנס.
הייתה זו הופעתו הפומבית הראשונה של בנט לאחר הבחירות. הוא ציין כי הכנס השנה מארח 600 אורחים מחו"ל, בכירים מתחומי הרפואה ברחבי העולם. מדובר במספר כפול לעומת מספר האורחים שהגיעו אליו בשנה שעברה.
"אנחנו חיים בליבו של אזור סוער ורעידת אדמה מתרחשת סביבנו", אמר בנט. "עלייה של קיצונים אסלאמיים שוטפת את המזרח התיכון ואף אחד לא יודע מתי היא תסתיים, אם בכלל. בנוסף, יש את בעיות הטרור. לכן, ישראל נתפסת כמגדלור שלא רק בולט ביציבותו במזרח התיכון אלא גם מאיר באור זרקורים לכל העולם".
"במציאות הזו אנחנו שואלים את עצמנו בכל יום לאן אנחנו הולכים", הוסיף. "המסורת לימדה אותנו שבכל מקום ובכל דבר עלינו להיות מצטיינים וטובים, לסייע לעולם, להיות אור לגויים. הטכנולוגיות הרפואיות הנהדרות שלנו הן ההוכחה שהישראלים מצילים חיים של בני אדם בכל העולם, יותר מכל אחד אחר".
בנט ציין כי "אורחים שמגיעים לפה מכל העולם מתפעמים כיצד אנו עושים זאת, במיוחד לאור המציאות שאנחנו חיים בה. הם מגלים שעשינו פה מהפכה של ממש, בזכות ההון האנושי שלנו".
שר הכלכלה התייחס להישגי משרדו בקדנציה הקודמת: "בשנתיים האחרונות ההיי-טק בישראל צמח מאוד, בעידוד הממשלה ובזכות האנשים המצוינים של משרד הכלכלה, בהם המדען הראשי וגורמים אחרים. הגענו בשנה שעברה למספר שיא של השקעות זרות, היו אקזיטים רבים של חברות ישראליות. ההיי-טק והחדשנות הם מנוע הצמיחה שלנו".
בנוסף, בנט דאג לציין את הפעילות של הממשלה לעידוד שילוב ערבים וחרדים בהיי-טק.
הוא התייחס לתוכניות העבודה של הממשלה ואמר כי "לא משנה מיהו השר שיישב במשרד, דבר אחד ברור: הממשלה תקדם יוזמה שלי להפוך את צפון המדינה למרכז עולמי של ביו-מד ורפואה, בדיוק כמו שהפכנו את באר שבע למרכז סייבר עולמי".
דוברים נוספים במליאת הפתיחה היו ח"כ צחי הנגבי, סגן שר החוץ, שאמר כי מדינת ישראל רואה בהיי-טק מנוע חשוב לצמיחה שלה; רמזי גבאי, יו"ר מכון הייצוא; וישראל מקוב, נשיא הכנס ויו"ר סאן פארמה ביולייט.
"2014 – שנה מצוינת לענף המחשוב הרפואי בישראל"
ליאור קוניצקי, משנה למנכ"ל ומנהל חטיבת ענפים טכנולוגיים במכון הייצוא, אמר בכנס כי "2014 הייתה שנה מצוינת לענף המחשוב הרפואי בישראל. 500 חברות ישראליות שעוסקות בתחום ייצאו פתרונות רפואיים בתחומים שונים, בהיקף של שני מיליארד דולר – גידול של 11% לעומת השנה שעברה. תחום הטכנולוגיה הרפואית הוא חלק מענף מדעי החיים שמכון הייצוא מלווה, והוא מונה 20% מכלל 1,100 החברות בענף זה. מדי שנה מוקמות בישראל 60-80 חברות חדשות בתחום זה, שעוסקות בעיקר בייצוא מחשוב רפואי, ציוד אבחון וניטור, ציוד אמבולטורי ורפואה ביתית".
"השוק העולמי פותח הזדמנויות עסקיות רבות לחברות העוסקות בתחומי הבריאות, שמופיעות בתערוכה", הוסיף קוניצקי. "השנה בולטים בכנס במיוחד מנהלים בכירים מהמגזר הרפואי מהמזרח, ממדינות כמו סין, יפן והודו. השוק בעולם מתעניין בטכנולוגיות הישראליות כי קיימת מגמה כלל עולמית של צמצום תקציבים וצורך בהתייעלות, והטכנולוגיה יכולה לסייע בדברים אלה".
כאמור, הגיעו לכנס כ-600 אורחים מ-50 מדינות, ביניהם מנהלי בתי חולים מובילים, סוכנים ומפיצים שמתעניינים בטכנולוגיה הישראלית וכן נציגי קרנות הון-סיכון.
נקודה נוספת שמאפיינת את הכנס, לדברי קוניצקי, היא העובדה שייערכו במסגרתו לא פחות מ-1,000 מפגשים שנקבעו מראש בין מפתחי הפתרונות הישראליים ללקוחות פוטנציאליים. "הכנס מתקיים למטרה של עשיית עסקים נטו, לסייע לתעשייה הישראלית לפרוץ החוצה".
לצד הכנס נערכת תערוכה בה הציגו 60 חברות ישראליות שפיתחו פתרונות ייחודיים לעולם הבריאות, ביניהם בתחום מערכות המידע לבתי חולים ומוסדות ציבור ופתרונות BI.
הכנס והתערוכה יינעלו מחר ובסופם יוכתרו שבע החברות המובילות בתחרות החדשנות שנערכה לקראת הכנס, בה לקחו חלק 30 חברות. הקהל הוא זה שיבחר את החברות הזוכות, לאחר שאלה יציגו בפניו את עצמן.
תגובות
(0)