צח ברקי, דן אנד ברדסטריט: "למרות הגידול באקזיטים, ההיי-טק עדיין רחוק ממיצוי"
"הסיבה לכך היא מחסור בהון האנושי: קצב גידול המשרות בענף עומד על 10,000 לעומת פוטנציאל של 12 אלף", אמר ברקי, סמנכ"ל מערכות אגף מידע, כלכלה ומחקר בקבוצה
"2015 צפויה להיות שנת שיא בהיקף האקזיטים של חברות ישראליות. אולם, למרות זאת, התעשייה רחוקה מיכולת המיצוי שלה, עקב מחסור בהון אנושי", כך אמר הבוקר (ד') צח ברקי, סמנכ"ל אגף מידע, כלכלה ומחקר בקבוצת דן אנד ברדסטריט.
ברקי דיבר בפתיחת מפגש של פורום מנהלים בענף ההיי-טק והטכנולוגיה שארגנה החברה במשרדיה בגבעתיים.
מנתונים שמסר ברקי עולה כי "בישראל פועלות כ-6,900 חברות, שכ-79% מהן אלה סטארט-אפים בשלבים ראשונים של גיוס. 78% גייסו הון לפחות פעם אחת ממקור ממשלתי, אנג'לים וקרנות הון-סיכון".
לדבריו, "קצב גידול המשרות בענף עומד על 10,000 בכל שנה בשלוש השנים האחרונות, בעוד שהפוטנציאל עומד על כ-12 אלף – וזהו המחסור בכוח אדם, שקיים כבר כמה שנים".
הוא קרא לממשלה להגדיל את השקעותיה בחינוך ובעידוד תלמידים לפנות ללימודי 4-5 יחידות מתמטיקה ומדעים. "ניתן לצמצם את המחסור בהון אנושי מיומן, בעיקר בתחומי התוכנה והאינטרנט, באמצעות הכוונה ממשלתית להגדלת היקף זכאי תעודת בגרות עם חמש יחידות לימוד במתמטיקה, פיזיה או כימיה להמשך לימודים גבוהים בתחומי הטכנולוגיה", ציין ברקי.
חסם נוסף שעוצר את הפוטנציאל של התעשייה הוא, לדבריו, מחסור בהון מקומי דומיננטי. "חלקן של קרנות ההון-סיכון הישראליות הלך וירד בשנים האחרונות וכתוצאה מכך, חלקם של המשקיעים הזרים גדל", אמר.
"על הממשלה לנתב את המוסדיים להשקיע בסטארט-אפים"
"המחסור במימון מקומי גורם להעתקת סטארט-אפים למדינות אחרות, בעיקר לארצות הברית", הוסיף. "ניתן להעלות את המימון המקומי באמצעות הכוונה ממשלתית לניתוב כספי המוסדיים להשקעה בסטארט-אפים, בכפוף להגבלת מרכיב ההשקעה בתיק".
ברקי אמר עוד שיש להאיץ את מגמת חיזוק האקו-סיסטם וליצור מקומות מפגש נוספים בין האקדמיה, ההיי-טק והמגזר הציבורי. הוא הביא כדוגמה לכך את קריית הסייבר בבאר שבע, המפגישה חברות היי-טק עם גורמים ממשלתיים ואוניברסיטת בן גוריון הסמוכה.
פתחה את המפגש סיגל מאור, משנה למנכ"ל דן אנד ברד סטריט, שציינה את מטרתו: לדון בבעיות שעומדות על סדר היום של תעשיית ההיי-טק, האחראית ל-50% מסך הייצוא של ישראל.
בהמשך נערך רב שיח בהנחיית חגי גולן, עורך גלובס, שבו דנו המשתתפים בסיבות לגידול באקזיטים, האם זה טוב או רע למדינה, האם המדינה עושה מספיק כדי להשאיר את התעשייה בארץ וכיצד משמרים את ההון האנושי.
בין הבכירים שהשתתפו באירוע: אייל ולדמן, מנכ"ל מלאנוקס; דב מורן, יזם סדרתי; ארז צור, מנכ"ל EMC ישראל ויו"ר האיגוד הישראלי לתעשיות מתקדמות; עוזי נבון, מנכ"ל אורקל (Oracle) ישראל; בן פסטרנק, מנכ"ל קבוצת אמן; נתן גביש, סגן נשיא לפיתוח עסקי ב-Salesforce; רונית בן בסט, מנכ"לית לשכת המסחר ישראל-אמריקה; וד"ר אתי לוצאטו, מנכ"לית לוצאטו את לוצאטו.
תגובות
(0)