בנק הפועלים מאפשר ליזמים לקבל גישה למידע בנקאי מגוון במסגרת BankAPP2
התחרות מציעה התמודדות על פיתוח אפליקציות שמתבססות על מידע בנקאי באמצעות API, ומאפשרת למפתחים לקבל גישה למידע וליכולות שיש לבנק עצמו, תחת מעטפת אבטחת המידע והפרטיות הנדרשת ● כמו כן הבנק מתעתד להשיק חנות אפליקציות במהלך 2016
"בהמשך להצלחת תחרות BankAPP בשנה שעברה, וכחלק מאסטרטגיית הבנקאות הפתוחה, הושקה תחרות BankAPP2 לפיתוח אפליקציות פיננסיות המהווה צעד משמעותי נוסף בהובלת הבנק את תחום הפינטק בישראל". כך אמר ד"ר רון וקסלר, ממונה על חטיבת האסטרטגיה בבנק הפועלים, בערב ההשקה החגיגי של תחרות BankAPP2 בסוף השבוע האחרון.
תחרות BankAPP2 מציעה התמודדות על פיתוח אפליקציות שמתבססות על מידע בנקאי באמצעות API – ממשק לפיתוח אפליקציות מבוססות מידע בנקאי ייחודי מגוון ועשיר, שפיתח הבנק ונחשף במהלך ערב ההשקה. התחרות מאפשרת ליזמים ומפתחים לקבל גישה למידע וליכולות שיש לבנק עצמו, תחת מעטפת אבטחת המידע והפרטיות הנדרשת (הנתונים בממשקים מעורבלים, ולא ניתן לדעת דבר על הלקוחות).
עוד נודע כי לראשונה במערכת הבנקאות, בנק הפועלים עומד לפתוח במהלך 2016 חנות אפליקציות, שממנה יוכלו לקוחות הבנק להוריד אפליקציות. כך גילה אבי כוכבא, ממונה על חטיבת הטכנולוגיה והמחשוב בבנק הפועלים.
החדשנות לא תישאר רק במסגרת התחרויות
בשלב ראשון יוצעו בחנות אפליקציות שיפותחו בתחרות BankAPP2 וכן אפליקציות שפותחו במסגרת תחרות האקתון שערך בנק הפועלים בין עובדיו לפני מספר שבועות. במהלך ההאקתון, שנמשך יומיים ברציפות והיה פתוח לכל העובדים – גם אלה שהם חסרי רקע טכנולוגי, פותחו 27 אפליקציות חדשות.
"החדשנות של בנק הפועלים לא תישאר רק במסגרת התחרויות. אנחנו מתכננים להשאיר ערוץ פתוח למפתחים לאורך כל השנה ולהיות בקשר עם קהילת הסטארט-אפים בישראל, במטרה לקדם פיתוחים חדשים שישרתו את לקוחות הבנק", אמר כוכבא.
לדברי כוכבא, אחד החידושים בתחרות השנה הוא שה-API, הממשקים שמוצעים ליזמים, הם תואמי ייצור. כלומר, אפליקציות שיעברו את כל שלבי התחרות יתאימו למערכות הפעולה של הבנק. שני חידושים נוספים: הבנק פתח API ייחודי שמתאים לתעודת הזהות הבנקאית, וכן API ייחודי נוסף עם ממשק לישראכרט, שיאפשר פיתוח אפליקציות שיוכלו לעשות שימוש עם נתוני ישראכרט.
באירוע ההשקה של BankAPP2 השתתפו למעלה מ-200 יזמים, והמשתתפים ייהנו מליווי מקצועי של גורמים בכירים בבנק ובתעשיית ההיי-טק וההשקעות בישראל, אשר יעזרו להם לפתח ולמקד את הרעיונות שלהם ולהגיע לתוצר איכותי ומתאים ליישום.
"עשרת העולים לגמר ייחשפו בפני משקיעים מובילים מהארץ והעולם וכן בפני תוכנית הפינטק של הבנק, המאפשרת השקעה של עד מיליון שקל, בהתאם לשיקול דעת הבנק", הוסיף ד"ר וקסלר. "לזוכים יוענקו פרסים כספיים ומתנות ועוד הפתעות רבות לאורך כל שלבי התחרות".
אירוע הגמר יתקיים במסגרת כנס משקיעים בינלאומי, ב-25 בינואר 2016, בבנייני האומה בירושלים, במהלכו יוכרזו הזוכים.
תגובות
(0)