"האישיות הבולטת ביותר בהיי-טק: היזם הישראלי"
"היזמים, שיצאו לדרך עם רעיונות ומימשו אותם, הם הבסיס של תעשיית החדשנות המצליחה של ישראל", אמרה קרין מאיר רובינשטיין, מנכ"לית IATI – האיגוד הישראלי לתעשיות מתקדמות
מהו ההישג הבולט ביותר של ההיי-טק הישראלי?
"רבים מציינים את החדשנות הייחודית של ישראל וזה אכן הישג בולט וחשוב, עם דוגמאות רבות וטובות – החל מהטפטפות של קיבוץ חצרים ועד להמצאת הדיסק-און-קי, פיתוח Waze, החדשנות של מובילאיי (Mobileye) ודברים רבים אחרים.
לטעמי, ההישג המשמעותי ביותר של תעשיות ההיי-טק ומדעי החיים בישראל הוא היזמות, שמצליחה להניב את הטכנולוגיה המתקדמת ביותר בעולם. ישראל מצמיחה יזמים מהטובים והמובילים בעולם, ואנחנו צריכים להמשיך ולהגדיל את האימפקט שלה בעולם ולייצר טכנולוגיה משבשת בתחומים נוספים ורבים ככול האפשר.
הישג משמעותי נוסף לאורך שנות קיומה של מדינת ישראל הוא בנייתו וביסוסו של האקו-סיסטם הטכנולוגי, שהושתת על בסיס אותה יזמות בשילוב עם גורמים כמו הצבא, על יחידותיו הטכנולוגיות, הממשלה והאקדמיה".
מיהי האישיות הבולטת ביותר בהיי-טק הישראלי?
"קשה להצביע על אישיות המתבלטת מעל כולן ואני בוחרת לפיכך בדמות היזם הישראלי. הכוונה היא לכל אותם חולמים שיצאו לדרך עם רעיון בלבד, אך התמידו ודבקו בו, עברו תלאות וגם נטלו סיכונים רבים בדרך, עד שהצליחו לממש את הרעיון שלהם ולהקים חברות, לפתוח מקומות עבודה ולייצר טכנולוגיה חדשנית. היזמים הללו הם הבסיס של תעשיית החדשנות המצליחה של ישראל".
מה כדאי לשפר בענף?
"למרות ההצלחה של התעשיות המתקדמות, עומדים בפנינו אתגרים רבים, כשבין הבולטים שבהם יש לציין את המחסור בכוח אדם איכותי שהתעשייה משוועת לו כדי להמשיך ולצמוח. חשוב לייצר פתרונות למחסור בכוח האדם בטווח הקצר וגם לטווח הארוך.
נוסף לכך, יש לפעול להגדלת שיעור ההשקעות בהיי-טק ולתקן את כשל השוק שבו הרוב המוחלט שלהן מגיע מחו"ל. לשם כך יש לתמוך בהגברת ההשקעות של הגופים המוסדיים במגזר הטכנולוגיה, בין אם בצורה ישירה או דרך השקעה בקרנות.
כמו כן, יש לעודד את הקמתם של מרכזי מו"פ חדשים בישראל ולהרחיב את פעילותם של המרכזים שכבר נמצאים כאן, בדגש על חברות רב לאומיות בתחום מדעי החיים, כדי שיפתחו פה מרכזי פיתוח".
תגובות
(0)