מה צופן העתיד לעולם היישומים?
דו"ח של F5 חוזה כיצד יישומים ישנו דרמטית את הדרך שבה אנחנו חיים ועובדים, וחושף שצעירים מאמינים שכמחצית מהמשרות יבוצעו על ידי רובוטים אינטליגנטיים
בכנס F5 Agililty 2017 לאיזור EMEA של F5 Networks, שנערך השבוע בברצלונה, חשפה החברה דו"ח מיוחד אודות עתיד היישומים, המצביע על מגמות ותחזיות, להן השפעה חברתית משמעותית.
דו"ח The Future of Apps של F5, מובילה גלובלית באבטחת יישומים ופתרונות ענן, כולל מחקר שבוצע על ידי פורסייט (Foresight Factory).
הדו"ח עושה שימוש במאגר מידע אודות מגמות טכנולוגיות וסוציולוגיות, בשילוב עם מחקר מקורי ב-25 שווקים באירופה, וראיונות עם מומחים מובילים ויזמים בעלי שם המתמחים בתחומי אוטומציה, ביומטריה, מערכות מידע וטכנולוגיה.
דו"ח ה-Future of Apps מצביע על האבולוציה של אינטליגנציה מלאכותית (AI) ולמידת מכונה, כמו גם על הצורך במודלים משתפי פעולה התומכים בדרישות הגבוהות לשקיפות.
הדו"ח גם מציין את העלייה בממשקי יישומים (כולל מציאות רוויה ומציאות מדומה) ואת פוטנציאל ההשפעה וההיקף של טכנולוגיות בלוקצ'יין (blockchain) ו-edge computing.
"דוח ייחודי זה מספק תובנות אודות עתיד היישומים והמעבר המהיר לחברה דיגיטלית וממוקדת יישומים", אמר ג'וש מק'ביין, מנהל חברת הייעוץ בפורסייט.
לדבריו, "עולמות פיזיים ודיגיטליים מיטשטשים. יש לנו עכשיו הזדמנות לפרודוקטיביות ויעילות חסרת תקדים, הן במישור הארגוני והם במישור האישי".
"יותר מתמיד, ביומטריה משובצת מחשב ואינטליגנציה מלאכותית יאפשרו לאנשים לקחת שליטה גדולה יותר על המידע האישי שלהם".
יחד עם זאת, אמר מק'ביין, "שינויים טכנולוגיים אלו יביאו עימם סיכונים משמעותיים לנוף איומי הסייבר הגדוש, כולל סכנות שכפול עצמי של אינטליגנציה מלאכותית, פריצות לרכבים אוטונומיים או הפיכתם של התקני אינטרנט של הדברים לכלי נשק. אנחנו צריכים עכשיו להיות מוכנים לזמן בו האקרים יפרצו לגוף האדם או למוח האדם".
ליזי כהן-ללום, סגנית נשיא בכירה למכירות ב- F5 לאזור EMEA, אמרה כי "קיים לחץ מתגבר של ארגונים ומפתחים להישאר רלוונטיים".
לדבריה, "הדרישות משתנות במהירות הבזק ודאגות האבטחה גואות. הדו"ח מצביע כי איזון הכוחות משתנה, דבר שיוצר הזדמנויות אדירות לאלו שמסוגלים לספק יישומים במהירות, פונקציונליות ברת-התאמה ואבטחת מידע. הדבר נכון במיוחד ככל שיישומים רותמים את הענן ויושבים בלב אקו-סיסטם מורכב המשלב כל דבר אפשרי, החל מקול וביומטריה ועד תחושות ומציאות רוויה".
ממצאים עיקריים
ארבעה מתוך עשרה צרכנים אירופיים ישתפו במידע פרטי שלהם בתמורה להצעה אישית או הנחה.
נתוני Global Foresight Factory מעידים כי 41% מבני 16-25 מאמינים כי את מקום העבודה שלהם תתפוס טכנולוגיית אינטליגנציה מלאכותית או רובוטים במהלך העשור הקרוב.
התפתחויות בתחום האינטליגנציה המלאכותית יביאו להופעת שירותים אישיים ותחזיות אישיות, לדוגמה בתחום הבריאות הקוגניטיבית. כמעט מחצית (49%) מהצרכנים הנסקרים משתוקקים לשירותים שיסייעו להם להבין את ההשפעה העתידית של התזונה שלהם, שיעור שעולה ל-57% בין בני דור ה-Y.
כלכלה קוגניטיבית היא נושא חם נוסף. שישה מכל 10 צרכנים בני דור Y מראים עניין בשירות שיאפשר להם לחזות את מצבם הפיננסי בהסתמך על פעילותם הנוכחית.
שליש מהנסקרים באירופה ודרום אפריקה מדווחים כי הם משתמשים בפקודות קוליות בזמן השימוש במובייל. בסוף רבעון 2017 היו קיימים למעלה מ- 10,000 יישומי צד שלישי מבוססי קול ב-Alexa של אמזון (Amazon) – עליה של 100% לעומת הרבעון המקביל אשתקד.
שימוש הולך ועולה בטכנולוגיות מציאות רבודה ומציאות מדומה. על פי פורסייט, כמעט מחצית מהנסקרים באירופה ודרום-אפריקה כבר השתמשו בהתקני ראש של מציאות מדומה או מעוניינים לעשות זאת, שיעור שמגיע ל-57% בין בני דור ה-Y.
כ-71% מהצרכנים ב-EMEA מסכימים כי הם צריכים חוויות חדשות וכמעט מחצית (46%) אמרו שהם יהיו מעוניינים בעדשות מגע לראיית לילה, עליה של 56% בקרב בני דור ה-Y.
ניל הרביסון, בן 33 הוא הסייבורג האנושי הראשון. הוא נולד עיוור צבעים והשבב המותקן בראשו מזהה עבורו צבעים כגלי קול. האם יותקף?
רשתות חדשות ודה-צנטרליזציה של טכנולוגיות בלוקצ'יין: באירופה ודרום אפריקה שליש (32%) מהצרכנים השתמשו או יהיו מעוניינים להשתמש בשרותי הלוואות המונים.
תגובות
(0)