ארצות הברית: עודדה נער להתאבד ב-SMS – והורשעה ברצח
פסיקה תקדימית במסצ'וסטס קובעת שלא חייבים להיות נוכחים בזירה כדי להיחשב רוצחים, ושמילים הורגות גם אם הן נכתבות אונליין
פסק דין בארצות הברית עשוי להוות תקדים משפטי שמצביע על חשיבותן של הודעות ה-SMS: בית משפט במסצ'וסטס מצא את מישל קרטר אשמה ברצח ללא כוונה תחילה, בכך שעודדה את החבר הנער שלה להרוג את עצמו בסדרה של סמסים.
החלטת בית המשפט היא פורצת דרך, משום שנוכחותו הפיזית של חשוד בזירת המוות היא בדרך כלל תנאי הכרחי להוכחת אשמה. אולם, קרטר כלל לא הייתה יחד עם קונראד רוי השלישי כשמילא את הטנדר שלו בחד תחמוצת הפחמן ביולי 2014. אולם, השופטים מצאו שהודעות הטקסט ששלחה לו היוו נוכחות וירטואלית, שעודדה אותו לבצע התאבדות. יצוין שמדובר באלפי הודעות טקסט שהיא שלחה לו.
"אתה לא יכול רק לחשוב על זה. אתה פשוט חייב לעשות את זה. אמרת שאתה הולך לעשות את זה", היא כתבה לו באחת ההודעות ביום שבו התאבד. ב-SMS אחר שכתבה לו באותן השעות היא קראה לו לחזור לטנדר שלו, לאחר שיצא ממנו. גם בשבועות שקדמו למותו שלחה קרטר הודעות רבות לנער המוטרד, שעודדו אותו לשלוח יד בנפשו.
ההגנה במשפטה טענה שקרטר אינה אשמה משום שלא הייתה בקרבת רוי כשהוא מת במגרש חנייה של וולמארט (Walmart). מנגד, התובעים טענו שהודעות הטקסט ושיחות הטלפון התכופות שלה אליו היו כאילו היא הייתה נוכחת.
"אנשים מתאהבים באינטרנט באמצעות הודעות SMS, אנשים גם מציקים באמצעות הודעות טקסט או באינטרנט, ואפשר גם לדחוף מישהו להתאבדות באמצעותן", טענו התובעים במהלך המשפט.
קרטר צפויה לעונש של עד 20 שנות מאסר.
עוד פסיקה שמראה שהחוק לא מתקדם בקצב הטכנולוגיה
הפסיקה התקדימית מדגישה את העובדה שהחוק אינו מתקדם באותו קצב של הטכנולוגיות, על אף שיש להן חלק גדול יותר ויותר בחיי היומיום שלנו. היא אף מציבה רף משפטי בקובעה שמילים – בין אם הן נאמרות ובין אם הן נשלחות בצורה מקוונת – יכולות לגרום למותו של אדם בצורה ישירה.
גורמים משפטיים רבים הגיבו לפסק הדין. הדעה הרווחת היא שיש בו "מסר ברור לאנשים שמשתמשים בטכנולוגיה כדי להציק ולדחוף מישהו להתאבדות – שהדבר לא יתקבל". גם איגוד זכויות האזרח האמריקני הגיב ואמר שההרשעה מהווה בסיס משפטיף בכך שהיא מהווה תקדים למה אנשים יכולים או אינם יכולים להגיד או לכתוב באינטרנט או בסלולר.
תגובות
(0)