עיצוב מרחב העבודה הדיגיטלי חייב להתמקד קודם כל בבני האדם

גישה חדשה זו תהפוך את חייהם של משתמשי הקצה לנוחים יותר ותעזור לייעל את השימוש בכלים דיגיטליים ברמה הארגונית, כי יותר מכל דבר אחר - גישה נוחה ופשוטה יותר ליישומים, מובילה לשיפור ביעילות ובפרודוקטיביות

26/07/2017 13:51
אלי שקד, מנכ"ל VMware ישראל. צילום: יח"צ

מרחב העבודה הדיגיטלי הופך לרכיב חיוני במסגרת המאמץ לסייע לאנשי מקצוע לחיות ולעבוד בהרמוניה עם עולם שהופך לדיגיטלי יותר ויותר.

עם זאת, אימוץ מרחב העבודה הדיגיטלי, דורש מאתנו לשקול מחדש את הדרך בה אנו מפתחים אמצעי אבטחה, כך שהדגש העיקרי יופנה לכיוון המשתמשים. כנס VMworld, שיתקיים בברצלונה בחודש ספטמבר הקרוב, יעסוק בנושא זה בהרחבה.

כולנו אובססיביים לגבי חיבור לאינטרנט. החיבור הפך הכרחי. בבתי מלון, בשדות תעופה ובתחנות רכבת יש עכשיו רשתות Wi-Fi. ישנה גם מגמה מתרחבת לפריסת רשתות Wi-Fi בכל סוגי התחבורה הציבורית, מאוטובוסים ועד למטוסים.

הסביבה הדיגיטלית שלנו מתרחבת והגבולות מטשטשים. כחלק מהמהפכה הדיגיטלית ובהשפעת הדור הצעיר, לקוחות ארגוניים מבינים שהם חייבים לספק מרחב עבודה דיגיטלי, שיהיה פשוט ומספק כמו המרחב האישי והמשפחתי. ברוב הפעמים זהו הגורם שיקבע את מידת המשיכה והפרודוקטיביות שלהם. למידע נוסף, מומלץ לקרוא  את המחקר The state of Digital Workspace – מצבו של מרחב העבודה הדיגיטלי.

למעשה, כל מקצוע יכול להפוך למודרני ויעיל יותר באמצעות מרחב העבודה הדיגיטלי. בעולם שבו שיתופי פעולה מתרחשים כל הזמן, אנו כבר מתחילים לראות קהילות (רופאים, עורכי דין, חוקרים וכו') מאמצות את העיקרון של מרחב עבודה דיגיטלי.

להחזיר את המשתמשים למרכז הבמה

אנשי מקצוע רוצים להשתמש ביישומים ארגוניים, באותה הקלות שמאפיינת יישומים אישיים. הדורות הצעירים גדלו יד ביד עם טכנולוגיה דיגיטלית. הטלפונים החכמים, מחשבי הלוח והמחשבים הניידים שלהם, מלווים אותם בכל שעות היממה.

מבחינתם זה בלתי נתפס, ואפילו אנכרוניסטי, להיקשר דווקא למחשבים שולחניים כדי לעמוד בדרישות של לקוחות ארגוניים.

בימים הראשונים של תחום ה-IT, משתמשים נאלצו להתאים עצמם למגבלות של לקוחות ארגוניים. הזמנים האלו עברו. כעת אפשר לנצל כלים חדשים כגון: אוטומציה משרדית, שיתופי פעולה, תקשורת, לעבור מיגרציות והשקות חדשות ולנהל סיסמאות מרובות. עם זאת, כדי שהשינוי הדיגיטלי ייתפס כהתקדמות ולא כמקור לחץ, אנחנו צריכים להפסיק לבקש מהמשתמשים להסתגל כל העת. הגיע הזמן להחזיר את המשתמשים למרכז הבמה.

חלק מהלקוחות הארגוניים עדיין נמצאים תחת תפיסת עבודה שבבסיסה החשש לאבד שליטה ולהסתכן בפרצות אבטחה, ובצדק! במשך זמן רב לקוחות ארגוניים העדיפו גישה מותנית מכשירים, המתבססת על ציוד ואביזרים מורשים. גישה זו מגבילה את המשתמשים, אבל היא מספקת תחושת מהימנות מבחינת אבטחה, משום שהיא כוללת מגבלות על ציוד מורשה, מגבלות על הרשאות ליישומים וכד'.

החדשות החוזרות ונשנות בנוגע לסכנת מתקפות הסייבר, גורמות להחמרת מדיניות האבטחה הקפדנית ממילא, החמרה שלא תורמת לגמישות ולפרודוקטיביות.

כדי לשלב בצורה מוצלחת בין נוחות השימוש לבין דרישות האבטחה של לקוחות ארגוניים, נדרשים כלי אבטחה עם גישה שמתמקדת במשתמשי הקצה. היוזמה חייבת לחזור למשתמשים ומערכת האבטחה חייבת להסתגל להתנהגות המשתמש.

גישה חדשה הזו תהפוך את חייהם של משתמשי הקצה לנוחים יותר ותעזור לייעל את השימוש בכלים דיגיטליים ברמה הארגונית, כי יותר מכל דבר אחר, גישה נוחה ופשוטה יותר ליישומים, מובילה לשיפור ביעילות ובפרודוקטיביות.

אופיו ותפקידו של מרחב העבודה ישתנו באופן משמעותי. בכל מקצוע תימצא דרך לשפר את הערך והפרודוקטיביות. הפרויקט הוא שאפתני, וכדי להצליח בו, לעניות דעתי חייבים להקפיד על הפרטים הבאים:

להימנע מהמפץ הגדול: יש להגדיר מסלול מפורט, שלב אחרי שלב. חייבים לתעדף יישומים שבהם יתרונות המרחב הדיגיטלי הם הבולטים ביותר. צריך להבטיח גם את מקרי התלות ההדדית שמעורבים בפרויקט. בתחילת הפרויקט כדאי להימנע מטיפול ביישומים עם קשרי תלות שעלולים להפריע ליישומים אחרים.

לחשוב על הארגון ולא רק על הטכנולוגיה: הפרויקט הוא לא רק פרויקט טכנולוגי וחוסר תשומת לב לפרטים הקשורים להיבטים הארגוניים, יכול לפגוע בתוצאה הסופית. לדוגמה, מרחב העבודה הדיגיטלי דורש שילוב בין מחשבים שולחניים ויכולת ניידות – שני נושאים שנמצאים באחריות שני צוותים שונים. לצורך העניין, עלינו ליצור מסגרת ארגונית שמעודדת שיתוף פעולה בין הצוותים האלה.

ממש בימים אלה, צוין הישג  מרשים בתחום זה ל-VMware, בתחום ניהול הרשתות הניידות (EMM).

החברה מוקמה כמובילה בריבוע הקסם של גרטנר (Gartner) לשנת 2017, בתחום ה-EMM, עם פתרון VMware AirWatch, זו שנה שביעית ברציפות.

בנוסף, נבחר פתרון VMware AirWatch בפעם השנייה ברציפות, כמוביל בקטגוריית יישום החזון. לפרטים נוספים ולהורדת הדוח המלא, לחצו כאן.

מרחב העבודה הדיגיטלי הוא אחד הנושאים שיידונו בכנס VMworld, המתקיים בברצלונה בתאריכים 11-14 בספטמבר 2017. אלו מכם שכבר השתתפו באירוע יודעים שמדובר בהזדמנות להעשרת מידע ולמפגש עם מומחים ומשתמשים.

אשמח לראות את כולכם באירוע.

הכותב הינו מנכ"ל VMware ישראל.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים