CES 2018: אפליקציות עם אקסטרה-פאנץ' לחיים נוחים יותר
הכירו מספר אפליקציות תוצרת מקומית, אשר מביאות את הבשורה בכמה תחומים מאוד חשובים המשפיעים על חיינו היומיומיים; עצמאות בריאותית, אבטחה חכמה וקניות אונליין - כי מה צריך יותר?
תערוכת האלקטרוניקה הגדולה בעולם, CES 2018, הביאה איתה גם חברות ישראליות שהציגו אפליקציות אשר ניתן לחלוטין לומר כי הן משנות חיים, משפרות אותן ללא ספק, ואף שומרות ומשגיחות עלינו ממצבי חירום בהם אנחנו לבדנו וזקוקים לעזרה.
לדברי עידו בראל מנהל המכירות של אסנס (Essence) בארצות הברית, "אסנס במקור הינה חברת סקיוריטי. לפני 12 שנה החלטנו להיכנס לתחום הבתים החכמים – בית חכם באוריינטציה של אבטחה. ייצור עצמאי שלנו של גלאי נפח, מצלמות, מנעולים מגנטיים לדלתות. הכל מחובר דרך ה-Hub לענן".
"האפליקציה שפיתחנו מאפשרת לשלוט על כל אביזר בבית התומך ב-Z-wave. לאחרונה הוספנו את היכולות של Google assistant – לשלוט באמצעות פקודות קוליות. הפתרון שלנו, בניגוד לפתרונות האחרים של בתים חכמים מבוסס גם על אבטחה, ומאפשר למערכת לקבוע סט של חוקים אוטומטיים של כל מיני תרחישים לוידוא בטיחות. למשל, הילדים חוזרים הביתה – אתם קובעים את השעה, וברגע שמישהו נכנס, אתם מקבל צילום למייל. יש לנו גם ייצור של גלאים – זכוכית נשברת, הצפה".
מוצר נוסף שהציג בר אל, הינו CARE home המאפשר לנטר אנשים מבוגרים החיים לבד. "הניטור של הפעילות שלהם מבוסס על גלאי נפח שמתקינים בבית, מגנטים בדלתות ועוד, המחוברים למחשב שאוסף את הנתונים כולם ושולח סיקור יומי על התנהגות הקשיש לאיש משפחתו או לרופא. המערכת שולחת התראות אוטומטיות כל בוקר כדי להודיע שהאיש התעורר במצב טוב. באירופה, המוצר מחליף אחות וביקורי רופא וחוסך לחברות הרבה מאוד כסף בזכות התיאור היומי".
בנוסף לגלאי נפח במטבח, בסלון בשירותים וכו', אמר, "יש לנו גלאי המזהה נפילה המשמש גם כסופר-צעדים ולחצן חירום. ביציאה מהבית עובר שידור הנתונים מהרשת הביתית למכשיר הסלולרי וכך הוא מאפשר לאדם המבוגר עצמאות".
"רכיב אחר שפיתחנו מכסה מקרים שהקשיש שכח לענוד את הגלאי – מיקרופונים שמאזינים כל הזמן, ומילות קוד CALL 911 בארצות הברית, או "הצילו נטלי" פעמיים (למנויי נטלי בלבד). כאשר המכשיר מזהה את מילת הקוד הוא מזעיק את המוקד".
אוזניות ללא אוזניות
אלמוג חכם, מהנדס בנובתו, הציג פתרון מעניין: מערכת שמעבירה שמע לאוזני השומע בלבד. ניתן להגדיר זאת כאוזניות וירטואליות, או אוזניות ללא אוזניות.
בין היתר, אמר, "אנחנו מציגים כאן פרויקט משותף שאנחנו עושים עם דל (Dell) במימונם, בו לקחנו את מחשב All in One והוצאנו לו את הרמקולים המקומיים ושמנו את הרמקולים שלנו במקומם. המערכת כוללת חיישן תלת-מימד שבאמצעותו מזהים את הפנים ומוצאים את המיקום של האוזניים במרחב. אחרי שמוצאים את מיקום האוזניים משדרים גלי קול בצורה כזו שאנחנו מייצרים שתי בועות קול נפרדות עבור אוזן ימין ואוזן שמאל שמתפקדים כערוצים – שמאלי וימני.
יישום חשוב נוסף של הפיתוח, אמר חכם, "הוא לתחום הרכב. לפני כשנה התחלנו פרויקט עם דיימלר מרצדס בסביבת הנהג. להרבה אפליקציות יהיו הוראות ניווט שרק הנהג ישמע בלי להפריע לשאר הנוסעים. בנוסף, התראות כיווניות. בגלל שאנחנו יכולים להבין את הכיוון שלך במרחב ולתת לך התראה כיוונית. אנחנו יכולים לשדר כך שניתן לאכן את מיקום המקור. לדוגמה, כשקורה משהו מצד ימין של הרכב, ההודעה תישמע כאילו הגיעה משם, וכך הנהג יכול להסיט את ראשו מיד לכיוון הנכון".
מתלבשים נכון
לדברי רונן לוזון, המנכל והמייסד של MySize, "פיתחנו מערכת שמשתמשת בסנסורים של הטלפון הסלולרי ואלגוריתמיקה. האפליקציה מאפשרת לנו למדוד מרחקים לפי תזוזת הטלפון מנקודה לנקודה. היישום הבסיסי ביותר שפיתחנו הוא סרגל לטלפון סלולרי – בו מציבים את הטלפון בנקודה אחת, לוחצים על Start, מעבירים אותו לנקודה השניה ומקבלים את המרחק ביניהם".
"יישום אחר שמשתמש באותה טכנולוגיה בדיוק – מדידת הגוף. זה פונה לשוק ענק של המסחר האלקטרוני. אחת הבעיות היא שאנשים לא יודעים את המידה שלהם בחנויות בגדים שונות, וזה גורם לסוחרים לסבול מ-30% החזרות, וכן מרתיעה של אנשים להזמין בגדים דרך האינטרנט".
האפליקציה שלנו, הסביר לוזון, "מאפשרת למדוד למשל את היקף החזה באמצעות שלוש מדידות בבתי השחי, ובאופן דומה את גובה הרגל ועוד. אנחנו עובדים מאחורי הקלעים עם אותן חנויות ועושים התאמה בין טבלאות המידות של אותו מוכר לפרופיל הגוף שאותו משתמש בנה".
"לקראת CES, לקחנו את טבלאות המידע של H&M, נייקי (Nike) ואדידס (Adidas) וכך אפשר לעבור מיצרן ליצרן ולראות מה המידה שלך אצל אותו אחד. אנחנו מטמיעים את האפליקציה אצל אותם ספקי אופנה, והם מטמיעים אותה בתוך האפליקציה למובייל ובאתר".
תגובות
(0)