"במקום וידיאו קונפרנס – אמרו ווב קונפרנס"
"חל מהפך בעולם ועידות הווידיאו, שמופעל כיום באמצעות פרוטוקולים שרצים על אפליקציות כמו זום ו-Skype for business", כך אמר ברק גיל, סמנכ"ל הטכנולוגיות של AVB ● לדבריו, " רוב הלקוחות הולכים ל-ועידות וידיאו על ענן ולביצוע אינטגרציות לחדרים - שזה הדבר הבא"
"עולם ועידות הווידיאו עובר מהפך. במקום וידיאו קונפרנס, כיום מדברים על ווב קונפרנס, וזה מופעל באמצעות פרוטוקולים שרצים על אפליקציות כמו זום ו-Skype for business, שמדברות האחת עם השנייה. רוב הלקוחות הולכים ל-ועידות וידיאו על שירותי ענן ולביצוע אינטגרציות לחדרים – שזה הדבר הבא", כך אמר ברק גיל, סמנכ"ל הטכנולוגיות של AVB.
ועידות הווידיאו היו אחד הנושאים שנדונו ברב שיח שנערך באחרונה בבית אנשים ומחשבים, לקראת כנס המולטימדיה שייערך ב-12 במרץ במרכז האירועים LAGO בראשון לציון. הכנס יעסוק בחוויות משתמשי המולטימדיה וישתתפו בו בכירים רבים בתחום.
דן אנגל, מנהל אזורי יוון, ישראל ודרום אפריקה בפוליקום (Polycom), אמר בהקשר זה כי "שוק נקודות הקצה בווידיאו נמצא במגמת עלייה, ו-וידיאו קונפרנס זה כבר ממש לא דבר שטוב שיש אותו (Nice to have). זה לחלוטין כלי עבודה. אני מכיר לא מעט מנמ"רים שאומרים שאם אין להם וידיאו קונפרנס – החברה מושבתת, מה גם שהווידיאו קונפרנסים של היום פשוטים הרבה יותר ממה שהיה פעם". הוא ציין כי יצרנים מתאימים את עצמם לכך.
יואב גן מור, מנהל מכירות מולטימדיה ב-AVCOM, אמר ש-"יש תמורה גדולה גם בנושא התצוגות – כמות המקרנים נחתכה בשנה האחרונה בחצי לעומת השנה הקודמת. יש בחדרי הישיבות הרבה פחות מקרנים ויותר מסכים. בגלל המחירים וקלות ההתקנה של המסכים, המקרנים הופכים להיות נישה למרכזי מבקרים ומוזיאונים. הירידה הדרמטית הזו תלך ותימשך".
דותן שובל, מייסד אתר המולטימדיה AVmaster ומנהל התכנים של הכנס, דיבר על מקומה של המולטימדיה במכללות ובאוניברסיטאות. "בעולם זה מתחילים להבין שהמרצה הוא לא הבעלים של הידע ושלסטודנטים אין יותר כוח לבוא לכיתה, לשמוע מרצה – ותו לא. כתוצאה מכך, העולם הזה עובר למגמות כמו BYOD (ר"ת Bring Your Own Device) ולמשימות שונות. נוצרות כיתות מיוחדות, שיש בהן שימוש רב במולטימדיה, ושסטודנטים ומרצים רבים כדי שהשיעורים וההרצאות יהיו בהן. עם זאת, יש הרבה מרצים שמתקשים להסתגל לכך, כי הם לא רגילים להפעיל כיתה ממוחשבת – אלא ללמד", ציין. עוד הוא אמר כי "IP בשליטה חכמה מאפשר למי שאחראי להפעיל את המסכים מרחוק, לשלוט על מה שקורה בכיתות".
דוברת נוספת בפאנל הייתה אביבה אברהם, הבעלים והמנהלת של AVA, שעוסקת בניהול, ייעוץ וליווי פרויקטים בתחום המולטימדיה. לדבריה, ארגונים רבים מבינים את היתרונות שיש בתחום ומאמצים פתרונות בעולם זה. אברהם ציינה בנוסף כי עולם המולטימדיה הולך, בין היתר, למרכזים קוליים, לאפליקציות ולשילוט דיגיטלי בענן.
לסיכום אמר שובל כי "שימוש ב-AV הוא תפיסה. שוק המולטימדיה משנה ויזואלית את העולם, את הסביבה של האנשים ואת הכלים שהם עובדים אתם. זה משהו אמיתי, סקסי ויפה, ואני מאמין שזו רק ההתחלה. כל ארגון יהיה חייב את זה". אנגל הוסיף וציין ש-"יש ארגונים שחוששים ממולטימדיה, אבל זה לא דבר מפחיד. מה שצריך בתחום הזה הוא פשטות, פשטות, פשטות".
מתעניינים במולטימדיה? רוצים לשמוע עוד? הירשמו לכנס המולטימדיה של אנשים ומחשבים.
תגובות
(0)