מי לא אוהב רק רדיו חזק – אוהב – שמנגן!
Radiogram הינה אפליקציה במצב בטא שמיועדת קודם כל למי שאוהב מוזיקה ובראש שלו לצאת להרפתקאות מוזיקליות מכל רחבי תבל
אז כמה מכם חנקו את האפשרויות החינמיות שמציעה ספוטיפיי (Spotify) בימים הראשונים לאחר השקתה הרשמית בארץ? אין ספק, שירות הזרמת מוזיקה – במיוחד אם הוא נותן היבטים שונים בחינם, בהחלט יכול להיות משהו מהנה עד מאוד.
יש הרבה יתרונות לשירות כמו ספוטיפיי ורבים אחרים שדומים לו, גם בקונספט החינמי שלהם, והראשון הוא פחות או יותר האפשרויות שקיימות במידה מסוימת להחליט מה שומעים ברמת השירים כדי לשמוע רשימות השמעה יומיות שמוגדרות בידי החברה.
היבט אחר הוא האפשרות לעקוב בקלות יחסית אחרי מה ששומעים, מה שמאפשר לנוע הלאה עבור אלו שאוהבים לגלות מבצעים חדשים ולאו דווקא לשמוע את מה שכבר יש להם בספרייה הפרטית שלהם – לוחצים על קישור לשם הלהקה/זמר/ת, מגיעים לעוד מידע רקע, מגיעים לעוד מוזיקה מוגדרת של האמן, וכך אפשר גם להרכיב בסופו של דבר רשימות שירים אישיות ומוגדרות היטב – ובדרך כלל שירותי המוזיקה המוזרמת מספקים את האפשרות הזו.
חדש, חדיש ומחודש
אבל יש גם צד שלישי והוא קיבעון מוגדר בהיבט שהינו חשוב מאוד לרבים מהמאזינים. השירות מציע רשימות שירים נושאיות. אבל – ולא משנה עד איזה עומק של הז'אנרים חודרים – בסופו של דבר מדובר ברשימות השמעה סגורות וקבועות שלא משתנות ואפילו בשיר אחד. הן יכולות להכיל כמה עשרות שירים, ואולי אפילו מאות, אבל בסופו של דבר שמעתם פעם אחת עד הסוף? אז תתחילו מההתחלה בלי שום דבר חדש באמצע. לא ממש מה שאוהבים אלו שגדלו על "חדש, חדיש ומחודש".
עבור אלו שמעדיפים לשמוע שירים בז'אנר שהם אוהבים, אבל בלי חזרה, ובלי להגדיר את מי כן או לא רוצים לשמוע כדי לקבל רשימה יומית שאולי כן או לא מתאימה לטעם שלהם, אין תחליף לרדיו – במיוחד עבור כאלה שאוהבים ז'אנרים שלאו דווקא משופעים בהשמעות בארץ כמו בלוז לסוגיו הרבים, נגזרות שונות של מטאל ועוד.
ועבור אלו שאוהבים רדיו, והנה הפתעה – לא דווקא שירים אלא גם חדשות מכל העולם, Radiogram הינה אפליקציה במצב בטא שמיועדת למשתמשי אנדרואיד בלבד, שמציעה אפשרות לשמוע תחנות רדיו רבות מרחבי העולם והיא מוצעת ללא פרסומות וללא הצקות (מעבר לפרסומות של השידור הרדיופוני שממש לא מציקות מדי), וכל מה שצריך זה חיבור לאינטרנט אלחוטי או סלולרי, וזהו.
הממשק של האפליקציה פשוט מאוד ואפילו מעט ספרטני. העמוד הראשי מציג אפשרות לבחור מדינה, ובהתאם לבחירה הזו משתנית התצוגה של הרשומה הראשונה בדף לתחנות שזוכות, לפי האפליקציה, למאזינים הרבים ביותר, כשמתחת לכל לוגו רשומים גם הנושאים המרכזיים של התחנות. גם השורה השלישית במסך הראשי מתייחסת למדינה כשהיא מציגה אפשרות לשמוע תחנה אקראית, כשגם כאן סוג התחנה יוצג באייקון – בדרך כלל מוזיקה.
השורה השנייה מציגה את התחנות שתבחרו כמועדפות כך שתוכלו לחזור אליהן במהירות, ואילו השורה הרביעית מציגה את כל התחנות בהן ביקרתם לאחרונה והייתם בהן אורחים לרגע ואולי יותר.
לצאת להרפתקאות מוזיקליות
בכותרת, ליד שם המדינה, ואל תחפשו את ישראל ברשימה הזו – יש אפליקציות אחרות שמספקות גישה לתחנות ישראליות – אפשר גם לבחור לבצע חיפוש כמו כל חיפוש אחר שעושים בכל מנוע באינטרנט כדי לקבל תוצאות שמפנות לתחנות שמתאימות לחיפוש.
ואם רוצים, פשוט לוחצים על Stations במסך הראשי, כדי לאתר תחנות בהתאם לקטגוריות מוגדרות מראש שהתוצאות המוצגות בהן שוב מוגדרות מהמדינה שבוחרים – וכעת מה שמוצג ברשימה הוא שם העיר ממנה משדרת התחנה. כך, שאם לדוגמה, תבחרו בצרפת כמדינה ותלחצו על "חדשות", מה שתראו זו רשימה של תחנות רדיו שממוקדות בתחום הזה ברשימה שמסודרת לפי סדר האלפא-ביתא.
במסך זה, דרך אגב, מוצגת בחלק העליון של המסך התחנה המשדרת באותו רגע . במסך הבית היא מוצגת דווקא למטה. בכל מקרה, ליד כל שם תחנה יש גם תפריט קטן שמאפשר להוסיף אותה לרשימת המועדפים האישית או לבקר בדף שלה ברשת. במקרה של התחנה לה מאזינים, התפריט גם מאפשר לקבוע מתי להשתיק אותה – בין כמה דקות לכמה שעות, בהגדרות מותאמות מראש.
Radiogram מיועדת קודם כל למי שאוהב מוזיקה, ובמקרה המסוים הזה, היא לא מיועדת למי שאוסף ההשמעות שלו כולל מוזיקה בשפה שאליעזר בן יהודה היה מזדעזע אם היה שומע אותה. אבל אם אתם אוהבים לחפש ולצאת להרפתקאות מוזיקליות, היא בהחלט יכולה לעניין אתכם.
להורדה מ-Google Play לחצו כאן.
תגובות
(0)