קיימברידג' אנליטיקה הגישה בקשה לפשיטת רגל
חברת המחקר - ששמה נקשר ובגדול לשערוריית נתוני משתמשיה של פייסבוק כש-87 מיליון מהם הועברו לידיה בכדי לנצל אותם באופן ציני ופוליטי - נסגרה לפני מספר שבועות עקב דעת הקהל ושלל תביעות כנגדה ● כעת היא מבקשת להיות מוכרת כפושטת רגל בארה"ב
קיימברידג' אנליטיקה (Cambridge Analytica), חברת המחקר והנתונים שעבדה מול מטה קמפיין הבחירות לנשיאות של דונלד טראמפ ב-2016, הגישה מרצון עתירה להכריז על פשיטת רגל בבית המשפט לפשיטות רגל של ארה"ב שבמחוז הדרומי של ניו יורק ביום ה' האחרון.
לפי ההגשה – מספר הנושים המשוער של קיימברידג' אנליטיקה הוא בין 1 ל-49, הנכסים המשוערים שלה עומדים על בין 100,001 ל-500,000 דולרים, בעוד שההתחייבויות המשוערות של החברה הן בין 1,000,001 ל-10 מיליון דולר. החברה הותקפה, ועודה מותקפת, עקב ההטענות לשימוש לרעה מצידה בנתונים האישיים של 87 מיליון משתמשי פייסבוק (Facebook).
קיימברידג' אנליטיקה היא שלוחה אמריקנית של SCL Group הבריטית שפעלה כחברת ייעוץ פוליטי. החברה נוסדה ב-2013 ונמצאה בבעלות חלקית של משפחת המיליארדר השמרן ריצ'ארד מרסר, חברו של טראמפ. יתרה מזאת, מי שייסד אותה יחד עם מרסר היה סטיב באנון, היועץ המרכזי של טראמפ במהלך הקמפיין ולשעבר אסטרטג ראשי בבית הלבן. באנון, שהשקיע בחברה בין מיליון לחמישה מיליון דולר, מכר את אחזקותיו בה לפני באפריל 2017.
השפעה פוליטית בזכות מידע על עשרות מיליוני משתמשים
כשנה בלבד לאחר הקמתה אספה קיימברידג' אנליטיקה, על פי החשד, מידע על עשרות מיליוני משתמשים והייתה מעורבת ב-44 קמפיינים בבחירות האמצע בארצות הברית. מטרת איסוף המידע הייתה לבנות מודלים התנהגותיים, שבעזרתם היא תוכל לשלוח מסרים לבוחרים פוטנציאליים, במהלך הקמפיינים.
חברת המחקר השנויה במחלוקת נאבקה גם בתהודה השלילית שהייתה תוצר של הקלטות חשאיות שביצעו תחקירנים של חדשות ערוץ 4 (Channel 4 News) הבריטי, אשר בהן נראו בכירים בחברה שדיברו על הפעולות שעשתה קמברידג' אנליטיקה בעבור קמפיין טראמפ. בין השאר נשמעו העובדים, כולל המנכ"ל דאז, אלכסנדר ניקס, מתפארים בשלל שיטות "מלוכלכות" שכללו נושאי שוחד וסחר בנשים. המנכ"ל עצמו צולם כשהוא מציע "לשלוח כמה בנות" בכדי לקבל חומר פוגעני שיכול להשפיע לרעה על מועמד היפותטי ולחבל בסיכוייו להצלחה.
קיימברידג' אנליטיקה הודיעה בהצהרה בחודש מרץ כי השעתה את ניקס והכחישה את החשדות לשימוש לרעה בנתוני פייסבוק בעבור קמפיין טראמפ. בתחילת מאי, בהצהרה שהודיעה על סגירתה, המשיכה החברה לעמוד מאחורי מעשיה. היא אמרה כי היא שומרת על "ביטחון מובהק כי עובדיה פעלו באופן אתי וחוקי", אך הסבירה כי "המצור מטעם הסיקור התקשורתי" הרחיק ממנה את ספקיה ולקוחותיה וש"כתוצאה מכך, נקבע כי לא ניתן להמשיך ולהפעיל את העסק".
תגובות
(0)