ההזדהות עם מאבק הלהט"בים – תעודת כבוד להיי-טק

ההירתמות של החברות בענף הוכיחה שההיי-טק הוא הקטר של המשק – גם בתחום זה ● האם בעקבות זה יבוא גם השינוי בחוקים וביחס של המדינה והחברה כלפי להט"בים?

גם לגייז מגיע להיות הורים. צילום אילוסטרציה: BigStock

הצעת חוק הפונדקאות שעברה השבוע בכנסת, ששוב מחריגה את הלהט"בים ולא מתירה להם פונדקאות בארץ, הביאה לגל חסר תקדים של תגובות מצד שורה ארוכה של חברות היי-טק, חבורת גדולות במשק וארגונים עסקיים. יבמ, מיקרוסופט, בזק, מלאנוקס והרשימה עוד ארוכה. במשך כל היום זרמו למערכת הודעות של חברות, שהמסר שלהן היה ברור: הזכות להורות שווה לכל אדם, בכל מקום בעולם. כמה מהחברות אף הודיעו כי ייתנו מענקים לכל עובד שיידרש לתהליך של פונדקאות.

בתגובה על הודעת אגודת הלהט"ב כי בני הקהילה, שעובדים בכל מגזרי המשק, ישבתו ליום אחד ביום א' הקרוב, הודיעו חברות רבות כי הן מאשרות לעובדים לקחת ביום זה חופש על חשבון המעסיק. הדי המאבק הגיעו גם אל מעבר לים: יבמ העולמית פרסמה הודעה שלפיה היא מתנגדת לכל אפליה.

חלק מתרומה לקהילה

התגובות האלה שמות את הזרקור על תחום שהוא פחות מיוחצ"ן בכל הנוגע לחברות ההיי-טק: המודעות שלהן לנעשה בחברה, למדינה שהן פועלים בה וכמובן, לעובדים שלהן. ענף ההיי-טק הוכיח שגם בנושא הזה הוא הקטר, שמבין שללא חברה שוויונית, שבה אין לחלק מהעובדים את הזכות הבסיסית לקיים את הדבר האלמנטרי ביותר לכל אדם באשר הוא – להיות הורה לילדים, גם החברות נפגעות: פעם אחת בגלל העובדים, שצריכים להשקיע אנרגיה ומשאבים רבים מאוד בניסיון לממש את ההורות בחו"ל, ופעם שנייה כי האווירה במדינה שמקדשת אפליה על ידי חוק אינה בריאה ואינה טובה.

אין זה פלא שבמגזרי ההיי-טק, התקשורת ובמקצועות החופשיים מועסקים עובדים רבים חברי הקהילה הגאה. הפתיחות שחברות אלה מגלות בגיוס העובדים כבר אינה חדשה. זוהי הסיבה, בין היתר, שאנחנו עדים לעוצמה רבה של תמיכה של חברות בתחומים אלה במאבק הלהט"בי.

המעורבות הזו היא חלק ממדיניות של תרומה לקהילה, שמתפרשת על פני שורה ארוכה של תחומים. בחברות רב לאומיות, אחריות חברתית מרכזת פעילות ברמה של חטיבת עסקית עצמאית בניהול בכירים ביותר – ולא במקרה. בישראל, הפעילות הזו מתמקדת בעובדים שמתנדבים בקהילה ונפגשים עם הצדדים השונים של החברה הישראלית, פעולות שמדרגות את ענף ההיי-טק במקום הראשון בדירוג השנתי של ארגונים כמו במעלה.

אבל אסור לטעות: עדיין יש פער עצום בין החיבוק שחברות ההיי-טק מעניקות ללהט"בים לבין האווירה הציבורית כלפיהם בישראל. בכנסת יש עדיין יותר מדי ח"כים שסבורים כי האפליה בחוק היא צודקת, וכי החוק היה צריך לעבור גם ללא הזיגזגים של ראש הממשלה. אבל הם לא מהווים את הרוב בציבור. בין אלה שהצביעו בעד התיקון המדיר לחוק היו ח"כים שהשקפת עולמם הפוכה, אבל החליטו לבגוד במצפונם כדי לשמור על הקואליציה.

יכול להיות שהתגובה והמחאה הנוכחית, שמגיעה מלמטה, תגרום לשינוי דרסטי וחזק יותר ביחס של החברה כלפי הקהילה הגאה. ענף ההיי-טק יכול לשמש דוגמה ומודל לחיקוי.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים