חמש מדינות מובילות לענקיות הטק: תנו לנו גישה למכשירים המוצפנים
מדינות "חמש העיניים" דורשת מהחברות לאפשר להן גישה למכשירים הללו ומאיימת שאם זה לא ילך ב-"טוב" - זה ילך ב-"רע" ● המדינות החברות בברית, שבעבר פורסם שישראל היא מדינה משקיפה בה: ארצות הברית, בריטניה, קנדה, אוסטרליה וניו-זילנד
ארצות הברית, בריטניה ושלוש ממשלות נוספות קראו לענקיות הטכנולוגיה לבנות דלתות אחוריות למכשירים המוצפנים שלהן, כך שגורמי אכיפת החוק יוכלו לקבל אליהם גישה. אם החברות לא תעשינה כך, הממשלות אומרות כי הן "יכולות לנקוט באמצעים טכנולוגיים, אכיפה, חקיקה או אמצעים אחרים" – כדי להיכנס למכשירים ולשירותים סגורים.
את ההודעה הוציאו מדינות "חמש העיניים" – ברית מודיעינית שבה משתתפות ארצות הברית, בריטניה, קנדה, אוסטרליה וניו-זילנד, שמשתפות ביניהן מידע סיגינטי (מודיעין אותות). בעבר פורסם כי ישראל היא חברה משקיפה בברית זו. נציגי חמש המדינות נפגשו בשבוע שעבר ופרסמו הודעה על מגוון נושאים הקשורים לטכנולוגיה, אך דבריהן על ההצפנה היו בולטים ביותר.
במזכר שהוציאו, מדגישות הממשלות כי הדלתות האחוריות הללו ישמשו רק לגישה "חוקית" למכשירים, כמו במקרה של חקירה פלילית. חמש המדינות מתכוונות לפעול לקידום המהלך תחילה ב-"טוב" – על ידי עידוד חברות הטכנולוגיה להוסיף את אותן דלתות אחוריות מרצון – ולאחר מכן ב-"רע": אם המהלך לא יצלח, הן מבטיחות ש-"ימצאו דרכים לגשת לנתונים המוצפנים, אם נמשיך להיתקל במכשולים".
בינתיים, יותר שאיפה – פחות פקודה
משקיפים ציינו כי בשלב זה, רצונן של הממשלות לדלת אחורית הוא יותר שאיפה מאשר פקודה או איום. אבל ההצהרה ממחישה את התנועה ההולכת גוברת מצד ממשלות ומחוקקים נגד הצפנה ובעד פתיחתה, שכן הן רואות בה מכשול בפני אכיפת החוק. ככל שההצפנה תלך ותגדל, ותהיה נגישה יותר בשנים הקרובות, בקשות אלה צפויות רק לגדול – ועשויות להוביל, בסופו של דבר, לפעולה.
מנגד, גם חברות הטכנולוגיה פועלות באופן זהיר. הוספת דלת אחורית למוצרים שלהם תישא בחובה הצהרה כי ההבטחה שלהן להגנת הפרטיות היא ריקה מתוכן. היא גם תעמת אותן עם בקשות דומות מצד מדינות אחרות, שיוכלו להשתמש בדלת האחורית לטובת ריגול בלתי הולם.
הנושא כבר עלה לא אחת בעבר. הדוגמה האולי הכי מפורסמת לכך היא דרישת ה-FBI מאפל לאפשר לבולשת את הגישה למכשיר ה-iPhone של המחבל מסן ברנרדינו – דרישה שהחברה התנגדה לה בכל תוקף, והמקרה אף הגיע להתדיינות משפטית ענפה. בסופו של דבר, ה-FBI הצליח לחדור למכשיר המסוים ללא עזרתה של אפל.
תגובות
(0)