בכירים מסכמים את השנה: ליאור פוני, Dell-EMC ישראל

ביקשנו מבכירים בהיי-טק הישראלי ובתעשיות נילוות להעריך את המגמות בענף בשנה האחרונה ובזו הקרובה, ולבחור את איש/ת השנה שלהם ● והפעם: ליאור פוני, מנכ"ל Dell-EMC ישראל

ליאור פוני, מנכ"ל Dell-EMC ישראל. צילום: ניב קנטור

מה היה הדבר הבולט ביותר בהיי-טק הישראלי בשנה האחרונה?
"בעידן הטרנספורמציה הדיגיטלית, כל חברה היא גם חברת IT וכל מנהל הוא גם מנהל IT, וכדי שארגון יצליח ליישם אסטרטגיות עסקיות חדשניות ולהטמיע טכנולוגיות מתקדמות, אין מקום יותר לחשיבה אינדיבידואלית וצרה של המנהלים בארגון. כולם צריכים לשתף פעולה בהגדרת היעדים ובהשגתם, בעיקר המנמ"ר.

בשנה האחרונה ראינו בשוק ה-IT באופן בולט הבנה של מגמה זו, שחיזקה את מעמד המנמ"ר בארגון ואת חשיבותו להשגת יעדים עסקיים. ראינו השנה גם תחלופה של מנמ"רים, כשאלה שנכנסו לתפקיד הגיעו מרקעים משולבים של טכנולוגיה ועסקים – מה שמקל משמעותית על ניהול השיח העכשווי של חשיבות הטכנולוגיה לצמיחה העסקית ולהישרדות בשוק תחרותי ודינמי מאוד. בנוסף, ראינו יותר הנהלות ארגונים שמבינות את הערך העסקי הגלום בתשתית ה-IT שלהם ומשלבות בשיח הטכנולוגי בעלי תפקידים שלא נכחו בו בעבר, כמו מנכ"לים, מנהלי כספים ומנהלי שיווק. אותם בעלי תפקידים מבקשים לראות את הקשר בין ההשקעה הטכנולוגית להתייעלות וצמיחה עסקית.

עוד נוכחנו השנה כי התדמית של ההיי-טק כמנוף כלכלי למשק הישראלי רק מתחזקת, כאשר כמות האקזיטים והיקפם שברו שיאים והמחישו לנו ולעולם שאומת הסטארט-אפ חזקה מתמיד ושרמת החדשנות פה היא, ללא ספק, מהמובילות בתעשייה הגלובלית. קצב ההשקעות בהיי-טק הישראלי מתייצב על כחמישה מיליארד דולר לשנה, כאשר קצב האקזיטים הוא יותר מכפול. יחד עם זאת, יש מקום לשיפור, כי קמו להיי-טק שלנו מתחרים, בדמות מרכזים טכנולוגיים מובילים במזרח אירופה ובאסיה, שהעלויות בהם נמוכות יותר מבחינת כוח אדם. התעשייה המקומית סובלת ממחסור במהנדסים ואנשי פיתוח תוכנה ובהתאם – עלויות כוח אדם גבוהות. הדבר מקשה על חברות רב לאומיות שפועלות בישראל להצדיק את פעילותן כאן ביחס לשווקים זולים יותר".

מה יהיה הדבר הבולט ביותר בשנה הקרובה?
"אני מקווה שהשנה נראה את התעשייה מטמיעה יותר את התובנה שהאסטרטגיה העסקית החדשה היא האסטרטגיה הטכנולוגית. כל מנמ"ר בכל ארגון ובכל ענף רוצה להשתמש בטכנולוגיה בכל היבט תפעולי – כדי להניע צמיחה, מודלים עסקיים חדשים, יחסים עם לקוחות ומוצרים ושירותים חדשים. חשיבה טכנולוגית כמנוע צמיחה עסקי, כאשר כל הטכנולוגיות עובדות יחדיו, היא טרנספורמציה דיגיטלית, וזה מה שדוחף קדימה את הארגון. הטכנולוגיה צריכה להימצא בראש סדר העדיפויות של מובילים בתעשייה, בכל מקום ועד רמת הניהול.

אני מאמין שהמעבר של חברות לדיגיטל רק יתעצם וידרוש גם שינוי בתרבות הארגונית. אם זה לא קרה עד היום, נראה זאת בשנה הבאה ובזו שאחריה, כי חברות שלא אימצו גמישות ודינמיות בהיבט כוח העבודה ייתקלו בקשיים.

אנחנו רואים שגדלה והולכת בהתמדה מגמה של הטמעה ופיתוח אינטרנט של הדברים. זו רק ההתחלה, ולא מדובר רק ב-'דברים' עצמם, כמו מה שאנחנו עושים איתם – ממהפכת האנליטיקה דרך מחשוב קצה ועד לרשתות תקשורת רחבות פס דוגמת הדור החמישי. לפי גרטנר, כבר כיום יש 8.4 מיליארד (!) 'דברים' המחוברים לאינטרנט – 30% יותר מאשר בשנה שעברה, ומגמה זו רק תגדל בשנים הקרובות. הדבר מחייב את חברות התקשורת לספק פס תקשורת רחב – 5G, יידרשו יכולות גבוהות יותר לניתוח אנליטי של כמויות נתונים גדולות, והתעשייה תפתח מחשבים חזקים יותר שיוכלו לעבד בצורה מהירה את כמויות הנתונים והמידע הרב שיצטברו. נראה גם שימוש רחב בפתרונות ענן מבוססי תוכנה".

מיהו איש השנה בהיי-טק הישראלי?
"אבני הבניין הנוכחיות, ובמיוחד העתידיות, של הטכנולוגיה הן התוכנות. על כן, איש השנה שלי הוא המתכנת, באשר הוא. המתכנתים הם האדריכלים של השינוי, של העולם הדיגיטלי החדש. הם אלה שיגדירו עבורנו את האופן והדרך שבהם נשתמש באפליקציות השונות ובשירותים הדיגיטליים, ולמעשה את כל המסע הדיגיטלי שלנו, שאט אט הופך להיות המסע האנושי כשלעצמו".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים