קובה מאפשרת לאזרחים גלישה חופשית בסמארטפונים – בעלות של משכורת חודשית

השינוי המרגש יהפוך את קובה סופסוף למקום שבו ניתן לגלוש ברשת ולעשות שימוש באפליקציות שדורשות חיבור דרך המכשירים הניידים ● אבל למרבית הצער - בשל התמחור ומצבם הכלכלי של התושבים - מעטים יוכלו להשתמש בשירות, שעלותו הבסיסית היא כשל משכורת חודשית ממוצעת במדינה

הוואנה, קובה. צילום:BigStock

קובה הודיעה השבוע (ג') כי לאזרחיה תוצע סופסוף גישה מלאה לאינטרנט בטלפונים הניידים. קובה היא אחת המדינות האחרונות שעד היום לא הציעה שירות שכזה לתושביה. מאיירה ארביץ', נשיאת מונופול הטלקום של קובה, ETECSA, אמרה בטלוויזיה הלאומית כי הקובנים יוכלו להתחיל לקבל שירות דור שלישי לראשונה החל מהיום (ה') השבוע.

עד כה הייתה לתושבי קובה גישה דרך הניידים שלהם רק לחשבונות דואר אלקטרוני ממשלתיים. בכלל, תחילת השימוש באינטרנט המדינה הייתה אחרי שב-2013 פתחה הממשלה בתי קפה ממשלתיים שהעניקו שירותי אינטרנט. שנתיים לאחר מכן הצטרפו גם אתרי Wi-Fi ציבוריים לספק את השירות. מאז 2017 יכלו תושבי קובה לגשת לאינטרנט בבתיהם רק באמצעות חיבורי Wi-Fi.

הממשלה הקובנית בנתה אמנם רשת דור 3 בערים ברחבי האי, ולכמה תיירים, בכירי ממשל קובנים ואנשי עסקים זרים הייתה גישה אל האינטרנט דרך הטלפונים שלהם כבר מזה מספר שנים, כך שהיכולת הטכנית הייתה קיימת באזור.

בקובה – הנחשבת כרפובליקה סוציאליסטית ושממשלתה קומוניסטית – נרשם אחד השיעורים הנמוכים ביותר בעולם של שימוש באינטרנט, אך נתון זה הולך ועולה במהירות מאז שהנשיאים ברק אובמה וראול קסטרו הכריזו על דטאנט – הפסקת מתיחות בין המדינות – ב-2014. התפשטות השימוש באינטרנט לא הואטה גם כשאת מקום אובמה תפס הנשיא הנוכחי, דונלד טראמפ.

מה עושים בקובה עם 30 דולר בחודש?

רק לכ-50 אחוזים מתושבי האי הקריבי, שבו מתגוררים 11.2 מיליון תושבים, יש טלפונים סלולריים, אבל רבים יודעים שהם לא יוכלו להרשות לעצמם את חבילות הנתונים שעליהן בישר הממשל.

המחיר של חבילות האינטרנט שנחשף בעבור חיבור של 4 ג'יגה בייט נתונים עומד על 30 דולר, ולכן עלות "התענוג" – שבעבור רוב תושבי המדינות במערב ואפילו במדינות נחשלות בעולם הוא עניין שבשגרה – תהיה מחוץ להישג ידם של קובנים רבים, שכן השכר הממוצע במדינה עומד בדיוק על הסכום הזה – כ-30 דולרים לחודש(!) וקובנים רבים מסתמכים על העברות כספים מטעם קרובי משפחה השוהים בחו"ל או מעבודות נוספות צדדיות על מנת לשרוד.

האינטרנט הקובני אינו מצונזר ברובו, אך הממשלה חוסמת מספר קטן של אתרים כמו רשתות הרדיו והטלוויזיה של Marti, הממומנות על ידי ארצות הברית, ומקורות חדשותיים אחרים המקדמים שנויים שונים מהותיים בהלכות האי הקיימות.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים