לרגל יום השואה הבינלאומי: יד ושם פתח קורס רשת על אנטישמיות

הקורס, שמוצע על גבי מיזם קמפוס של ישראל דיגיטלית, עוסק באנטישמיות מהעולם העתיק ועד לעידן המודרני, ומשתתפים בהוראתו מומחים מהבכירים בעולם בתחום

האם ה-"מאבק" של הרשתות החברתיות באנטישמיות ברשת נעשה רק כדי לצאת ידי חובה? צילום אילוסטרציה: BigStock

מהי שנאה ומהי אנטישמיות? מה קרה לאנטישמיות אחרי השואה? כיצד האנטישמיות השתנתה לאורך ההיסטוריה? ואיך מדינת ישראל והציונות משתלבות? שאלות אלה ועוד יידונו בקורס דיגיטלי של בית הספר הבינלאומי ללימודי השואה מבית יד ושם. הקורס, שיחל בחודש הבא, הושק היום (א'), יום השואה הבינלאומי. כותרתו היא "אנטישמיות: מראשיתה ועד ימינו", והוא מוצע ללא עלות באתר קמפוס – המיזם הלאומי ללמידה דיגיטלית, שיזם המשרד לשוויון חברתי.

הקורס, בן שישה שיעורים, בנוי מהרצאות וידיאו, מסמכים מקוריים, תמונות, סרטים היסטוריים ועוד. מחציתו הראשונה בוחנת את התפתחות האנטישמיות עד השואה – החל בתקופה היוונית-רומית, דרך ימי הביניים וכלה בעידן המודרני. המחצית השנייה עוסקת באנטישמיות בעולם כיום, ומתמקדת באנטישמיות של הימין הקיצוני והשמאל הקיצוני, וכן בשנאת היהודים בעולמות הערבי והמוסלמי. הקורס מראה כיצד השתמרו דימויים אנטישמיים ישנים ועלו ביטויים חדשים, דוגמת הכחשת השואה, סילופה ואנטי ציונות (שיש המפרידים אותה מגילויי האנטישמיות).

בהוראת הקורס לוקחים חלק 50 חוקרים, ביניהם פרופ' יהודה באואר, פרופ' ארווין קוטלר, פרופ' סרג'ו דלה-פרגולה, פרופ' דינה פורת וקבוצה נרחבת של היסטוריונים, סוציולוגים, בלשנים, פילוסופים וחוקרי מדע המדינה. כמו כן, לוקחות בכך חלק דמויות שאינן מהאקדמיה: מעצבי מדיניות ומנהיגים דתיים, לצד אנשי ציבור ידועים. אלה מעבירים את הסטודנטים מסע מרתק ומטריד, שסוקר את התפתחות האנטישמיות לאורך ההיסטוריה.

"הקורס יסייע במאבק על הזיכרון הלאומי שלנו"

כאמור, הקורס הוא חלק מקמפוס, המיזם הלאומי ללמידה דיגיטלית, מבית מטה ישראל דיגיטלית, שמאפשר לגולשים ללמוד בזמן, במקום ובקצב שלהם. הוא מציע עשרות קורסים דיגיטליים במגוון נושאים, שפותחו על ידי אוניברסיטאות ומכללות ישראליות, משרד החינוך ומשרדי ממשלה נוספים. יש בו קורסים מקצועיים לצד כאלה שפותחו על ידי המועצה להשכלה גבוהה ומקנים לסטודנטים נקודות זכות אקדמיות. הפלטפורמה שעל גביה הם מוצעים, edX, פותחה על ידי האוניברסיטאות הרווארד ו-MIT.

בין היתר, ניתן ללמוד בקמפוס את קורס "הפסיכומטרי של המדינה", וכן להעשיר את הידע בתחומים כמו מבוא למדעי המחשב, מבוא לפסיכולוגיה, מבוא לתכנות בשפת ++C, רעיונות מרכזיים בפיזיקה וניהול משא ומתן.

השרה לשוויון חברתי, גילה גמליאל, אמרה כי "העידן הדיגיטלי מעמיד בפנינו כלים חדשניים, שמסייעים להנגיש לציבור הרחב את הידע והמחקרים על השואה והאנטישמיות. בתקופה שבה הבורות מתפשטת ומכחישי השואה מגבירים את קולם, הקורס החדש, שהעלינו לאתר קמפוס יחד עם יד ושם, יוכל לסייע במאבק החשוב על הזיכרון הלאומי שלנו".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים