דיווח: לפחות 11 אפליקציות העבירו מידע רגיש לפייסבוק
תחקיר של הוול-סטריט ג'ורנל מעלה כי הן העבירו מידע על משקל גוף, תאריכי ביוץ, חיפוש דירות ועוד של המשתמשים, לעתים תוך הפרת הכללים של הרשת החברתית ● הרשויות פתחו בחקירה
עוד תסבוכת לפייסבוק: תחקיר של הוול-סטריט ג'ורנל מצא כי לפחות 11 אפליקציות שאוספות מידע אישי רגיש מעבירות אותו באופן קבוע לרשת החברתית, לעתים תוך הפרת הכללים שלה. המידע הזה יכול לכלול, למשל, משקל גוף, תאריכי ביוץ ומחזור חודשי, חיפוש דירות ועוד.
פייסבוק מציעה למפתחים ערכת פיתוח בשם APP Events, המוטמעת באפליקציות שלהם ומסייעת להתקין מעקבים מותאמים אחר פעילות של משתמשים, שמיתרגמים לאיתור מטרות לפרסומות. כלים מעין אלה מוצעים על ידי חברות נוספות, ולפי התחקיר הם מיושמים באלפי אפליקציות.
בתחקיר נעשה שימוש בתוכנה שניתחה את התקשורת האינטרנטית של יותר מ-70 אפליקציות, "והבדיקה מצאה לפחות 11 אפליקציות ששלחו לפייסבוק מידע רגיש על התנהגות משתמשים או מידע שהזינו", ציין הוול-סטריט ג'ורנל. עוד נכתב כי הנתונים הגיעו לפייסבוק גם כשהמשתמש לא חיבר את חשבון הפייסבוק שלו לאותן אפליקציות, ויתרה מכך – החברה קיבלה מידע על משתמשים שכלל אין להם חשבון ברשת החברתית.
העיתון ציין חמש אפליקציות מתוך ה-11 שמצא, שהמידע שהעבירו רגיש במיוחד: Instant Heart Rate: HR Monitor – העבירה נתונים על קצב הלב; Flo Period & Ovulation Tracker – העוקבת אחר זמני ביוץ ומחזור חודשי; Realtor.com – שהעבירה נתוני מיקום ומחירים של מוצרים שהמשתמש צפה בהם; BetterMe: Weight Loss Workouts – שיצאו ממנה לפייסבוק נתוני משקל וגובה של המשתמשים; ו-Meditation app Breethe – שהעבירה כתובות מייל של משתמשים שנכנסו לאפליקציה ואת סוגי המדיטציות שהם ביצעו.
עוד בדק העיתון 10 אפליקציות פיננסיות פופולריות בחנות האמריקנית של אפל ומצא שאף לא אחת מהן שיתפה מידע רגיש עם פייסבוק. ואולם, מידע רפואי כמו קצב לב, זמני מחזור חודשי ותנודות במשקל הגוף – כל אלה שותפו באפליקציות שנבדקו.
פייסבוק: "אל תשתפו אתנו מידע רגיש"
פייסבוק הגיבה לפרסום והודיעה כי היא דורשת מהמפתחים "לא לשתף מידע בריאותי, כספי או כל מידע רגיש אחר. נודיע לבעלי האפליקציות הפוגעניות להפסיק להעביר מידע אסור ואם ימשיכו להפר את הכללים – ננקוט אמצעים נוספים".
חלק מהמפתחים שינו במהירות את הכללים שלהם לאחר שקיבלו פנייה מהעיתון.
אף על פי שבהשוואה לתסבוכות האחרונות של פייסבוק ניתן להתייחס לתסבוכת הזאת כאל מיני-סקנדל, הגילוי הזה שוב ממחיש שלא צריך להיות משתמש בפייסבוק כדי שהנתונים האישיים שלנו יגיעו לענקית הטכנולוגיה בלי ידיעתנו ובחירתנו. זוהי עוד תזכורת לכך שעל המשתמשים לנקוט צעדי זהירות יתרים בנוגע לנתוניהם הפרטיים והרפואיים. ובעיקר זהו איתות לכך שניצול ערכת הכלים של פייסבוק נפוץ כנראה הרבה יותר ממה שאנחנו יודעים.
בעקבות הממצאים האלה פרסם מושל מדינת ניו-יורק, אנדרו קומו, הודעה על כך שהנחה את המחלקה לשירותים פיננסיים וסוכנויות מדינתיות אחרות לפתוח בחקירה מידית על התנהלותה של פייסבוק מול צדדים שלישיים.
תגובות
(0)