גרטנר: כמחצית מפתרונות הפלטפורמה כשירות – מבוססי מחשוב ענן

על פי חברת המחקר, עד 2022 הוצאות ה-IT של הארגונים על פתרונות מבוססי ענן יהיו גבוהות יותר מההוצאות על פתרונות פיזיים

עולם הפלטפורמה כשירות עובר יותר ויותר לענן. אילוסטרציה: BigStock

כמחצית מפתרונות הפלטפורמה כשירות, או PaaS, כבר מבוססים על מחשוב ענן בלבד. כך טוענת חברת המחקר גרטנר. החברה אף צופה שעד 2022 הוצאות ה-IT של הארגונים עבור פתרונות מבוססי ענן יהיו גבוהות יותר מההוצאות עבור פתרונות פיזיים מקומיים.

לפי גרטנר היקף ההכנסות של שוק ה-PaaS יעמוד ב-2019 על כ-20 מיליארד דולרים, אך הוא יגדל בעוצמה רבה עד 2022 – אז יגיע לכדי 34 מיליארד דולרים.

המוטיב לגידול בהכנסות הללו, על פי גרטנר, יהיה בעיקר מבוסס על המעבר ההולך וגדל של בסיסי נתוני ושירותי פלטפורמות לאפליקציות.

מבצעים את המעבר להשקעות אסטרטגיות במחשוב ענן.

נכון להיום יש כ-360 ספקי פתרונות שניתן להגדיר כ-PaaS, המשתרעים על פני 21 מגזרים שונים בשוקר, ואלו מציעים יותר מ-550 פתרונות שונים, וכאמור, כ-48% מהפתרונות הללו מבוססים אך ורק על מחשוב ענן. לאף ספקית שכזו אין אחיזה בכל המגזרים, ולמעשה 90% מהיצרניות פעילות בפועל במגזר אחד בלבד של שוק ה-PaaS.

"למרות שארגונים רבים צופים תקופת שימור ארוכה של מחשוב מקומי, היצרניות של כמחצית מהפתרונות המתבססים על ענן מהמרות על הצמיח ההולכת ומשתלטת של פריסות ענן, ובחירה באספקת היכולות היותר מודרניות והיעילות שלהן", אמר ייפים נאטיס, סגן נשיא למחקר בגרטנר. לדבריו, המובילים הטכנולוגיים והעסקיים בחברות מבצעים את המעבר להשקעות אסטרטגיות במחשוב ענן.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים