"הרשויות זקוקות לכלים כדי לדעת האם ההשקעה בעיר חכמה מזיזה את המחט"

"הן נדרשות לכלים שיאפשרו להן לאסוף מידע ולנתח אותו, על מנת לבדוק את שביעות רצון התושבים", כך אמר איל פדר-לוי, מנכ"ל הסטארט-אפ זן סיטי

איל פדר-לוי, מנכ"ל זן סיטי. צילום: פלי הנמר

"הרשויות המקומיות אחראיות על תחומים רבים, מתשתיות ועד חינוך, וזה מקשה עליהן לדעת האם ההשקעה שלהן בעיר החכמה מזיזה את המחט. הן זקוקות לכלים שיאפשרו להן לאסוף מידע ולנתח אותו, על מנת לבדוק את שביעות רצון התושבים", כך אמר איל פדר-לוי, מנכ"ל חברת הסטארט-אפ הישראלית זן סיטי, בשיחה עם אנשים ומחשבים.

החברה מפתחת פתרונות בתחום העיר החכמה, שמסייעים לקבל החלטות מבוססות נתונים לגבי הצרכים והרצונות של התושבים שלהם. פדר-לוי שב לא מכבר מתערוכה וכנס ערים חכמות שנערכה בניו יורק, שם הציגה החברה את פתרונותיה בביתנים של מסטרקארד ומיקרוסופט, שאיתן יש לה שיתופי פעולה.

זן סיטי הוקמה ב-2015 על ידי פדר לוי ואת תחילת דרכה עשתה במסגרת תכניות של עיריית תל אביב-יפו, שמסייעת לסטארט-אפים שמפתחים פתרונות לערים חכמות. הפתרונות שלה מוטמעים בעשרות ערים ומדינות ברחבי העולם.

פדר-לוי ציין כי החברה בראשותו החלה את שיתוף הפעולה שלה עם מיקרוסופט בשנה שעברה, לאחר שזכתה בתחרות ה-Innovate.AI ונבחרה לחברת הסטארט-אפ הישראלית החדשנית ביותר בישראל בתחום הבינה המלאכותית. אחר כך, M12, קרן הון-הסיכון של מיקרוסופט, השקיעה בסבב הגיוס של החברה.

"שיתוף הפעולה בין החברות הולך ומתהדק, ובאחרונה כלל פריסה של מערכת זן סיטי בעיריית יוסטון, טקסס – העיר הרביעית בגודלה בארצות הברית. היא תשמש שם להערכה של פרויקטי עיר חכמה שונים שמיקרוסופט מתכננת לפרוס", אמר פדר-לוי.

פדר ציין כי השותפות של זן סיטי ומסטרקארד התחילה מוקדם יותר השנה, כשזן סיטי הפכה להיות החברה הראשונה שאינה מתחום הפינטק שנבחרה ל-Start Path, תכנית הסטארט-אפים של חברת כרטיסי האשראי. "תכנית ה-Start Path נתנה לנו גישה למומחים, טכנולוגיות וערוצים בתוך הרשת הגלובלית של מסטרקארד ואנחנו בודקים ביחד שיתופי פעולה חדשים סביב נתונים", אמר פדר-לוי.

לדבריו, הרקע לבחירה בזן סיטי היה העניין ההולך וגובר של מסטרקארד בתחום הערים החכמות, שהגיע לשיאו עם גיוסו של מיגל גמינו, לשעבר מנהל הטכנולוגיה של עיריות ניו-יורק וסן פרנסיסקו, לתפקיד סמנכ״ל הערים של החברה. במסגרת מאמץ זה מציעה מסטרקארד מגוון שירותים לערים, כולל כרטיס תושב חכם ותשלום דיגיטלי בתחבורה הציבורית.

פדר-לוי יוביל את התחרות השנתית לסטארט-אפים בנושא ערים חכמות. התחרות תיערך בינואר הקרוב, לצד הכנס השנתי של מחשוב וטכנולוגיה ברשויות המקומיות, שעורכת קבוצת אנשים ומחשבים, בשיתוף עם פורום המנמ"רים בשלטון המקומי.

ליאורה שכטר, מנמ"רית עיריית תל אביב-יפו. צילום: ניב קנטור

ליאורה שכטר, מנמ"רית עיריית תל אביב-יפו. צילום: ניב קנטור

עיר חכמה ושוויון חברתי

בכנס בניו-יורק השתתפה גם ליאורה שכטר, מנמ"רית עיריית תל אביב-יפו ויו"רית פורום המנמ"רים בשלטון המקומי. היא התרשמה שהעיר ניו-יורק תוקפת את נושא העיר החכמה מזווית מאוד מעניינת: השוויון החברתי. "בתערוכה ובכנסים עלו הרבה נושאים שקשורים בדרך שבה מנגישים שירותים ומידע לאוכלוסיות שונות, בהן לבעלי מוגבלויות", אמרה שכטר. "זוהי גישה מעניינת, ששמה פחות דגש על טכנולוגיה ויותר על הצד האנושי של הערים החכמות".

שכטר השתתפה בשני פאנלים שנערכו בכנס ודיברה שם על הצורך בהרחבת נושא ה-Open data. "דיברתי על כך שצריך להרחיב את שיתופי הפעולה והמגמה היא לא לספק נתונים לגורמי חוץ, אלא לספק יותר שירותים בתוך הארגון, כולל חשיפה למידע שעד היום לא היה חשוף במסגרת ה-Open data. זאת, בכפוף לרגולציה ולחוקי הגנת הפרטיות", אמרה.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים