אילו עזרים דיגיטליים יסייעו לארגונים לצלוח את הטרנספורמציה?

הטרנספורמציה הדיגיטלית הארגונית צריכה לבוא לידי ביטוי קודם כל בקרב עובדיו, אלא שזה נושא שלא מדברים עליו מספיק ● גרטנר מציעה כמה עצות מועילות בהקשר זה

טרנספורמציה דיגיטלית ארגונית זה קודם כל העובדים. אילוסטרציה: BigStock

האם עזרים דיגיטליים שיעמדו לרשות העובדים ישנו באופן דרמטי את סיכוי ההצלחה של ארגון לבצע את הטרנספורמציה הדיגיטלית בהצלחה? כיצד זה ישפיע על שיתוף הפעולה בין האנשים בארגון – שלב יסודי בהצלחה של המעבר לדיגיטל?

מחקר שפרסמה לא מכבר גרטנר מראה שעד 2023, כ-40% מהתוצאות העסקיות של ארגונים יהיו תלויות בהיקף ההשקעות שלהם בכלים ובעזרים דיגיטליים, שיסייעו לעובד להתנהל טוב יותר וישפיעו על התוצרים של עבודתו.

זוהי זווית מעניינת בשיח על הטרנספורמציה הדיגיטלית, מכיוון שעד היום לא התייחסו לכלים הדיגיטליים האישיים של העובדים בארגון ולא ראו בהם גורם שמשפיע על המעבר לדיגיטל.

מה כדאי לארגונים לעשות כדי לשנות את המצב?

כדי שהתהליך יהיה בעל השפעה ממשית וישירה על הטרנספורמציה הדיגיטלית, מומלץ למנמ"רים לספק את העזרים הללו בצורה מבוקרת, שתוכיח את החזר ההשקעה בהם. לגרטנר יש כמה רעיונות שהיא ממליצה עליהם איך לעשות זאת טוב יותר.

למשל, ארגונים יכולים להטמיע עבור העובדים מערכת חכמה, שמאפשרת לדמות את המציאות של הלקוח שלהם, בין אם הוא קונה או מקבל שירותים, ולשפר את החוויה שלו מהאינטראקציה עם הארגון. התחרות במרבית השווקים היא על שירות ועל חוויית לקוח, ועובד שיש לו כלים שמאפשרים לו לייצר את החוויה הטובה ביותר תורם ישירות לסיכויי ההצלחה של הארגון, שחלק מערוצי ההפצה שלו הם דיגיטליים.

עצה נוספת היא שימוש בעזרים שמסייעים לעובד לנהל את הפעילות שלו, כגון פגישות, לוח טיסות ויתר הדברים ממקום אחד ומממשק אחד, כאשר כולם מסונכרנים עם כולם. טכנולוגיה זו היא מעין עוזר וירטואלי ארגוני. התוצאה הצפויה היא הגברת היעילות והפרודוקטיביות של העובד, מה שכאמור, משפיע על רווחיות הארגון.

בגרטנר ממליצים, ואפילו מאוד, גם על טכנולוגיית המציאות הרבודה. הכלים הללו, טוענים החוקרים, יסייעו בתכנון טוב יותר של תהליכים ומוצרים, יאפשרו הדמיה כמה שיותר קרובה למציאות וימנעו טעויות.

בחלק הזה של תהליכי המעבר לדיגיטל והכלים שעומדים לרשות העובד נכללת גם הדפסת התלת מימד, בהינתן שמדפסת היא כלי עזר אישי שעובדים רבים עובדים אתו באופן שוטף. הטכנולוגיה הזאת עדיין לא הגיעה לקצה גבול היכולת שלה ועוד אין הרבה מדפסות אישיות בתלת מימד, אבל המעבר אליה היא מגמה ברורה.

כמו בכל תהליך ארגוני שהטרנספורמציה מייצרת, התרגול והאימונים הם דברים חשובים. גרטנר ממליצה להצטייד בכלים שיאפשרו לעובדים לבצע תרגולים באמצעות כלים דיגיטליים שמדמים מערכות פיזיות – דבר שיחסוך זמן וכסף.

העצות – כחלק מההסתכלות על העובד

הטיפים האלה מתכתבים עם משהו רחב יותר: ההסתכלות על העובד, שהוא הנכס החשוב ביותר בארגון ובלעדיו אין שום סיכוי לכל שינוי ארגוני שהוא. כאשר דנים בנושא הטרנספורמציה הדיגיטלית, מדברים על שינוי תהליכים ארגוניים, כשהעובדים נתפסים כקולקטיב שצריך להתאים את עצמו למציאות החדשה. בדיונים הללו אין בדרך כלל התייחסות אישית לעובד, לחוויית העבודה שלו ולשאלה האם יש לו את הכלים שבעזרתם הוא יכול ליישם את המסע הזה. העצות שהוזכרו כאן, ובוודאי יש עוד הרבה כאלה, לא עולות הרבה כסף יחסית לעלות הכוללת של הטרנספורמציה הדיגיטלית, אבל יכולות לסייע מאוד ליישומה.

השורה התחתונה: כשארגונים מתחילים ליישם בקרבם תהליכים דיגיטליים, כדאי להם להשקיע מחשבה אילו עזרים דיגיטליים נחוצים לעובדים כדי שיירתמו טוב יותר למאמץ הכולל וישפרו את תוצאותיהם.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים