מחקר: סכנת תקיפות סייבר על מערכות הבקרה של נאט"ו וארצות הברית
הסכנה טמונה בפגיעויות שנמצאות במערכות הלוויין המטפלות בנתונים קריטיים ● לפי הדו"ח, הכוחות היחידים שיש להם את היכולת ואת רמת התחכום לבצע התקפות כאלה הם רוסיה וסין *
מחקר חדש שבוצע בידי מחלקת המחקר הבינלאומית של נאט"ו קובע, שמערכות הבקרה של נאט"ו וארצות הברית חשופות לסכנה בגלל פגיעויות שנמצאות במערכות הלוויין המטפלות בנתונים קריטיים. בין השאר מערכות אלו אחראיות לתפעול מזל"טים שיוצאים לצלם בשטחי אויב, או לבצע התקפות נדרשות.
"להתקפות סייבר על לוויינים יש פוטנציאל המטת הרס על מערכות נשקים אסטרטגיים ולערעור יכולת ההרתעה עם יצירת אי וודאות ובלבול. מדובר באתגר משמעותי ומורכב בגלל היעדר אזהרות ומהירות התקיפה, בגלל הקושי לייחוס, ובגלל המורכבויות הכרוכות לצורך בקביעת תגובה מידתית", נכתב בדו"ח.
כותבי הדו"ח אף מעריכים, שיש דחיפות גדולה במציאות טכניקות מתקדמת להכנה במטרה לזהות ולהגיב לאיומים מודרניים, ואף לנקוט משנה זהירות ולהעריך שהיריבים כבר פעילים ברשתות הללו.
כן קובע הדו"ח, שהכוחות היחידים שיש להם את היכולת ואת רמת התחכום לבצע התקפות כאלה הם רוסיה וסין. "המתיחות מול רוסיה וסין מתעצמת. דו"ח שנכתב לאחרונה חושף שארצות הברית נכשלת בהתמודדות שלה מול הגידול בהשפעה של רוסיה על העולם, ומכיוון שכך, יש לזה השלכות על הביטחון הלאומי. שתי המדינות מקנות עדיפות למלחמה אלקטרונית, להתקפות סייבר ולהשגת עליונות בשדה הקרב האלקטרו-מגנטי, עם מיקוד על התמודדות עם מערכות תקשורת מבוססות לוויין", הוסיפו החוקרים.
הדו"ח אף טוען, כי הסיכונים גדולים יותר בגלל שהצבא מסתמך על לוויינים מסחריים לשליחה ולקבלה של נתונים, וכל פריצה ללוויין שכזה או פגיעה משמעותית ברוחב הפס שלו יכולה להוביל להשפעה גם על תחומים אזרחיים ועל נכסים לאומיים. "מכיוון שכך, יש צורך הולך וגדל בהקשחת ההגדרות של הגנת הסייבר על היכולות האזרחיות שקיימת לגביהן האפשרות שיסייעו ביישומים צבאיים", קובע הדו"ח, שמציין כי מדובר במציאות של לוחמה היברידית שמתקיימת כבר בימינו. לקריאת הדו"ח המלא.
תגובות
(0)