נשים ומחשבים: יעל קרדי, קפיטוליס
מדור מיוחד על נשים בתפקידים שונים בתעשייה: מיהן? מה הביא אותן לעולם הטכנולוגיה? והאם הן חושבות שיש בענף אפליה? ● יעל קרדי, מנהלת מוצר בקפיטוליס
שם: יעל קרדי.
תפקיד: מנהלת מוצר בקפיטוליס.
מה עושה החברה: קפיטוליס היא חלוצה טכנולוגית לשווקים הפיננסיים, שמטרתה לייסד שירותים חדשים ומוצרים פיננסיים כדי לתת מענה למחסור הקיים בשווקים הפיננסים, במיוחד בשוקי המניות והמט"ח. קפיטוליס מייצרת פלטפורמה של כלכלה שיתופית בין בנקים ומוסדות פיננסיים, באמצעותה היא מאפשרת למי שיש בידו הון פנוי ולא מנוצל להציע אותו לגופים אחרים שיש להם מחסור בהון, שהם בעלי נגישות ללקוחות ויכולים למכור שירותים.
ותק בתפקיד: התחלתי בחברה כ-QA והמשכתי כ-Customer Success, בשנה האחרונה אני מחזיקה בתפקיד Product manager. כשהתחלתי לעבוד בקפיטוליס היינו רק 5 אנשים בפיתוח, אז עשיתי דברים רבים, כל מה שצריך, הגבולות לא היו מוגדרים, עשינו מה שהיה צריך.
תפקידים קודמים: Tier 4 customer success – הכוונה לתמיכה בלקוחות גדולים עם בעיות סבוכות וחמורות, המצריכות ארכיטקטורה חדשה או עיצוב חדש. גם בתחום הזה, לצערי, יש מעט מאוד נשים.
השכלה / שירות צבאי: אני בוגרת יחידת 8200. למדתי הנדסה ביו-רפואית באוניברסיטת ת"א. זו הנדסה של מכשור רפואי, פיתוח אפליקציות שקשורות לתחום הרפואי ועיבוד תמונה רפואית. יש בזה גם נגיעה להנדסת חשמל. האמת, לא ממש הבנתי למה אני נרשמת, אבל תמיד התעניינתי בביולוגיה וגוף האדם והחיבור עם הטכנולוגיה נשמע מרתק.
משפחה: אנחנו 5 אחים ואחיות, ואבא שלי דחף את כולנו לכיוון המקצועות הריאליים – פיזיקה, מתמטיקה וכו', והנחיל לנו את האמונה בעצמנו וביכולת שלנו להיות כל דבר שנרצה. במקביל, הוא גם עודד וכיוון אותנו ספציפית לתחום הרפואה, אני חושבת שדרכנו הוא רצה להגשים את כל מה שהוא לא עשה בעצמו. זה הצליח ל ובגדול – אני למדתי ביו-רפואה ויש לי אחות רופאה ואחות פזיותרפיסטית.
מה הביא אותך לתחום הטכנולוגיה? כאמור, ההכוונה של ההורים, אבל גם ההבנה שאני רוצה לעשות משהו משמעותי.
האם את חושבת שיש אפליה נגד נשים בתעשייה? סוג של. אני מסתכלת סביבי ואני רואה שאנחנו ממש מיעוט, אבל אני לא מופתעת – ההבניה היא מגיל צעיר. אני לא בטוחה שבחירה של ילדה קטנה לשחק בטרקטורים תתקבל בהבנה בכל בית, משם הרי מתחילה המשיכה למכונות, להנדסה וכו'. יש איזו הסללה של בנות לתחומים "רכים" יותר, כך שגם אם יש לך נטייה לתחומים יותר "גבריים" הדרך תהיה לא פשוטה.
האם נתקלת אישית באפליה נגדך בתעשייה על רקע היותך אישה? חד משמעית כן. כבר נתקלתי בסיטואציות שבהן מכיוון שהייתי הבחורה היחידה בין גברים, פנו דווקא אליי עם בקשה לטפל במשהו שהוא אדמיניסטרטיבי לחלוטין. הרגשתי שהדרך היחידה להגיב היא לעמוד על שלי ולא להיכנע. גבר היה מכנה את זה "להיות אסרטיבי", כשמדובר באישה, אומרים שהיא בולדוזר, או לא נעימה. הרבה פעמים אני מרגישה שמקטינים נשים, ואולי כפועל יוצא מכך, הן לא עומדות על שלהן, לא דורשות את מה שמגיע להן. הבדלי השכר הם דוגמה טובה – בראיון עבודה גברים יבקשו שכר גבוה יותר מאישה, מכיוון שהוא משקף את היכולות שלהם ואת מה ש"מגיע" להם. נשים משקללות את הזמן שהן צריכות לצאת מוקדם לילדים או חוששות שלא יתקבלו, ולכן מראש מבקשות שכר נמוך יותר.
הלוואי והיו עוד הרבה נשים כמוה בתעשייה