צווי סגירה לתשעה אתרים שמפרסמים ומפעילים משחקי הימורים ברשת

ביוזמת מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה נחסמו תשעה אתרי אינטרנט המפרסמים ומפעילים משחקי הימורים ברשת * בעקבות פעילות המשטרה נחשף כי שרתי האתרים אמנם ממוקמים מחוץ לישראל, אולם קהל של משתמשי אינטרנט ישראלים נוהג לגלוש אליהם

צילום אילוסטרציה: BigStock

בעקבות פעילות משותפת של מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה, כוח המשימה להימורים באינטרנט והיחידה למאבק בפשיעה הכלכלית בלהב 433 שבמשטרת ישראל, הורה ביהמ"ש המחוזי בתל-אביב (כב' השופט בני שגיא) על מתן צו להגבלת גישה לתשעה אתרי אינטרנט, המפרסמים ומפעילים משחקי הימורים ברשת.

במסגרת מבצע משולב לצמצום החשיפה לאתרי הימורים באינטרנט, פעלה המשטרה באמצעים שונים לאיתור אתרי הימורים אסורים, ולהנחת תשתית מספקת אשר תצדיק נקיטת הפעולה של מניעת גישה אליהם. החומר שנאסף הובא ונבחן בידי הפרקליטות, אשר החליטה לפעול בשלב זה כנגד תשעה אתרי הימורים ששרתיהם ממוקמים מחוץ לשטחי מדינת ישראל, אולם קהל של משתמשי אינטרנט ישראלים נוהג לגלוש אליהם.

האתרים שנחסמו הם: www.vvvbet24.ccom, wwwbetyoo.com, www.fxpbet.com, www.onbet365.com, www.royalbet.co.il, www.vrsbet.com, www.betwembley.com, www.pinnacle.com ו-www.redstarcasino.eu.

בהחלטתו, כתב השופט: "ספקיות הגישה לאינטרנט… מצוות להגביל את הגישה של כל המשתמשים בשירותיהן, ללא הגבלת זמן, ובאמצעות חסימה מסוג DNS, אל אתרי האינטרנט…, זאת לאחר ששוכנעתי כי הגבלת הגישה לאתר האינטרנט חיונית למניעת המשך ביצועה עבירה על סעיף 225 לחוק העונשין, התשל"ז-1977, באמצעות פעילות האתר". עוד נכתב בהחלטה, כי "ספקיות הגישה לאינטרנט… תצגנה בפני כל המשתמשים בשירותיהן, בעת הניסיון לגשת לאתרי האינטרנט….. את דבר ההגבלה…"

את הבקשות הגישו עוה"ד אדר לר ואיתי גוהר, בהתאם לחוק סמכויות לשם מניעת ביצוע עבירות באמצעות אתר אינטרנט, התשע"ז-2017. חוק זה נכנס לתוקפו בספטמבר 2017, ומאפשר לתובעי מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה לבקש משופט מוסמך של בית המשפט המחוזי, שיורה על הגבלת גישה לאתרי אינטרנט, הכוללים פעילות עבריינית בהתאם לעבירות המנויות בחוק – ארגון הימורים ומשחקים אסורים, פרסום תכנים פדופיליים, פרסום שירותי זנות, פעילות ארגון טרור וסחר בסמים מסוכנים.

מנהל מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה, ד"ר חיים ויסמונסקי, ציין כי "אתרי ההימורים שנגדם פעלנו במסגרת מבצע זה הופעלו באמצעות שרתי אירוח, הממוקמים מחוץ לשטח מדינת ישראל, באופן שמקשה על אכיפה פלילית אפקטיבית נגד פעילותם העבריינית. לכן, כחלק מתפיסת ההפעלה של הפרקליטות בתחום המאבק בפשיעה המקוונת, יש לפעול באופן משולב, הן כלפי מבצעי העבירות באמצעות האינטרנט והן כלפי העבירות עצמן. ד"ר ויסמונסקי הסביר, כי "המשטרה והפרקליטות ממשיכות לאסוף חומרים הנוגעים לאתרי אינטרנט ישראליים המבצעים פעילות עבריינית, וכי מתחילת 2019 הוגשו כ-45 לבקשות מכוח חוק סמכויות לשם מניעת ביצוע עבירות באמצעות אתר אינטרנט".

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. אלון

    לא ברור איך אתר כמו פינאקל שהוא העשיר והגדול בעולם נחשב אתר של עבריינים. איזו בדיחה שעבריינים שיושבים בפרקליטות מרמים בבית המשפט מול שופט מצויין שפשוט מקבל מידע מוטעה ומסכים לבקשות הזויות. נכון יש אתרים שאין להם רישיון הימורים ומנוהלות ע"י עבריינים, אבל פינאקל??? בעל רישיון הימורים חוקי. אתר מספר 1 בעולם שמוכר בכל מדינה ורשום כחוק הבינלאומי. אבל בשביל אנשי הזבל שיושבים בפרקליטות וממומנים ע'י אנשי האשפה של הווינר שמשלמים להם הון עתק בשביל שירמו את בית המשפט, לא מעניין כלום חוץ מהכסף גם אם זה גובל בלשקר לשופט אדיר שבחוסר ברירה נאלץ לתמוך בהזויים האלה

אירועים קרובים