ישראל – אחת ממדינות היעד לתוכנית חדשה של יבמ לתמיכה בחברות סטארט-אפ צעירות
התמיכה העסקית והטכנולוגית של הענק הכחול - במסגרת מיזם "עולם חכם" ● בין חברות ההזנק שכבר נהנות מהתמיכה - טקדו הישראלית, שפיתחה טכנולוגיה ייחודית המאפשרת לנטר ולהתריע על דליפות בתשתיות מים ● יבמ פנתה אתמול בנושא גם ללשכת המדען הראשי בארץ
הענק הכחול כבר לא מסתפק רק בארגוני אנטרפרייז ו-SMB. בתכנית חדשה שפרסמה אתמול (ד') יבמ (IBM), היא מציעה לחברות סטארט-אפ הפועלות בתחום הסביבתי, לקבל ממנה תוכנות ושירותי תמיכה וייעוץ. חברות הזנק ישראליות הן מהיעדים של הענק הכחול, כמו גם הן מהוות יעד עבור קרנות הון סיכון.
מטרת התכנית, ציינה יבמ, היא לקדם את מיזם "עולם חכם", כשהמטרה שלא נכתבה כמובן, היא לצפות שחלק מאותן חברות הזנק תגדלנה יום אחד ותהיינה מבוססות כולן פלטפורמה של יבמ. ההכרזה על התכנית נעשתה אתמול באירוע חגיגי לקרנות הון סיכון ולמשקיעים בעולם, שהתקיים בבנגלור שבהודו. יבמ תחל בסריקה כלל עולמית למציאת החברות שהיא תבחן כמועמדות להשתתף במיזם, בעזרת 19 שותפות טכנולוגיות שלה בעולם, ובסיוע 40 מרכזים שיש לה במדינות שונות, שעובדים עם מפתחים וחברות תוכנה עצמאיות באותן מדינות, ביניהן ישראל. יבמ פנתה אתמול ל-300 קרנות הון סיכון וגורמי מו"פ בממשלות בעולם, ביניהן ללשכת המדען הראשי במשרד התמ"ת בארץ. לא נמסר כמה כסף תשקיע החברה בתוכנית החדשה, אולם אנליסטים העריכו בעיתונות הטכנולוגית, שהמדובר בעשרות רבות של מיליוני דולרים, לכל הפחות.
חברות ההזנק אליהן פונה יבמ, הן המפתחות תוכנות בתחומי תשתיות לאומיות, ערים ובניינים חכמים, הטלקום, המגזר הציבורי, שיפור ניצולת וניהול חסכוני של אנרגיה ומים, תחבורה, וכן חברות הפועלות בעולם המיחשוב הרפואי. במסגרת התכנית, תעניק יבמ לחברות שתתקבלנה תוכנות של יבמ בחינם למשך שלוש שנים, עם תמיכה טכנית. תנאי הקבלה הן היותן של חברות ההזנק פרטיות, בנות פחות משלוש שנים, ועוסקות בפתוח תוכנה המתאימה לאסטרטגיית יבמ.
את התמיכה והתוכנות יקבלו חברות הסטארט-אפ כשירות בתצורת מיחשוב ענן. בנוסף, אותן חברות בתחילת דרכן יוכלו ליצור קשר עם החוקרים והמדענים של הענק הכחול בשמונת מרכזי הפיתוח שלו בעולם, לרבות זה שבישראל, ולקבל מהם ייעוץ מדעי ומיחשובי. כמו כן יבמ תחבר בינן לבין מאות קרנות הון סיכון בעולם, כדי שהקרנות יתעניינו בהשקעה בהן. הסטארט-אפים יוכלו גם לקבל ייעוץ בנושאים נוספים, דוגמת כיצד לבנות עסק, שיווק בכלל ושיווק גלובלי בפרט. יבמ גם תחבר בינן ובין 8 מיליון מפתחים, לקוחות שלה, שיסייעו למפתחים שלהן בתחומי פיתוח תוכנה.
עסקי התוכנה של יבמ מגלגלים 24 מיליארד דולרים בשנה, ובצעד זה היא רוצה לתפוס שתי ציפורים במכה אחת – גם להעמיק את מימוש אסטרטגית "עולם חכם" שלה, וגם להרחיב את עסקי התוכנה שלה. לכן, החברה תציע לאותן חברות את תווכת WebSphere שלה, שמשמשת, בין השאר, כפלטפורמת פיתוח תוכנה. כך, יבמ רוצה שהתוכנות שלה ישמשו בסיס לכמה שיותר יישומים ומערכות IT שתוטמענה בשלב מאוחר יותר, במיזמים שונים של "עולם חכם".
בראיון לעיתונות הטכנולוגית בארה"ב, אמר ג'ים קורגל, מנכ"ל חטיבת בתי תוכנה עצמאיים (ISV's) והממונה על הקשר עם מפתחים ביבמ, כי כבר כיום ישנן חברות המפתחות יישומים מבוססי טכנולוגיות של יבמ המשולבים במסגרת המיזם, והביא כדוגמה את טקדו (TaKaDu) הישראלית, שפיתחה טכנולוגיה ייחודית המאפשרת לנטר ולהתריע על דליפות בתשתיות מים, ואת TreeMetrics האירית, המסייעת לנצל בצורה מיטבית עצים שנכרתו ולהפיק מהם יותר קורות ומוצרי עץ. "אנו משקיעים במו"פ סכום שנתי של ששה מיליארד דולרים, ויש לנו יותר מ-3,000 איש בתחום, בשמונה מרכזי מו"פ בעולם", הוסיף קורגל, "אנחנו יודעים לקדם טכנולוגיות חדשניות. רק בשנה החולפת רשמנו 4,914 פטנטים".
קרן ההון סיכון האמריקנית NVP (ר"ת Norwest Venture Partners) קיימת כמעט 50 שנים, מנהלת כ-3.7 מיליארד דולרים ומעורבת בחלק מהאקזיטים המוצלחים ביותר של תעשיית ההיי-טק מעולם. בשלוש השנים האחרונות, הקרן החלה לפעול מחוץ לארה"ב, ולבצע עסקאות בהודו, בסין ובישראל. פרומוד האק, שותף-מנהל ב-NVP מזה 19 שנים, נחשב לאחד מאנשי ההון סיכון הבולטים בעמק הסיליקון. בראיון אתמול אמר האק, כי "מספר רב של קרנות הון סיכון ישקיעו בתחום חדשני זה בכמה ארצות, ביניהן ארה"ב, סין, ישראל, בריטניה, צרפת, גרמניה והודו. על מנת שהחברות שקרנות ההון סיכון ישקיעו בהן – יצליחו, הן צריכות להיות מוכנות, ובעלות הכלים המתאימים טכנולוגית ועסקית".
תגובות
(0)