כך פועל אגף מערכות המידע במערך הסייבר הלאומי

קובי גולובינסקי, מנהל אגף מערכות מידע במערך הסייבר, מתראיין בפעם הראשונה לתקשורת, לרגל זכיית האגף במקום הראשון בסקר שביעות רצון ממשלתי ● בראיון הוא מספר כיצד פועל האגף, מהם האתגרים שלו ומה צופן העתיד

קובי גולובינסקי, ראש אגף מערכות המידע במערך הסייבר הלאומי. צילום: עודד קרני

מערך הסייבר הלאומי הוא אחד הגופים המסקרנים שפועלים במדינה. הוא אמון על תחום הסייבר האזרחי במדינה ובממשלה, ומתכלל אותו. לכן, האגף אוצר בתוכו הרבה מידע ופעילות מרתקת שמטבע הדברים, לא ניתן לפרט עליה יותר מדי.

שוחחנו עם קובי גולובינסקי, ראש אגף מערכות המידע במערך הסייבר הלאומי. הטריגר לראיון היה דירוגו של האגף במקום הראשון מבין כלל אגפי מערכות המידע הממשלתיים בסקר שביעות הרצון מאיכות השירות שמקבלים עובדי המשרד שבו האגף נמצא, אבל ניצלנו את ההזדמנות כדי לשוחח אתו גם על פעילות האגף באופן כללי.

בסקר דירגו העובדים בכל משרד ממשלתי את רמת השירות שהם מקבלים מהאגפים השונים, כאשר אגף מערכות המידע הוא אחד מהם. המשמעות של הציון היא שאגף מערכות המידע במערך הסייבר מספק את רמת שביעות הרצון הגבוהה ביותר ללקוחותיו הפנימיים לעומת שאר אגפי מערכות המידע במשרדים הממשלתיים השונים.

גולובינסקי הגיע לאגף מערכות המידע במערך הסייבר לאחר שביצע שורת תפקידים בתחום המחשוב ביחידות שונות של משרד ראש הממשלה ובגופים ביטחוניים אחרים. זהו ראיון ראשון שלו לתקשורת.

מה מאפיין את מערכות המידע של מערך הסייבר?
"מערך הסייבר הלאומי הוא גוף ביטחוני-טכנולוגי, שמטרתו הגנה על מרחב הסייבר של ישראל בתחום האזרחי. האגף הוא חלק מהחטיבה הטכנולוגית של המערך, בראשות הודי זק. בדרך כלל, אגפי מערכות המידע במשרדי הממשלה מהווים חלק מהמינהל שלהם, ואילו אנחנו שייכים לחטיבה הטכנולוגית. בין יתר העיסוקים שלנו, אנחנו מפתחים פתרונות טכנולוגיים ומקדמים חקר טכנולוגי".

מהי אסטרטגיית ה-IT שלכם?
"עוד ב-2017, כשהיינו במבנה הארגוני הקודם שלנו, ביצענו חשיבה אסטרטגית מה צריך לעשות ואיך הדברים צריכים להיראות שלוש שנים קדימה.

תחום הסייבר דינמי ומתחדש תמידית, ולכן, גם אנחנו נדרשים לדינמיות. יישמנו דינמיות המבוססת על שילוב תקשורת, תשתיות ומערכות אחסון בכל התצורות, המאפשרות כוח מחשוב רחב, אפליקציות, שחלקן בפיתוח עצמאי וחלקן מוצרי מדף, וביצוע אינטגרציה ותיאום כולל של כל הדבר הזה למערכת אחת. זה מצריך יכולות פיתוח ותכנון גבוהות, שמצליחות להתממש בזכות איכות האנשים אצלנו.

מעבר לכך, יש לנו מערכות ורסטיליות, שיודעות לתמוך בצוותי ההגנה והמבצעים בכל צורה שהיא".

אילו פרויקטים עומדים על הפרק?
"הקמה של תשתיות חדשות עבור פרויקטים אסטרטגיים שהמערך מוביל, בהם הקמה של מרכזי שליטה אבטחתיים (SOC) נוספים בבאר שבע. במהלך השנה הבאה נפרסם מכרזים לפיתוח מערכות חדשות שתומכות בצרכי המערך".

כמה משתמשים אתם משרתים?
"אנחנו לא חושפים מספרים, אבל מדובר במאות משתמשים פנימיים, כולל ב-SOCים השונים. בנוסף, אנחנו משרתים לקוחות חיצוניים, שעושים שימוש בפלטפורמות שהמערך פיתח".

מה לדעתך הסיבה לזכייה שלכם במקום הראשון בסקר?
"הזכייה הזו מעידה על איכות ההון האנושי ועל רמת המקצועיות באגף. זה מחמיא לנו במיוחד מפני שדווקא אנשי סייבר וטכנולוגיה, שהם הלקוחות הישירים שלנו, הם אלה שנתנו לנו ציון גבוה בסקר השירות, ומן הסתם, הם אנשים שמבינים בתחום ויש להם ציפיות לרמת שירות גבוהה במיוחד.

באופן כללי, המפתח להצלחה הוא תמיד ההון האנושי שמרכיב את האגף ואופי הלקוחות. אנחנו מעסיקים צוותים גדולים שמבוססים על בוגרי ובוגרות יחידות טכנולוגיות בצה"ל ובמערכת הביטחון ככלל. כולם בעלי השכלה במערכות מידע ומדעי המחשב".

סביר להניח שכוח אדם ברמה דומה מועסק באגפי מערכות מידע מקבילים במשרדי בממשלה. מה מבדל את ההון האנושי שלכם מהם?
"אופי הארגון שאותו אנחנו משרתים מביא לכך שהצוות שלנו מאופיין במקצועיות, הבנה טכנולוגית מעמיקה ויכולות למידה גבוהות מאוד. בכל יום לומדים פה משהו חדש. הדינמיות היא שם המשחק פה, והיא מביאה לחדשנות שיוצרת אתגרים חדשים כמעט בכל יום".

כיצד אתם מתמודדים עם האתגר של גיוס כוח אדם ברמה גבוהה אל מול המחסור בעובדים, בהתחשב בכך שאתם גוף ממשלתי, שלא יכול להתחרות בשוק הפרטי?
"אני חושב שמה שמביא את האנשים לפה, על אף שיש להם חלופות בשוק האזרחי, הוא האתגר ותחושת השייכות להיות שותפים למשהו גדול וחשוב ברמה הלאומית. העבודה בכלל במערך הסייבר מאופיינת בעצימות טכנולוגית גבוהה ולכן, אתגרי ההקמה, התחזוקה ומתן המענה למגוון הצרכים, לצד השמירה על הגנת הסייבר ברמה גבוהה, הם הדברים שמושכים לפה את האנשים".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים