"האפשרויות בקוברנטיס הן בלתי מוגבלות, אם עושים זאת נכון"

כך אמר מני צרפתי, מנהל פתרונות ארכיטקטורה ברד האט ישראל, כשהציג את השימוש בערכת כלי OpenShift לצורך שימוש ברמה הארגונית ● איל שורין, מנהל אזורי ישראל ב-MongoDB, סיפר על השימוש ב-Atlas ב-Azure כשירות בסיס נתונים גלובלי בענן ● ליאור קיסוס, שותף ו-CTO בחברת לינוווייט, סיפר על השימוש ב-Rancher שמאפשר קוברנטיס בכל מקום ● עודד שופן, ארכיטקט פלטפורמות ראשי בפיבוטל, דיבר על השימוש בג'אווה בסביבת Azure

מני צרפתי, מנהל פתרונות ארכיטקטורה, רד האט ישראל. צילום: נדב כהן יהונתן

"אין תחום יותר מורכב ויותר מסובך מקוברנטיס. יהיו אולי אחריו, אבל עד היום לא היה, ואני אומר את זה כמי שמיישם את תחום השירותים כבר שנים רבות. המיקרו שירותים והארכיטקטורה שמאחור הם הדבר הכי מורכב, אבל האפשרויות הן בלתי מוגבלות אם עושים את זה נכון", כך אמר מני צרפתי, מנהל פתרונות ארכיטקטורה ברד האט ישראל, כשהציג את השימוש בקוברנטיס ברמה הארגונית באמצעות ערכת כלי OpenShift של החברה בכנס Open Cloud Summit השנתי השני, שהתקיים בשבוע שעבר.

"OpenShift היא פלטפורמת קוברנטיס חכמה, וגירסה 4 הנוכחית מטפלת בכמה עולמות. הדבר הראשון שצריך לדעת הוא, שאין הפרדה בין תשתיות לפלטפורמה, אתם תצטרכו לנהל ממקום אחד את כל העולם הזה, וכל הנושא הזה של ניהול השירותים יוביל אתכם פשוט לחשוב על קוברנטיס כשירות", הסביר צרפתי למאות אנשי המקצוע שמילאו את האנגר 11 בתל אביב, בכנס שהופק בידי אנשים ומחשבים עם מיקרוסופט וקרן לינוקס כנותני חסות ראשיים.

לטענתו, "המפתחים הם המלכים החדשים של עולם המחשוב, וזה אומר שאנחנו צריכים לתת את הכלים הטובים ואינטואיטיביים ביותר. אל תקשו עליהם את החיים. תנו להם לפרוח. וכפי שאמרתי, קשה לעשות קוברנטיס נכון, והמפתחים יעזרו לכם להתגבר על כך. כ-75% מהארגונים אומרים שזה מורכב. למה זה מורכב? כי אנחנו צריכים לכסות את כל ה-IT שלנו מחדש. אין ברירה. כל המחסומים צריכים להיות מוסרים ו-OpenShift עוזר לעשות את זה".

לדבריו, אחד הדברים החשובים ביותר הוא לקחת את האבטחה ולשלב אותה בתוך המערכת. "אחרת זה לא יעבוד. ב-Azure בנו את האבטחה מפנים, ובגלל זה כשמשתמשים בה לא עוצרים. הסיכונים של האבטחה בעולם הזה יותר גדולים, כי הכל אוטומטי. אימג' עובר בין סביבות, ואני צריך להזריק לו אבטחה פנימה. אנחנו עושים את העבודה עם האבטחה בצורה רצינית, שקופה ועמידה בכל התקנים", אמר צרפתי.

לסיכום, ציין, כי "הרעיון הוא לקחת פלטפורמה שתאפשר בכל רגע נתון לעשות מה שאתם רוצים ולא תסגור אתכם, ובלי שטויות. אין ברד האט שורת קוד אחת שנשארת במחסנים שלנו. העבודה מול מיקרוסופט נפלאה. מיקרוסופט עובדת בשני בעולמות, וכשהם עובדים בקוד פתוח, הם עובדים בקוד פתוח עם כל הכללים".

שירות בסיס נתונים גלובלי בענן

איל שוריאן, מנהל אזורי ישראל ב-MongoDB, דיבר על השימוש ב-Atlas של MongoDB ב-Azure כשירות בסיס נתונים גלובלי בענן. "החברות שלנו רוצות להתעסק עם פעילות יוצרת ערך, וכמו בכל מקום, כל מה שנמצא מתחת לפני השטח לא נחשב כפעילות יוצרת ערך. יותר מכך, היא גם קשה ליישום לעתים קרובות. המטרה שלנו היא לעזור לארגונים ולאפשר להם להתעסק בפעולות העסקיות שלהם. אפשר ללכת לכיוון של ענן בניהול עצמאי, ויש חברות שעושות זאת, ומצד שני אפשר ללכת לפעילות כשירות מנוהל, ולזה אנחנו מציעים את Atlas – בסיס נתונים לפי שירות", הוא הסביר.

איל שוריאן, מנהל אזורי ישראל ב-MongoDB. צילום: נדב כהן יהונתן

איל שוריאן, מנהל אזורי ישראל ב-MongoDB. צילום: נדב כהן יהונתן

שוריאן הסביר מה הם עמודי היסוד של השירות שהם מספקים באמצעות Atlas. "זה שירות עצמאי וגמיש, ובקלות אפשר לעשות הגדלה מעלה ולרוחב, כי MongoDB הוא בסיס נתונים מבוזר. העמוד השני זה גלובליות וזמינות גבוהה, וזה שלידו מציע אבטחה עם תמיכה בכל הפרוטוקולים שצריך, וזה בבסיס הפעילות שלנו. דבר נוסף שאנחנו נותנים כברירת מחדל ב-Atlas הוא ניטור, כדי לאפשר מיטוב, וגם התראות אוטומטיות לפי בחירה. את התמונה משלימים גיבויים המנוהלים באופן אוטומטי ורצים כמובן על כל סביבת ענן קיימת על Azure", אמר.

לדבריו, מדובר בפרויקט שהחברה משקיעה בו רבות. "השקענו בו כבר יותר מ-100 מיליון דולרים, וזה כל הזמן והולך ותופח ומגדיל את העבודה ומביא לחברות הרבה מאוד יכולות משמעותיות. יש כבר יותר מ-1.5 מיליון קלאסטרים שרצים על Atlas, ואנחנו זמינים בכל מקום ש-Azure זמינה", סיכם שוריאן.

קוברנטיס בכל מקום

ליאור קיסוס, שותף ו-CTO בחברת לינוווייט, סיפר על קוברנטיס בכל מקום ועל השימוש ב-Rancher כדי אכן לעשות זאת בכל מקום. "הרעיון הוא שאנחנו צריכים להבין שיש פער בין הרצון לעבוד עם קוברנטיס בארגונים לבין היכולת של צוות ה-IT לקבל את זה ולעבוד עם זה. Rancher מיוצגת על ידינו בארץ, והיא מספקת פתרון שיכול לעבוד במקביל לפתרונות אחרים, בלי להינעל לספק כזה או אחר", הוא אמר, והוסיף, כי מדובר בתוכנה שמיועדת לצוותי פיתוח ו-DevOps שרוצים לאמץ את העבודה בקוברנטיס ועם קונטיינרים בכל תשתית, ולהשתמש לצורך העניין בפתרון שהוא כולו קוד פתוח.

ליאור קיסוס, שותף ו-CTO, לינווייט. צילום: נדב כהן יהונתן

ג'אווה בסביבת Azure

עודד שופן, ארכיטקט פלטפורמות ראשי בחברת פיבוטל, דיבר על השימוש בג'אווה בסביבת Azure. "פלטפורמה, ככל שתהיה טובה, לא מספיקה. צריך מעל זה שינוי תרבותי, צריך מעל זה אנשים שיודעים להשתמש בה עם מחויבות לקוד פתוח, עם כלים שמאפשרים זאת. אחד מהם הוא Spring, שהיא סביבת פיתוח לענן בג'אווה. כן, למרות הכל ג'אווה עדיין נשארה ותישאר סביבת פיתוח בענן. זו מערכת המציעה את Spring Boot ואת Spring Cloud, שמאפשרים האחד לבנות את המוצרים והשני עוזר להטמיע את האפליקציות בענן. אנחנו שמחים להכריז גם על Azure Spring Cloud, שהוא פיתוח משולב שלנו עם מיקרוסופט, וזוכה לתמיכה משני הצדדים", הוא סיפר.

עודד שופן, ארכיטקט פלטפורמות ראשי, פיבוטל. צילום: נדב כהן יהונתן

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים