שר התקשורת, משה כחלון: "כשתוקם רשות התקשורת, אחזור לכנסת ואכהן כח"כ מן המניין"
"התנדבתי בפני ראש הממשלה לפטור אותו מלסדר לי תפקיד אחר", הוסיף השר כחלון ● באשר לקידום הטיפול בהקמת רשות התקשורת אמר כחלון, כי "בימים הקרובים אנחנו ממנים פרויקטור לעניין הזה, ותזכיר החוק נמצא ממש בליטושים האחרונים; בסוף החודש הכנסת חוזרת לעבודה, ואז אניח את החוק" ● בהתייחס לעתירות הרבות שהגישו לאחרונה חברות תקשורת נגד החלטות המשרד, הוא אמר, כי "יש לנו מחלקת בג"צים מצוינת, ואנחנו נתמודד עם כל העתירות הללו בהצלחה"
"התנדבתי בפני ראש הממשלה לפטור אותו מלסדר לי תפקיד אחר. אם וכאשר תוקם רשות התקשורת, אחזור לכנסת ואכהן כח"כ מן המניין. אני רואה בזה כבוד גדול". הדברים הללו נאמרו אתמול (ד') על ידי שר התקשורת, משה כחלון, במפגש עם חברי הפורום הכלכלי רעננה שהתקיים בקמפוס האוניברסיטה הפתוחה בעיר.
כחלון עדכן, כי "בימים הקרובים אנחנו ממנים פרויקטור לעניין הזה, ותזכיר החוק נמצא ממש בליטושים האחרונים. בסוף החודש הכנסת חוזרת לעבודה, ואז אניח את החוק. נקבע בו במפורש שמשרד התקשורת יתבטל ובמקומו תקום רשות תוכן ורשות מקצועית שתעסוק בסלולר ובתשתיות". הוא הוסיף, כי "סטנלי פישר אמר לי שגם החברים ב-OECD לוחצים שתהיה רשות תקשורת. אני גם מרגיש לא נוח כשאני צריך להיפגש עם שר המסחר של צרפת או שר המדע של סין. ראש הממשלה לא לוקח אותי למפגשים במדינות אחרות, פשוט מפני שאין לי מקבילים. המדינות היחידות שבהן יש עדיין משרד תקשורת ולא סוג כלשהו של רשות הן יפן, סוריה, לבנון, הרשות הפלשתינית וישראל."
השר מתח ביקורת על ההחלטה שקיבל בזמנו אהוד אולמרט לבטל את האישור שניתן להקמת רשות תקשורת. "הנימוק המרכזי של אולמרט בביטול היה שאיש פוליטי יכול לקבל החלטות לא פחות טוב מאיש מקצוע. אני חושב שצריך להקים רשות תקשורת, זה נחוץ וזה חיוני". הוא אמר, כי ברשות התקשורת המוצעת ניתן לתקן את הליקויים שהיו בזו שאולמרט ביטל.
דוד בן בסט, מנכ"ל רדיוס-100FM, הביע במפגש את חששו שהרשות תהיה חלשה יותר מהמשרד במתכונתו הנוכחית, משום שאלה שינהלו אותה בפועל יהיו אנשי אגף התקציבים באוצר והיועצים המשפטיים, שיטרפדו כל רפורמה. "אתה צודק בכך שהפקידים רוצים להיות מעורבים בכל דבר", השיב לו השר כחלון. "אגף התקציבים רוצה להכינס לכל חלל, ואנחנו צריכים לא להשאיר חללים".
"נתח השוק של המפעילים הווירטואליים יהיה בין 5% ל-7%"
כחלון אמר, כי לאחר שנכנס לתפקיד שר התקשורת, לפני כשנה, קיבל המשרד "החלטה להגביר את התחרות, מתוך מחשבה שצעד זה יביא להורדת מחירים, להתייעלות וליכולות חדשות לצרכנים". הוא ציין, כי "לשם כך ביצענו מספר פעולות. אחת מהן הייתה הכנסת מפעיל וירטואלי – כזה שמפעיל רשת סלולר רק על התשתיות הקיימות. קיבלנו בקשה לרישיון מישראלי המפעיל חברה כזו בארצות הברית. עכשיו עליו, כמו גם על מבקשי רישיונות נוספים, לנהל משא ומתן של מוכר מרצון מול קונה מרצון עם אחת מהחברות הסלולריות, כדי לרכוש זמן אוויר ולמכור אותו בסיטונות. אם אחרי חצי שנה הם לא יסתדרו, אני אהיה זה שיכריע לגבי המחיר, אחרי שימוע. חברת הסלולר תהיה מחויבת למכור את זמן האוויר למפעיל במחיר שאקבע".
עם זאת, כחלון לא תולה תקוות במפעיל הוירטואלי. "בדרך כלל מדובר בנישות, כי אי אפשר למכור לקהל הרחב בשיטת MVNO. אנחנו צופים שחברות אלה יכולות לכסות בין 5% ל-7% מהשוק, העומד כיום על כ-9.5 מיליון מנויים".
שר התקשורת התייחס בדבריו גם לעתירות הרבות שהגישו לאחרונה חברות תקשורת נגד החלטות המשרד, במטרה לעכב ביצוע של אלה מהן שעלולות לעלות לאותן חברות כסף רב. "יש לנו מחלקת בג"צים מצוינת, ואנחנו נתמודד עם כל העתירות הללו בהצלחה", אמר.
הוא אף הביע דאגה, כי החוק החדש, המחייב ביצוע הליך תכנוני רגיל לבניית אנטנה סלולרית, יהפוך את הכנסת המפעיל הנוסף, או אף את הרחבת מירס, לבלתי אפשריים. "מדובר בתהליך שאורך בין 16 ל-18 חודשים. הוצאתי שימוע, כדי לדעת מה דעתם של הגורמים הפועלים בשוק על שיתוף אתרים. במקביל, אני שוקל לשנות את הגזירה, כי אי אפשר להוזיל תעריפים לצרכן שלא בדרך של תחרות".
בכל הנוגע לעסקת בזק עם שאול אלוביץ', שבמסגרתה הוענק לו אתמול רישיון, אמר השר כחלון, כי "לקח לנו שלושה חודשים לתפור את התנאים של הרישיון, משום שאלוביץ' חולש על אימפריה הכוללת, בין היתר, את יורוקום, יס (YES) ומכירות של מכשירים – ועכשיו גם את בזק. הוא נאלץ למכור את 012-סמייל, והייתה לו הצעה של 1.4 מיליארד שקלים מאורנג' שאנחנו לא הסכמנו לה. אני מעוניין שגם 012-סמייל תיכנס ל-MVNO, ואולי אפילו תתחרה כמפעילה סלולרית מלאה בתדרי UMTS. עשינו צעד דומה כשמוטורולה (Motorola) רצתה למכור את מירס. שתי חברות סלולריות רצו לקנות את החברה ולהרוג אותה, ואף הציעו תמורתה 1.5 מיליון שקלים. אנחנו מנענו זאת".
תגובות
(0)