חמש מגמות של טרנספורמציה דיגיטלית שכל מנהל מערכות מידע נדרש להתייחס אליהן

אם אתם בוחנים כיצד ליישם טכנולוגיות דיגיטליות, המחברת בין אנשים, מוצרים ותהליכים, הנה חמש מגמות, המשותפות לכלל התעשיות והאזורים הגיאוגרפיים, אשר כפי הנראה משפיעות גם על החלטות הטרנספורמציה הדיגיטלית שלכם כבר עתה

כל התעשיות מתמודדות כיום עם שינויים בכללי המשחק, הנגרמים עקב כוחות פנימיים וחיצוניים. בעיות כגון קריאה חוזרת לתיקון (ריקול) בגלל בעיות בטיחות, גידול בעלויות הייצור, כשלים במוצרים, עיכובים בהשקות של מוצרים וגירסאות חדשות, לצד השפעות שונות על התפעול מובילים מנהלים בתעשייה לסדר מחדש את הארגון כדי לנצל את היתרון התחרותי של טרנספורמציה דיגיטלית בכל חלקי הארגון. הדיגיטציה בייצור הינה הבסיס למפעל העתיד, ולכן חידוש תשתית היישומים במפעל מעולם לא הייתה חשובה יותר. עכשיו הוא הזמן הנכון להשלמת הטרנספורמציה הדיגיטלית ולהפוך למובילים בתעשייה, ואין ספק כי למנהלי מערכות המידע בארגונים יש תפקיד מפתח בתהליך זה.

מנהלי מערכות המידע בארגונים מבינים את החשיבות של הטרנספורמציה הדיגיטלית. כפי שנכתב לאחרונה במגזין פורבס, "מנהלי טכנולוגיית ומערכות המידע הם הפונקציה היחידה בארגון המחזיקה ביכולות הטרנספורמציה הדיגיטלית, לרבות החזון שרואה את הארגון והמנגנונים שבו כמכלול אחד ואת עומק המשאבים והיכולת להניע פרויקטי טרנספורמציה וליישם טכנולוגיה בחלקים שונים ומגוונים בארגון".

לדוגמה, חברת ווירלפול, יצרנית מכשירי החשמל לבית, הבינה זאת, וכדי להשיג את החזון שלה של חוויה ביתית משופרת ללקוחות, החברה הייתה צריכה לאחד את הארגון כולו ולייעל את תהליכי פיתוח המוצרים, וזאת על מנת ליצור עיצובי מוצר שהביאו ערך אמיתי ללקוחות, אשר אף עברו את ציפיות הלקוחות.

ביצוע טרנספורמציה דיגיטלית בכל המפעלים מאפשרת לשפר איכות, עמידה בדרישות רגולציה ומבטיחה עקביות בתחומי הפיתוח וההנדסה. חיבור הנתונים ממחזור החיים של המוצר והפיכתם לזמינים באופן מובנה מאפשר חדשנות ונקודת זינוק טובה להגדלת נתח השוק.

אם אתם בוחנים כיצד ליישם טכנולוגיות דיגיטליות, המחברת בין אנשים, מוצרים ותהליכים, הנה חמש מגמות, המשותפות לכלל התעשיות והאזורים הגיאוגרפיים, אשר כפי הנראה משפיעות גם על החלטות הטרנספורמציה הדיגיטלית שלכם כבר עתה.

1. טכנולוגיות מתעוררות – בכל הקשור לטרנספורמציה דיגיטלית, מחשוב הוא הכל. טכנולוגיה היא הגורם המאפשר את השינוי. טכנולוגיות כגון Connected PLM ו-IoT למפעלים מחוברים יוצרות נוף מערכות מידע מודרני, מאובטח וכזה הניתן לשדרוג ולהתרחבות ומאפשר פיתוח מוצרים באופן גמיש.

2. תנודתיות כלכלית – התנאים הכלכליים הגלובליים לצד מדיניות פוליטית המשתנים בהתמדה עשויים להפוך את שמירת הרווחיות למאתגרת במיוחד בתקופות של צמיחה כלכלית איטית. האופי המשתנה של הדרישות הטכנולוגיות בכל מפעל ועלויות משתנות של שרשרת האספקה מגבירים את הסיכונים ועלולים ליצור גם בעיות באיכות.

3. רגולציה, תקנות אזוריות וחוקי תאימות – רגולציות שמשתנות חדשות לבקרים, מאבקים משפטיים וסוגיות של אחריות יוצרים עלויות בלתי צפויות ומשפיעים על איכות המוצרים. כאשר דורשים ממפעל לוודא שניהול הנתונים הינו בהתאם למדיניות המתאימה יש התוהים האם קיימים נהלים מוגדרים לשמירת נתונים והאם הם מעודכנים. הוסיפו לכך את הצורך לוודא שהמוצרים עומדים ברגולציה, ותראו שאתם זקוקים לפתרון מערכתי, המייעל את הדיווח הרגולטורי.

4. מוצר כשירות – הטכנולוגיה מאפשרת חדשנות ויצירת מודלים עסקיים חדשים, ולכן הלקוחות מצפים לפתרונות חכמים ומחוברים, שמציעים מוצר כשירות. כאשר התאימות בין תוכנה לחומרה אינה טובה, איחוד בין מחזורי הפיתוח של התוכנה והחומרה עלול ליצור התנגשויות בין שני התחומים.

5. התאמה אישית בייצור המוני – לקוחות מצפים לפתרונות מותאמים, עובדה שרק מגבירה את מורכבות המוצר. מאחר שאתם שואפים לספק פתרונות חדשניים, סביר להניח שאתם מרגישים את הלחץ לשמור על עלויות נמוכות לצד שמירה על מוניטין החברה שלכם. הציפיות מהלקוחות מחייבות לקצר את מחזורי החיים של פיתוח המוצרים, המשפיעים על האיכות ועל זמן ההגעה לשוק.

 

הכותב הוא מנהל אזור ישראל ודרום אפריקה בחברת PTC.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים