2020 – שנת הטרנספורמציה של התשתיות; האם אתם מוכנים?
אם בעשור הקודם, הדגש היה על תוכנות ויישומי קצה בשירות הביזנס, כעת הגיעה העת לבדוק האם התשתיות הארגוניות ערוכות להתמודד עם העתיד לבוא ● כיצד עושים זאת? לפניכם כמה המלצות של גרטנר
תחום התשתיות הוא אחד התחומים הטכנולוגיים שצברו תאוצה בחלק האחרון של העשור שהסתיים לא מכבר. הקריטיות של התשתיות העלתה אותן למעלה, והן מהוות חלק בלתי נפרד מהטרנספורמציה הדיגיטלית של ארגונים רבים. בעשור הקודם, הדגש היה על תוכנות ויישומי קצה, שנועדו לשרת את הצד של הביזנס. אבל כעת הגיעה העת לבדוק האם התשתיות הקיימות בארגון ערוכות להתמודד עם העתיד לבוא.
מה שמניע את התהליך הוא השיפור ביכולות האוטומציה של תהליכים פנימיים בארגון, כגון RPA, שילוב תוכנות בתוך רכיבי חומרה, אינטרנט של הדברים ועוד.
גרטנר מיפתה את המגמות הצפויות בתחום זה, שמן הסתם נכונות גם למה שקורה בשוק הישראלי. האנליסטים של חברת המחקר מציעים למנכ"לים, במקום להיצמד לקיים ולמה שהם מכירים, להכין את עצמם ולאפשר לאנשי המקצוע בארגון להיערך נכון למגמות החדשות, שכבר נמצאות מעבר לדלת.
באשר לאוטומציה, כדאי לארגונים לקחת לתשומת ליבם את ההערה הבאה של גרטנר: "על אף שאוטומציה מאומצת על ידי ארגונים רבים, חלק גדול מפעילויותיהם חסרות אסטרטגיה כוללת. הדבר נובע מהסיכון לשכפול כלים ותהליכים, יצירת עלויות נוספות ומניעת קנה המידה של העסק בצורה יעילה. לכן, על המנהיגים של הארגונים להשקיע בבניית אסטרטגיית אוטומציה מתאימה, ולא להתפתות ללכת אליה בכל מחיר".
DR, אג'ייל ו-Low Code
אחד הנושאים הבולטים בעולם התשתיות הוא הטיפול ביכולות ההתאוששות מאסון (DR) של הארגון. כאן יעמוד בפני הארגונים אתגר לא פשוט, משום שלטענת גרטנר, הענן ההיברידי, שמסתמן כפתרון לצרכים של ארגונים מבוזרי אתרים ושרתים, לא תוכנן מראש לעבוד בסביבה היברידית, והדבר עלול לשבש את תהליכי ה-DR המסורתיים ולהוות סיכון משמעותי לארגונים. לכן, העצה של מומחי החברה היא לשדרג תשתיות, כדי שתהיינה מוכנות לעבוד עם עננים היברידיים, ולא לחכות להיברידיות ולחפש פתרונות רק כשהיא תגיע לארגון.
נושא אחר הוא האג'ייל. ארגונים שמאמצים אג'ייל עלולים למצוא שהם לא יכולים לשדרג את יכולות ה-DevOps שלהם. לכן, ממליצים בגרטנר ללכת על פלטפורמה משותפת לצוותים שונים בארגון, שמאפשרת להם לשאוב פרטים מארגז כלים דיגיטלי. עם הפופולריות של הבינה המלאכותית ולמידת המכונה, הם מציינים, ארגונים יצטרכו לשקול כיצד יתמודדו עם זרימת הנתונים המוגברת. המחקרים האחרונים מראים שארגונים ישתמשו פחות בדטה סנטרים מסורתיים ולא ייצמדו למרכזי הנתונים הקיימים. בגרטנר מזהירים בהקשר זה אזהרה חמורה לגבי אתגרי ההגנה על הנתונים, וחייבים לקחת את זה בחשבון.
באשר לאינטרנט הדברים – זה לא תחום חדש, אבל בעשור הקרוב יתחדד הצורך למצוא עבורו פתרונות מלאים, מקצה לקצה. לכן, ההמלצה היא שהמנהלים הטכנולוגיים יבטיחו תאימות ותמיכה מתאימים של ה-IoT לתשתית הארגונית.
טרנד אחר הוא המעבר לפיתוח בקודים פשוטים, מבוססי ויזואליזציה (Low Code), מאחר שהם יכולים להתאים להרבה רכיבים ופלטפורמות. מדובר במודל של שירות עצמי בעולם הפיתוח כתחליף למערכת קידוד מסורתית. אלא שכמו בתחומים אחרים, שבהם יש דיגיטציה בחלק העליון של פירמידת המוצר אבל לא משקיעים ביתר הרכיבים, התחזית היא שככל שיעברו לקודים קלים ופשוטים, חלקם אוטומטיים, העומס על ה-IT המסורתי יהיה גדול יותר. גם את זה ממליצים מומחי גרטנר לקחת בחשבון בתכנון התשתיות לעתיד.
לבסוף, יש לשים לב לשיח עם הספקים ולהבין היטב האם יש להם פתרונות מתאימים לתשתיות דיגיטליות היברידיות (HDIM). על פי חברת המחקר, יש לדרוש מהם להציע פתרונות אמיתיים ולקבל תשובות ישירות לאתגרי התשתיות לשנים הבאות.
השורה התחתונה: השנים הבאות תהיינה שנים משמעותיות בכל מה שקשור לעולם התשתיות. בשנים הקרובות נראה יותר ויותר שאלות שכבר נשאלות: מה מקומו של הענן? האם הוא מילא את הציפיות הרבות שתלו בו? האם המעבר לענן אכן חסך עלויות ושיפר תהליכים, כפי שטענו בעשור הקודם? כך או כך, המסקנה מההמלצות של גרטנר היא שבהיערכות לקראת העשור הנוכחי, כאשר מתכננים את המסע הטכנולוגי והדיגיטלי של הארגון, נא לא לשכוח את התשתיות.
תגובות
(0)