בונד הישראלית מגייסת 15 מיליון דולר

חברת הסטארט-אפ מציעה פתרון לבעיה המרכזית של עולם ה-eCommerce ופועלת כדי למקסם את חווית הלקוח אחרי שלב הרכישה

מרכז ההפצה של בונד בניו יורק. צילום: ניר אריאלי

חברת הסטארט-אפ הישראלי בונד, שנוסדה על ידי אסף חכמון, מיכאל אוסדון ומאי שוחט מדווחת על גיוס של 15 מיליון דולר. בין המשקיעים בסבב הגיוס Lightspeed Venture Partners, שהשקיעה בחברות בתחומי ה-eCommerce, ועוד משקיעים נוספים כמו MizMaa Ventures ו-TLV Partners.

כספי הגיוס ישמשו להמשך פיתוח התשתית הטכנולוגית והאופרטיבית של החברה, ואת הרחבת רשת מרכזי ההפצה הזעירים שהחברה פותחת בימים אלה בניו יורק. הסבב יאפשר לחברה לספק שירותי שילוח מוצרים והחזרות מוצרים במהירות ויעילות, תוך חוויה חיובית וייחודית ללקוח, שתעצים את הנאמנות למותגים הנאבקים על צמיחה בעיר.

החברה פתחה טכנולוגיה שמאפשרת לחנויות דיגיטליות שמוכרות ישירות לצרכן (D2C) להמשיך ולספק חוויית מותג רציפה גם לאחר הרכישה באתר. יש לה אינטגרציה קלה ומהירה עם כל פלטפורמות ה-eCommerce בהן עושים שימוש מותגי D2C, והיא מספקת בעבורם מרכזי הפצה זעירים הממוקמים בשכונות מגורים בעיר, בקרבת הלקוחות. המרכזים מנוהלים על ידי צוות מקומי שמכיר את הלקוחות ברדיוס הפעילות היכרות אישית, ומבצע את השליחויות באופניים חשמליים שאף מסייעים בהפחתת התנועה והקטנת זיהום האוויר.

תהליך השילוח של Bond מאפשר הגעה ומסירה מהירה – מתוזמנת מראש ומדוייקת מאד – בתוך מזעור טעויות במשלוח, וטיפול אנושי ונוח בתהליך ההחזרה במידת הצורך. כל אלה מייצרים חוויית לקוח חיובית ומותאמת אישית, שמתרגמת לערך חיובי ושביעות רצון מהמותג. 

החברה טוענת שהבעיה המרכזית שמטרידה היום את עולם ה-eCommerce היא שביעות רצון הלקוח מחוויית הקנייה – לאחר הרכישה באתר (Post Purchase Satisfaction). מחקרים מראים שלמרות שהאי-קומרס צומח בצורה אגרסיבית, 60% מהרוכשים אונליין עדיין חווים אכזבה מתהליך המשלוח וההחזרה. הצרכנים מדווחים על בעיות בתיאום המשלוח, נהלי החזרות מבלבלים ומסורבלים, אי יכולת לעקוב אחרי החבילות בשלבים האחרונים של המשלוח, ומוצרים פגומים או לא נכונים שמגיעים אליהם.

שינוי לטובה בתדמית המותג, שתגרום ללקוחות רמת גבוהה של חזרה למותג (Retention), היא היום המפתח לעסק אי-קומרס בריא. שלב ה-post purchase הפך ל"עמק מוות" חדש עבור חברות D2C, כך אומרים ב-Bond. הם קוראים לזה satisfaction death valley – השלב הקריטי לאחר הקנייה שבו הלקוח עובר חוויה לא טובה, מאבד אמון במותג ולא חוזר להשתמש בו. 

בונד נולדה מתוך חברת שוקאיט, הסטארט-אפ המספק פירות וירקות דרך הרשת שהפך במהרה לאחת החברות הצומחות ביותר בישראל, הרבה בזכות תשתית הלוגיסטיקה והמשלוחים שפיתחה החברה. לאחר שבחברה קיבלו בקשות ממותגים רבים ושונים להשתמש בפלטפורמת ההפצה שלהם, החליטו מייסדיה לפתוח חברה גלובלית, שתמכור למותגי אונליין את פתרון ההפצה השכונתי שלה, כשהעיר הראשונה שנבחרה למהלך היא ניו יורק.

טל מורגנשטיין, שותף ב-Lightspeed אמר כי "אחד האתגרים הגדולים שעומדים היום בפני מותגים עם ערוץ מכירה ישירה ללקוח הוא אתגר ה-last mile. עבורם, חווית הלקוח היא חלק מליבת הפעילות, אבל חלק משמעותי מאותה חוויה, שהוא המגע עם לקוח הקצה, מבוצע על ידי צד שלישי, דבר שיכול להיות הרסני לחוויית הלקוח אם הוא מבוצע בצורה לא טובה. יחד עם בונד מותגים יכולים להתאים לעצמם את חוויית הלקוח לאחר הקנייה ולהרחיב את טווח ההגעה שלהם עד לבית הלקוח, ואכן אנחנו כבר רואים יותר ויותר מותגים שבוחרים למנף את היכולות החדשות ולהגיע ללקוחות שמרוצים יותר מתהליך הרכישה כולו".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים