כשליש מחברות האבטחה בענן – ישראליות

כך לפי דירוג של CRN ● חברות האבטחה בענן הישראליות, או בעלות זיקה לישראל, הן: אקווה סקיוריטי, צ'ק פוינט, סייבר ארק, גארדיקור, אימפרבה ופאלו אלטו

שש מעשרים חברות האבטחה בענן שדורגו כמובילות שוק בתחום באתר CRN – הן ישראליות, או בעלות זיקה לישראל. החברות הן: אקווה סקיוריטי, צ'ק פוינט, סייבר ארק, גארדיקור, אימפרבה ופאלו אלטו.

על אקווה סקיוריטי – החברה הצעירה ביותר והסוגרת את הרשימה – נכתב כי היא השלימה סבב גיוס שלישי של 62 מיליון דולרים באפריל 2019, שנועד לסייע לה להמשיך ולפתח פתרונות אבטחת יישומי מיקרו-שירותים, הפועלים על גבי קונטיינרים ותשתית Serverless. אקווה סקיוריטי רכשה את CloudSploit, במטרה לסייע ללקוחות לנטר את חשבונות הענן הציבוריים שלהם בתוך דקות ולצמצם את מספר האיומים הנובעים כתוצאה מחוסר בקונפיגורציה וחולשות אבטחה. אקווה הוקמה ב-2015 על ידי דרור דוידוף ואמיר ג'רבי. החברה צמחה במהירות רבה הודות לעלייה החדה בשימוש בסביבות קונייטריים ותשתית Serverless. כיום מעסיקה החברה כ-250 עובדים.

דרור דוידוף, מנכ"ל ומייסד שותף של אקווה.צילום: דיויד גארב

דרור דוידוף, מנכ"ל ומייסד שותף של אקווה.צילום: דיויד גארב

במקום ה-19 מדורגת Bitglass, ולאחריה – צ'ק פוינט. על ענקית האבטחה הישראלית נכתב כי CloudGuard, מוצר האבטחה שלה לענן, הושק ביוני האחרון ומספק ללקוחות הארגוניים הגנה מפני איומים ומודיעין איומים בענן הציבורי. מאז, נכתב, היא הרחיבה את יכולות הפלטפורמה כדי לתמוך בשירותי קוברנטיס, לרבות אלה של AWS.

אחריה מדורגת סייבר ארק, חלוצת שוק בתחום אבטחת גישה פריבילגית, שכבה קריטית באבטחת ה-IT, שמגנה על תשתיות ונכסי מידע לרוחב הארגון, בענן ובתהליכי DevOps. הגרסה האחרון לפתרון שלה להגנה בענן מתמודדת עם הסיכונים בחשבונות AWS, ומספקת גישה לסביבות היברידיות.

אחריה נמצאות פורספוינט ופורטינט. במקום ה-14 שוב מדורגת חברה ישראלית, גארדיקור, המאבטחת את היישומים העסקיים הקריטיים ביותר של ארגונים, בכל סביבת מחשוב, לרבות תשתיות ענן פרטיות וציבוריות. באחרונה היא שחררה גרסה חדשה לכלי סימולציה למתקפות קוד פתוח, המאפשרת להעריך את האבטחה באופן נרחב יותר, בסביבות ענן היברידיות ובמרכזי נתונים.

הבאה בתור בדירוג היא אילומיו, ואז מדורגת אימפרבה, שהייתה ישראלית עד שנרכשה על ידי קרן תומה בראבו תמורת 2.1 מיליארד דולרים ב-2018 והפכה לפרטית. היא הוקמה ב-2002 על ידי שלמה קרמר – ממייסדי צ'ק פוינט, עמיחי שולמן ומיקי בודאי, שהקים את טראסטיר, שנמכרה במאות מיליוני דולרים ליבמ. קרמר שימש מנכ"ל החברה עד 2014. לאימפרבה יש מרכז פיתוח בישראל. האתר מציין כי באחרונה השיקה החברה שירות אנטי-DDoS (מתקפת מניעת שירות מבוזרת) חדש, המספק הגנה על כתובות IP בודדות, ומאפשר ללקוחות עם עומסי עבודה בענן להשיג אותה רמה של הגנה מפני DDoS – עבור שירותי TCP/IP.

אחרי אימפרבה מדורגות מק'אפי, מימסקאט ונטסקופ.

פאלו אלטו מדורגת תשיעית. היא הוקמה ב-2005 על ידי היזם הישראלי ניר צוק, המכהן עד היום כ-CTO של החברה. פאלו אלטו הונפקה ב-2012 בבורסת ניו יורק, ועקפה את צ'ק פוינט, יריבתו המיתולוגית של צוק, בשווי שוק – במחצית העשור הקודם. היא רכשה בארץ שש חברות, האחרונה שבהן היא של דמיסטו ב-2019, תמורת מאות מיליוני דולרים. הסניף הישראלי שלה, שהוקם ב-2012, מונה מאות עובדים, ולה גם מרכז מחקר ופיתוח בארץ, היחיד של החברה מחוץ לארה"ב.

שמינית מדורגת פרופפוינט. זו רכשה את ObserveIT הישראלית ב-225 מיליון דולרים בנובמבר האחרון. הייתה זו הרכישה השלישית שלה בישראל. לאחריה מדורגות קוואליס וסופוס. ראשונה מדורגת סימנטק – כיום בבעלות ברודקום.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים