היילו הישראלית גייסה 60 מיליון דולר

הכסף ישמש את החברה על מנת להחדיר לשוק דור חדש של מחשוב מבוסס בינה מלאכותית במכשירי קצה כשהגיוס מגיע על רקע השקת מעבד Hailo-8 - מעבד למכשירי קצה בעל יכולות של למידה עמוקה

מייסדי היילו. משמאל לימין: המנכ''ל, אור דנון; מנהלת הפיתוח העסקי, הדר צייטלין; וה-CTO, אבי באום. צילום: ערן טיירי

הסטארט-אפ הישראלי היילו, שעוסק בפיתוח שבבי AI מבוססי למידה עמוקה, הודיע על השלמת גיוס הון של 60 מיליון דולר בסבב B. סך ההון שגייסה היילו עד היום הוא 88 מיליון דולר.

את סבב הגיוס הובילו המשקיעים הקיימים, והצטרפו אליהם מספר שותפים אסטרטגיים: ATV (ר"ת ABB Technology Ventures) – חברה עולמית המתמחה באוטומציה תעשייתית ורובוטיקה; NEC Corporation – חברה עולמית העוסקת במערכת מידע ואלקטרוניקה; וכן קרן ההון סיכון לטיטיוד ונצ'רס מלונדון. בין המשקיעים הקיימים בחברה ניתן לציין את זהר זיסאפל, המשמש גם כיו"ר Hailo; את פלטפורמת ההשקעות אאורקראוד; גלורי ונצ'רס הסינית; מנכ"ל חברת דלק מוטורס לשעבר גיל אגמון; קרנות ההשקעות בטכנולוגיות רכב מניב מוביליטי וכן נקסט גיר, הקרן הנלווית לאקסלרטור טכנולוגיות הרכב דרייב.

הגיוס מתבצע על רקע השקת מעבד Hailo-8 – מעבד למכשירי קצה בעל יכולות של למידה עמוקה. המעבד מבוסס על ארכיטקטורה חדשנית שנשענת על יכולות ליבה של רשתות נוירונים. הוא מעצים את היכולות של התקני קצה להריץ אפליקציות מתוחכמות של למידת מכונה שעד עתה ניתן היה לבצען בענן בלבד. ההון ישמש את היילו להרחבת הפריסה של מעבד Hailo-8 החדשני בשוק העולמי, לכניסתו לתעשיות ולשווקים חדשים ברחבי העולם, וכן להמשך הפיתוח של הדור הבא של המעבדים. 

הארכיטקטורה החדשנית (Structure Defined Dataflow) מניבה ביצועים גבוהים יותר, צריכת הספק נמוכה יותר והשהייה מינימלית. היכולות הללו מגבירות את פרטיות המשתמשים ומשפרות את הביצועים של התקני קצה. קצב העיבוד של השבב החדש מגיע ל-26 טרה פעולות לשנייה (TOPS) והוא, לפי החברה, עדיף בשיעור משמעותי בהשוואה לכל מעבד אחר בשוק בכל המדדים: ביצועים, צריכת הספק וגודל.

היילו הוקמה בפברואר 2017 על ידי אור דנון, אבי באום והדר צייטלין, בוגרי יחידת טכנולוגית של חיל המודיעין. החברה מעסיקה כיום כ-80 עובדים וממשיכה לגייס עובדים נוספים.

דנון, המכהן כמנכ"ל היילו, הוא חתן פרס ביטחון ישראל ובוגר תכנית "תלפיות". ה-CTO, באום, מילא שורה של תפקידים בחברת טקסס אינסטרומנטס, בה עבד כ-13 שנה לאחר שירות באותה יחידה טכנולוגית. בין היתר שימש באום כ-CTO של תחום הקישוריות האלחוטית בחטיבת המעבדים המשובצים ב-TI, וכיהן בתפקידי ניהול קבוצת ארכיטקטורה והנדסת מערכת. שותפתם להקמת החברה, צייטלין, המכהנת כמנהלת הפיתוח העסקי, היא בוגרת תכנית "תלפיות", שירתה כתשע שנים ביחידה הטכנולוגית, ובמהלך שירותה זכתה בפרס הרמטכ"ל למצוינות טכנולוגית. לפני הקמת היילו, שימשה צייטלין כמנהלת המוצר הראשונה בחברת ויה.

צוות היילו. צילום: יח"צ

צוות היילו. צילום: יח"צ

"מעבד הלמידה העמוקה של היילו הוא משנה אמיתי של חוקי המשחק"

"הבעת האמון העמוקה של שותפינו האסטרטגיים החדשים ושל משקיעים פיננסיים, כמו גם של המשקיעים הקיימים, משקפת את החדשנות פורצת הדרך שלנו ופוטנציאל השוק שלה", מסר דנון המנכ"ל. "ההון יאפשר לנו להאיץ את הפריסה של יכולות עיבוד ברמות גבוהות במכשירים חכמים ובתעשיות מתקדמות ברחבי העולם, לרבות תחומים כמו תעשיית הרכב, ערים חכמות, אוטומציה תעשייתית, קמעונאות חכמה ועוד".

"התרשמנו מאוד מהמוצר הייחודי של היילו ומהצוות שלה, ואנו מאמינים כי מעבד הלמידה העמוקה החדיש פרי פיתוחה יסייע לקדם אפליקציות מגוונות של עידן תעשיה 4.0", מסר קורט קלטנגר, מנהל ABB Technology Ventures. "אנו מצפים לשילוב הפתרון של היילו בטכנולוגיה המתקדמת שלנו לסביבות תעשייתיות, כמרכיב חשוב במארג שיניע קדימה את הטרנספורמציה הדיגיטלית של תעשיות שונות".

"הטכנולוגיה של היילו היא פתרון מתקדם לעיבוד נתונים במכשירי קצה שמתאפיין בביצועים גבוהים, צריכת הספק נמוכה וכדאיות כלכלית" מסר הירוטו סוגאהארה, מנהל חטיבת הטכנולוגיה התאגידית בחברת NEC Corporation. "הטכנולוגיה של היילו תסייע לנו לחדור עמוק יותר לשוק האנליטיקה החכמה של שידורי וידיאו. אנו נרגשים להיות משקיעים אסטרטגיים בחברה ומצפים לשילוב הטכנולוגיה של היילו בדור הבא של התקני הקצה שלנו".

"המיצוב המושלם של היילו יאפשר לה להפוך לשחקן מרכזי בשוק שבבי ה-AI הצומח במהירות", מסר ג'וליאן רואו, שותף בקרן Latitude Ventuers. "שבב הלמידה העמוקה שפיתחה החברה יכול לעזור רבות לתעשיות השונות ואנו נלהבים להצטרף אליהם בעת שהם משפיעים על תעשיות רבות ברחבי תבל".

"מעבד הלמידה העמוקה של היילו הוא משנה אמיתי של חוקי המשחק בתעשיות כמו רכב, תעשייה 4.0, ערים חכמות, רובוטים ותעשיות רבות נוספות", מסר זיסאפל, יו"ר היילו. "עידן חדש של מעבדי AI משמעותו היא עידן חדש של יכולות עיבוד במכשירי קצה, ואנו נרגשים להוביל טרנספורמציה זו".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים