תעשייה בעוצר: 90% ביטולים בנסיעות עסקים של ההיי-טק הישראלי

בעקבות הקורונה, היי-טקיסטים בארץ ביטלו את מרבית הנסיעות, בעוד שבתעשייה בריטניה ובגרמניה נרשמו אחוזי ביטולים נמוכים יותר, 29% ו-47% בהתאמה ● בני יונוביץ', מנכ"ל ארביטריפ: "המשבר הגדול ביותר אי פעם בענף התיירות בישראל, ואולי אפילו בעולם כולו"

מונע נסיעות רבות ומייצר צורך בביטולים. וירוס הקורונה. אילוסטרציה: BigStock

ענף ההיי-טק הישראלי היה בין הראשונים להנחות את עובדיו לעבוד מהבית עקב משבר הקורונה, וכעת נמצאת התעשייה במצב קיומי חדש – ביטול נסיעות העסקים, שבמקרים רבים הכרחיות לפעילות השוטפת של החברה. 

מבדיקה שביצעה פלטפורמת הנסיעות העסקיות ארביטריפ עולה כי רף ביטולי נסיעות העסקים בהיי-טק הישראלי חצה את ה-90%. ביטולים אלו נובעים מכך שהמנהלים לא מוכנים לקחת את הסיכון בשליחת העובדים לאותן נסיעות, אך לא רק – גם העובדים עצמם מסרבים לנסוע. נתון נוסף שנכנס למשוואה הוא חובת הבידוד לאחר החזרה מכל יעד בעולם.

עוד עולה מהבדיקה שביצעה Arbitrip, שלא רק ההיי-טק הישראלי מסתגר, אלא גם האקוסיסטם הבריטי והגרמני, שם נצפתה צניחה בתיירות העסקית בהיקף של 29% ו-47% בהתאמה.

יחד עם זאת, בבריטניה עדיין לא שיתקו את כל התעשייה, וישנה תנועה ערה של נסיעות עסקיות בתוך הממלכה, וכ-94% מהנסיעות העסקיות נעשות בתוך שטח אנגליה עצמה.

ומה לגבי ערי מפתח בתעשיית ההיי-טק בארה"ב? בניו יורק ישנה צניחה של 31% בתיירות העסקית ובעמק הסיליקון אשר בסן פרנסיסקו ישנה צניחה של 36% בתיירות העסקית, כולל ביטולי כנסים ענקיים ומפורסמים כגון Google I/O ו-Game Developers Conference. כנסים רבים אחרים עברו להיות וירטואליים בלבד.

בני יונוביץ', מנכ"ל פלטפורמת הנסיעות העסקיות ארביטריפ. צילום: ישראל הדרי

בני יונוביץ', מנכ"ל פלטפורמת הנסיעות העסקיות ארביטריפ. צילום: ישראל הדרי

לדברי בני יונוביץ', מנכ"ל פלטפורמת הנסיעות העסקיות ארביטריפ: "מדובר במשבר הגדול ביותר אי פעם בענף התיירות בישראל, ואולי אפילו בעולם כולו. יש אווירת נכאים בשוק והמון אנשים בענף פוטרו או יצאו לחל"ת. רק השבוע התבשרנו שנתב"ג עובד במתכונת יום כיפור ורשות שדות התעופה נערכת לגל פיטורים נרחב. אני צופה שעם הגברת מפלס החרדה באופן מקומי ובינלאומי, יצטמצמו עוד ועוד נסיעות עסקים, בתעשיות נוספות. אפילו כאלו שהן בתוך המדינה עצמה. בשיחותיי עם קולגות רבות, האירוע הזה (משבר הקורונה) הגיע בבום, ופשוט איפס את ההכנסות במכה אחת, ללא צפי או אופק מתי זה יחלוף".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים