מחקר: האם ארגונים ערוכים לעבודה מהבית?

העבודה מהבית היא המגמה הבולטת במשבר הקורונה - בעולם העסקי בכלל ובענף ההיי-טק בפרט ● נתונים שפרסמה זום אינפו, שמספקת פתרונות בתחום, מגלים את שיעור השימוש בטכנולוגיות לעבודה מהבית בארגונים

מוצאים עבודה - גם בתקופת הקורונה. צילום אילוסטרציה: BigStock

העבודה מהבית הולכת וצוברת תאוצה בארגונים, לאור משבר הקורונה הנוכחי, שלפי הצפי לא הולך להסתיים כל כך מהר. רבים מהם מבצעים כיום את כל העבודה, או את חלקה הארי, מהבית – משיקולים בריאותיים וכלכליים. האילוץ הזה כבר מביא ארגונים, ויביא עוד יותר בעתיד הקרוב, לראות את היתרונות שבעבודה מהבית, ולאמץ אותה גם בימים שאחרי משבר הקורונה. על רקע זה, מעניין לראות עד כמה ארגונים אימצו טכנולוגיות ומערכות לעבודה מהבית עוד לפני המשבר.

מחקר מקיף שערכה זום אינפו בקרב 5.8 מיליון חברות ברחבי ארצות הברית מעלה עד כמה הפוטנציאל בתחום לא ממומש, על אף שהטכנולוגיות קיימות. ממצא די מדהים, אם כי מובן, הוא שהאימוץ נמוך הרבה יותר בארגונים שיש בהם פחות מ-50 עובדים – רבים מהם סטארט-אפים, שמטבעם נחשבים חדשניים. עוד מעלה המחקר כי יש פערים בולטים באימוץ טכנולוגיות לעבודה מהבית בינם לבין ארגונים גדולים יותר, עם עד 1,000 עובדים. כך, רק 3.3% מהארגונים הקטנים אימצו את אחד מכלי העבודה מרחוק הבולטים – פלטפורמות לשיחות ועידה, לעומת 29.3% מהחברות הגדולות. מאחר שמספרן של החברות הקטנות שנסקרו גדול הרבה יותר, הנתון הכללי עומד על 0.5% בלבד.

מקור: זום אינפו

מקור: זום אינפו

על פי הממצאים, הפערים קיימים גם בתוכנות לשיתוף פעולה (54.1% מהארגונים הגדולים אימצו אותן, לעומת 6.2% מאלה הקטנים), יישומי שיתוף קבצים (27.5% בהשוואה ל-2.5%), פתרונות תקשורת מאוחדים (34.6% אל מול 2.7%) ומערכות ניהול משאבי אנוש, שיותר ממחצית מהארגונים הגדולים – 54.6%, ליתר דיוק – משתמשים בהן, לעומת 6.9% בלבד מהארגונים הקטנים. יוצאי דופן הם פתרונות לחתימה אלקטרונית, שהשימוש בהם מועט בכלל הארגונים: הם קיימים ב-5.6% מהגדולים וב-0.5% מהקטנים, כאשר באופן כללי, הנתון עומד על 0.06% בלבד.

זום אינפו היא חברה אמריקנית, ובין מייסדיה נמצא הישראלי יונתן שטרן. שני ישראלים נוספים משמשים בה בתפקידים בכירים: ניר קרן הוא סמנכ"ל הטכנולוגיות והילה ניר – סמנכ"לית השיווק. החברה מציעה פתרונות בעולם המודיעין העסקי ובאמצעות החברה הבת שלה, דטה נייז, היא מציעה מערכות לשיחות ועידה ושיתופי פעולה, יישומי שיתוף קבצים, פתרונות תקשורת מאוחדים, כלים לחתימה אלקטרונית ומערכות ניהול משאבי אנוש.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים