כך תהפכו לעובדים חיוניים, שהארגון לא יכול בלעדיהם

כשהדרך נעשית קשה - רק החזקים שורדים: הטיפים שייסייעו לכם להפוך ל-FULL STACK בתחומכם, ויגרמו למעסיקים לא לוותר עליכם

03/05/2020 11:49

בימים האחרונים עוד ועוד חברות מוציאות עובדים לחל"ת ללא תאריך סיום. מצב לא נעים בכלל, לכל הדעות… אם לא בא לכם למצוא את עצמכם במצב זה, כדאי לשנות את ההתנהלות בעבודה (כן, גם אם זה מהבית) ולהפוך את עצמכם לעובדים חיוניים, כאלה שהארגון לא יכול בלעדיהם.

לשם כך צריך להבחין בין כישורים מקצועיים (שנשענים על ניסיון) לבין כישורים רכים – התכונות שלכם ואיך הן באות לידי ביטוי בשגרת העבודה: גם אם אתם אנשי מקצוע מעולים, מומחים בתחומכם, לא יהיה בהן די אם הן לא מתלוות לכמה כישורים ותכונות אישיותיות.

הנה שמונה כישורים ותכונות שכבר היום, ועל אחת כמה וכמה גם בעולם העבודה העתידי, הם בגדר חובה אם אתם רוצים להיות העובדים הללו, שהחברה פשוט לא יכולה בלעדיהם:

יצירתיות – מדובר ביכולת לפתח דברים חדשים יש מאין או מדברים קיימים, כמו מוצרים, שיטות עבודה, טכנולוגיות, דרכי חשיבה ועוד… שמאפשרת לראות מצבים מכמה זוויות שונות, מה שמוביל גם ליכולת לחשוב מחוץ לקופסה ולמצוא דרכים לפתרון בעיות. בתקופה כמו עכשיו, למשל, שבה חברות צריכות להצטמצם – זה בדיוק הזמן המתאים להיות אלו שמעלים רעיונות יצירתיים לצורך העלאת תפוקה/התייעלות.

אינטליגנציה רגשית (EQ) – המודעות לרגשות, השליטה על הרגשות והיכולת לשתף בהם את האחרים, כמו גם לעשות זאת בהתייחס לרגשותיהם של אחרים. אינטליגנציה רגשית גבוהה באה לידי ביטוי באמפתיה, ביושרה וביכולת לעבוד טוב ולשתף פעולה עם אחרים גם בזמני לחץ, כשכולם, כמו עכשיו, לחוצים, חרדים ועצבנים.

למידה – השילוב של הרצון ללמוד יחד עם המסוגלות לבצע זאת בהצלחה. מדובר ביכולת להיכנס מהר לנושאים חדשים ולתפקד בהם טוב. בנוסף, חשוב להבין שאין סוף ללמידה ושכל הזמן צריך להמשיך, גם כשמדובר באדם בעל ניסיון רב שנים או שמאחוריו שלל תפקידים בכירים. זה נכון עוד יותר כשמדובר בתפקידים שמעורבת בהם טכנולוגיה שכל הזמן ממשיכה להתפתח. על כן, נצלו את הזמן בבית/בבידוד כדי ללמוד לפחות נושא אחד חדש, כזה שאתם יודעים כבר מזמן שאתם צריכים, אבל דוחים מחוסר זמן.

יכולת הסתגלות למצבים שונים – אם אתם עוסקים בפיתוח אתם בוודאי מכירים את המושג אג'ילי… – היכולת להתאים את עצמכם ולהמשיך לתפקד טוב תחת מציאות שמשתנה כל הזמן, תחת התפתחויות לא צפויות, שינויי אסטרטגיה תכופים ובמגוון רב של מצבים. אגב, גם המעבר לעבודה מהבית שנכפה על רובנו הוא שינוי שכדאי שתצליחו להסתגל אליו… שם המשחק פה הוא אדפטיביות, גמישות מחשבתית והתנהגותית, והכי חשוב – גישה חיובית כלפי שינויים.

תקשורת בינאישית – איך מעבירים מסר באופן ברור? איך מתקשרים לאחרים רעיון, מסקנות, החלטות או המלצות לפעולה באופן כזה שכולם יבינו וגם ישתכנעו? מהו טון הדיבור הנכון? מהי שפת הגוף המתאימה? והכי חשוב בתקופה זו – איך עושים זאת לא פנים מול פנים, אלא באמצעות אמצעים דיגיטליים? תקשורת נכונה ויעילה עם אחרים ותקשורת עם אנשים מתרבויות, דתות, מדינות, גילאים ורקעים שונים היא מיומנות בסיסית בעולם שהפך כבר מזמן לכפר גלובאלי.

יכולת קבלת החלטות – היכולת לקבל החלטות הופכת למורכבת יותר ויותר. הטכנולוגיה מאפשרת לאסוף נתונים בכמויות גדולות יותר, ונדרשת יכולת גבוהה יותר של הבנת התוצאות וקבלת החלטות על בסיס המידע הרב שמצטבר.

זמן תגובה מהיר – במציאות שמשתנה מהר (שימו לב, למשל, לשינויים המהירים בהנחיות בשבועיים האחרונים הנוגעים למגיפת הקורונה) אין זמן להתלבטויות ולהתפלספויות, נדרשת יכולת גבוהה של ניתוח מצב, כישורי ניהול זמן וכמובן תעדוף משימות.

לסיכום, אם תשכילו לפתח לפחות חלק מהכישורים האלה וגם ליישם אותם בעבודה, הם יהפכו אתכם ל-FULL STACK בתחומכם, ועל עובדים כאלה למעסיקים קשה מאוד לוותר…

 

הכותבת היא סמנכ"לית משאבי אנוש בקבוצת SQLink.

תגובות

(6)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. רוחמה פרוינד

    אני ממש מתאימה לתאור של שמונה התכונות, אני אשמח אם תתני לי עבודה , אני פנויה כל הזמן ולא איכפת לי לעשות עבודות זניחות שאחרים לא אוהבים לעשות. אני אוהבת לעבוד ובגלל שאני ״ זקנה״ אף אחד לא רוצה להעסיק אותנו . מה דעתך?

  2. ,,יוסף

    יש לי את כל התכונות שציינתם.אז למה אני חסר עבודה חאחא

  3. Guy

    חבל שקורונה גורמת לאנשים לרצות כך , אף פים לא מאוחר, אבל לויאליות זה דבר שצריך להיות מוטבע בכל אחד ואחד!!!

  4. דודו

    עדיין קשה מאד לפתור את הבעיה של המבוגרים בעלי הנסיון שרוצים לעבוד

  5. Fff

    כתבה שהיא בעצם מספר הגדרות והתיאור שלהן מוויקיפדיה, מקורי.

אירועים קרובים