כך סייע ה-BI להשטיח את עקומת חולי הקורונה באשדוד

יוסי בן סימון, מנמ"ר עיריית אשדוד, סיפר על מערכת דשבורד שהצוות שבראשותו הקים, כדי לסייע למקבלי ההחלטות להבין מהו מספר חולי הקורונה בעיר לפי שכונות, ולבצע לפי הנתונים את הפעולות הנדרשות למיתון התחלואה בעיר

יוסי בן סימון, מנמ''ר עיריית אשדוד.

"איסוף, מיפוי וניתוח קבלת החלטות בעזרת מערכות BI היו כלים מרכזיים, שאפשרו לעיריית אשדוד לטפל טוב יותר בתושבי העיר בתקופת הקורונה", כך אמר יוסי בן סימון, מנמ"ר העירייה.

בן סימון השתתף בוובינר Data Analytucs של אנשים ומחשבים, ששודר בתחילת השבוע. הוא הציג בהרצאתו פתרון דשבורד שפותח על ידי אגף המחשוב של העירייה, שבראשו הוא עומד. הדשבורד מאפשר למקבלי ההחלטות בעירייה לקבל מידע עדכני יום יומי על כל תושבי אשדוד ומצב התחלואה בעיר, כולל שורה של פילוחים בזמן אמת ומסייע לבעלי התפקידים הרלוונטיים להגיב באופן נקודתי ובמהירות רבה.

אשדוד מונה רבע מיליון תושבים, היא מחולקת ל-19 רובעים, ויש בה 30 אלף בתי עסק ו-60 אלף תלמידים. בעיר ממוקם בית החולים אסותא אשדוד, שהוקם לפני מספר שנים ומשרת גם את תושביה.

רמת התחלואה באשדוד לא הייתה גבוהה יחסית לערים אחרות, ובמיוחד ל-"שיאניות" ההידבקויות בקורונה, ובן סימון זוקף זאת בין היתר לזכות מערכת ה-BI, שאפשרה למנהלי העירייה לבצע חקירות אפידמיולוגיות על תושבי העיר בזמן אמת, ובכך לסייע להשטחת העקומה בה. הדרישה לקבל מידע יום יומי, מפולח ופרטני הגיעה מראש העיר ומנכ"ל העירייה. "ראש העיר, ד"ר יחיאל לסרי, הוא רופא במקצועו, שבעבר ניהל את מחלקת ה-HIV בבית החולים קפלן. מטבע הדברים, הייתה לו ציפייה רבה יותר לגבי איכות הנתונים", אמר בן סימון.

צילום ועריכת וידיאו: אורי אלון

"העירייה זריזה יותר ביכולת ניתוח המידע"

בסיס המידע שהתקבל בעיריית אשדוד הגיע אמנם ממשרד הבריאות, אבל בן סימון ציין ש-"באופן טבעי, העירייה זריזה ומהירה יותר ביכולת שלה לנתח נתונים בזמן הקורונה. לכן, פיתחנו את המערכת, ששירתה את צוות החירום שהוקם בראשותם של ראש העיר והמנכ"ל".

הוא אמר ששיקוף הנתונים במערכת הדשבורד לבעלי התפקידים נעשה תוך הקפדה על רמת מידור מתבקשת, בגלל השמירה הנדרשת על פרטיות התושבים. כך, כל מנהל נחשף רק למידע הרלוונטי לו.

את הדיוק במספרי הנדבקים בכל שכונה השיגו בעירית אשדוד באמצעות מפות GIS. אלה סיפקו להם בנוסף נתונים השוואתיים, כדי לראות האם באותו היום חלה עלייה בתחלואה, מקדמי הכפלה, מספר נפטרים ומה מצבה של אשדוד לעומת ערים אחרות. "כל עמודה ייצגה רובע ובכל אחת מהעמודות ניתן לקבל מידע מפורט על אותו רובע, עד לרמת הפרטנית של התושב הבודד", הוסיף.

בן סימון סבור שהניהול של המאבק במחלה על ידי העירייה הישרה ביטחון ותחושה של שירות טוב לתושבי העיר. סקר על תחושת הביטחון של אזרחים שנעשה על ידי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בתקופת הקורונה העניק לאשדוד את המקום השני בדירוג הערים, עם ציון 86. "המשמעות היא שכנראה נקטנו במהלכים הנכונים, שהביאו להשטחת העקומה בעיר", סיכם.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים