לא חייבים להמציא את הגלגל מחדש

התחרות קיימת תמיד, ובימים אלה יש לה משמעות אדירה - מה יחסוך כסף, יצמצם משאבי כוח אדם וזמן, וייעל תהליכים ● על רקע זה מופיע הדור הבא של הפתרונות: פתרונות מוכנים, שיכללו תוכנית אב, שתכיל את כל הידע, הרכיבים וסיפורי המקרה שנלמדו בתהליך בניית פתרון מסוים ויקלו משמעותית על תהליכים בייצור של מוצרים עתידיים דומים

04/06/2020 10:45
ניר שילוני, מנהל מחלקת הפריסייל בחטיבת התשתיות, קבוצת יעל. צילום: יח"צ

בימים אלה שבהם כולנו כבר מתכננים את "ההתאוששות מהמשבר" בעקבות טלטלת הקורונה העולמית, עולים פתרונות יצירתיים להשגת יתרון תחרותי בשוק – החל מבית חולים המחפש פתרונות יצירתיים לניהול תהליכים מול חולים, דרך חברות פרמצבטיקה הדוהרות לפיתוח החיסון המיוחל לווירוס ועד לחברות אוטומוטיב, חברות טכנולוגיה או ענקיות אנרגיה: הדור החדש של עולם הטכנולוגיה יתבסס על "פתרונות מוכנים".

התחרות קיימת תמיד, ובימים אלה יש לה משמעות אדירה – מה יחסוך כסף, יצמצם משאבי כוח אדם וזמן, וייעל תהליכים. על רקע זה מופיע הדור הבא של הפתרונות: פתרונות מוכנים, שכבר הופכים לסטנדרט בעסקים. הפתרונות הללו, ובשמם המקצועי ready nodes, שאת פיתוחם מובילות חברות הטכנולוגיה המובילות בעולם, יכללו תוכנית אב, שתכיל את כל הידע, הרכיבים וסיפורי המקרה (Best practices) שנלמדו בתהליך בניית פתרון מסוים ויקלו משמעותית על תהליכים בייצור של מוצרים עתידיים דומים. זה יאפשר לכל עסק להעביר את המיקוד שלו מה-IT אל הביזנס. תהליכים של הקמת עסק, ניהול מידע, ייצור מוצר או שימוש מושכל בפתרונות מורכבים יקבל Blueprint – שבלונה שניתן "למחזר" אותה ולעשות לה רק כוונון קל בכל תהליך עתידי דומה.

כמשל, אחרי שהקמנו פתרון ניתוח מידע לחברה פיננסית גדולה, חברת תרופות הזקוקה לכלי ניתוח מידע דומים לא צריכה להתחיל הכל מאפס, אלא רק לרכוש את הפתרון המוכן שכבר מכיל בתוכו המוני פרטים, שיסייעו לדלג על עשרות שלבים בתהליך: איזה סוג מידע ינותח, איזה גרפים יוצגו, משך התהליך הצפוי, איזה ידע נדרש (או ייחסך) מהלקוח ועוד. כך ייווצר Blueprint, המתאים למגוון גופים, העוסקים בביג דטה בענן היברידי, בלמידת מכונה ועוד. מכל זה ייהנו ארגונים מגופי SMB הקטנים ביותר ועד גופי אנטרפרייז הגדולים ביותר בתחומי הפרמצבטיקה, הטכנולוגיה, האוטומוטיב, הכספים, הביטוח וכיו"ב.

ארגונים יתפנו לביזנס ולא יתעסקו ב"ברזלים"

ארגונים לא יתעסקו במיחשוב, ב"ברזלים" או במערכות ה-IT ויוכלו לפנות את עצמם לביזנס המרכזי שלהם. זו, כמובן, האלטרנטיבה החדשנית, לצד האלטרנטיבה הקלאסית: מכירה של רשתות, ציוד אבטחה, שרתים, כלי אחסון וכו'. חברת אנרגיה, לדוגמה, המקימה אסדה לשאיבת גז, תוכל להתבסס על פתרון מוכן שנבנה קודם עבור תעשיות הגז והנפט, שיכיל כמעט את כל פרטי התהליך: ניתוח מידע בזמן אמת, ניהול כל מערכות ה-IT הנחוצות לאסדה, אוטומציה של תהליכים, התראות מותאמות לסוג הפעילות, גדילה נוחה עבור האסדה הבאה ושיפור תהליכים תוך כדי תנועה. יצרנית רכב תוכל לפנות לחברה טכנולוגית ולרכוש פתרון שינהל עבורה את פס הייצור של כלי הרכב הבא, מכיוון שלאותה חברת טכנולוגיה כבר יש את הניסיון המוכח – היא כבר בנתה פתרון דומה עבור חברת אוטומוטיב אחרת. הפתרון יכול להקיף את כלל הצרכים של פס הייצור: תהליך הייצור, מערכות הייצור, שיווק, בקרת איכות – שיאפשרו להימנע מהתחלת התהליך מבראשית.

כל זה צפוי להפוך לבסיסי. התהליך צפוי להפוך לסטנדרט, והשיחה – לכזו המתמקדת בקונספט העסקי ולא במה שמסביב לו. השיח העסקי יהפוך למעניין ומוכוון משימה, תוך שינוי שיאפשר לעסקים לחסוך משאבים אדירים של כסף, כוח אדם וזמן. גם אם ההוצאה הראשונית תהיה גדולה יותר, היא תהיה נקודתית ותפתח פתח לעולם שלם של "התרחשות עצמאית". עסקים ירכשו פתרון שלם ולא ציוד מחשוב. הם יאפשרו לעצמם להגיע מאפס למאה מבלי לדעת לנהוג. זו חשיבה חדשה על שימוש בידע קיים ושימוש מתקדם במה שהושג, עבור השלב הבא, בשגרה ובחירום כאחד.

 

הכותב הוא מנהל מחלקת הפריסייל בחטיבת התשתיות של קבוצת יעל.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים