כנס מיוחד: כל מה שחם בתחום הלמידה מרחוק
האירוע יסקור את ההתפתחויות המרכזיות בתחום, שחווה קפיצה בעידן הקורונה, ויארח שורה של מומחים, ובראשם את המומחית הסינית פרופ' ג'נג ג'ינג ג'אנג
תחום הלמידה מרחוק צבר תאוצה בחודשים האחרונים, לאחר סגירת בתי הספר בגלל משבר הקורונה, והתלמידים והמורים צפויים לחזור אליו, לפחות חלקית, בימים הקרובים, עם התפשטות נוספת של הנגיף במוסדות החינוך. כנס של אנשים ומחשבים, שישודר אונליין ביום ד' בשבוע הבא, ה-17 ביוני, יעסוק באתגרים המרכזיים בנושא החם, ויארח שורה של מומחים בתחום, ובראשם פרופסורית מאוניברסיטת בייג'ין, המומחית בו.
ג'ינג ג'ינג ג'אנג היא פרופסורית מן המניין באוניברסיטה שבבירת סין, מומחית וחוקרת של יישומי ביג דטה בטכנולוגיות החינוך.
לצד ההשכלה והמומחיות שלה בממשק שבין נתונים וחינוך, ג'אנג היא בוגרת תואר ראשון במדעי המחשב ותואר שני במשפטים באוניברסיטת אוקספורד, ולפני שהצטרפה לפקולטה לחינוך באוניברסיטת בייג'ין, היא עשתה סטאז' במטה האו"ם בניו-יורק.
אחד מפרויקטי הדגל שלה הוא תשומת לב קולקטיבית בחינוך המקוון – מחקר שמומן על ידי הקרן הלאומית הסינית למדע. כמו כן, היא חתומה על מחקרים נוספים בתחום הלמידה מרחוק, בעולמות אקדמיים כמו קורסי Mooc. עבודתה הנוכחית מתמקדת בפיתוח טכניקות לכריית נתונים (למשל, ניתוח רשתות), המשולבות בפעילויות אונליין, במיוחד במדעי הלמידה.
המחקר של פרופ' ג'אנג מתייחס גם להשפעה על למידה ואינטראקציה בשימוש במשאבים חינוכיים. היא כתבה לא מעט קורסים מקוונים פתוחים בתחומים הקשורים לניתוח הלמידה מרחוק. כמו כן, היא פרסמה 80 מאמרים בכתבי עת, ספרים ומאמרים, והיא משתתפת בוועידות בינלאומיות.
הכנס הווירטואלי של אנשים ומחשבים על למידה מרחוק ישודר בזום – כאמור, ב-17 בחודש. האירוע נערך בשיתוף קרן אתנה, מובילת הפרויקט הלאומי ארגז כלים לכל מורה, שבראשה עומד אורי בן ארי. את הכנס תפתח יפה בן דוד, מזכ"לית הסתדרות המורים, וישתתפו בו, בין היתר: ד"ר עופר רימון, ראש מינהל טכנולוגיה במשרד החינוך; עו"ד רוית דום, מנכ"לית רשת עמל; פרופ' גילה קורץ, דיקן הפקולטה לטכנולוגיות למידה במכון הטכנולוגי חולון -HIT; אילן בן שמעון, מומחה לתשתיות ולפיתוח סביבות למידה לטכנולוגיה בחינוך; ונועה ניצן, מנהלת המרכז הטכנולוגי בית איזי שפירא.
המשתתפים בכנס ידונו באתגרי החינוך המקוון, שתופס כעת מקום מרכזי במערכת החינוך, שעוברת ללימודים היברידיים, ובמרכזם בשילוב של לימודים פרונטליים עם לימודים מקוונים, בכל כיתות הלימוד. אם לא יהיה שינוי, הלימודים הללו ייושמו כניסוי בחודש הקרוב בחלק גדול מבתי הספר, לאור הגידול במספר התלמידים שנדבקו בקורונה, וצפויים להיות מעובדים לתוכנית לימודים מסודרת בשנת הלימודים הבאה.
תגובות
(0)