"לרפא" את הנתונים הרפואיים: אגמון מגייסת שלושה מיליון דולר

התוכנה שפיתחה החברה, שמבוססת על בינה מלאכותית, מאמנת את מחשבי בתי החולים להבין את אופן הניסוח המיוחד של רופאים - שהוא חסם משמעותי לחדשנות ולתהליכים מתקדמים בעולם הרפואה

מיכל מאירי, מנכ״לית ומייסדת שותפה של אגמון. צילום: יח"צ

אגמון (Agamon), חברת סטארט-אפ שפועלת בעולם הרפואה, הודיעה היום (ב') על גיוס סיד של שלושה מיליון דולר. את הסבב הובילה MMC Ventures מלונדון, והשתתפו בו הקרנות אין הלת' ונצ'רס וסידקאמפ, וחברת התרופות Bayer G4A. עוד משקיעים באגמון הם משה ליכטמן, לשעבר בכיר במיקרוסופט העולמית ומנהל מרכז המו"פ שלה בארץ, וארול דמלין, אחד האנג׳לים החזקים בבריטניה.

שם החברה מהדהד עם המושג "אגם נתונים". אגמון מציעה פלטפורמת מידע בתחום הרפואי, המספקת כלים ושירותים לגישה מהירה ויעילה למידע רפואי איכותי. הפלטפורמה מקשרת בין גופי רפואה – בתי חולים, קופות חולים וקליניקות – לשותפים מכל קצוות מערכת הבריאות.

החברה כבר עובדת עם בתי חולים בישראל, ביניהם איכילוב ואסותא, ובארצות הברית עם ג׳פרסון בפילדלפיה, הנרי פורד בדטרויט ובתי חולים נוספים.

מה זה "הצללות זכוכית מט דו צדדיות בפיזור היקפי"?

לדברי מיכל מאירי, מנכ״לית ומייסדת שותפה של החברה, "בתי חולים פועלים כמו מרוץ שליחים, כשפרוצדורות רבות המתבצעות במתחמים שונים בבית החולים מחייבות שיתוף בזמן אמת של מידע קליני, על מנת להבטיח את יעילות הטיפול הרפואי". "כיום", הוסיפה, "טיפול רפואי מיטבי הוא לעתים בלתי אפשרי, מסיבה שנראית אזוטרית: הדו"חות הרפואיים נכתבים בצורת טקסט חופשי ובסגנון ייחודי לרופאים, שדורש פענוח על ידי איש צוות רפואי. זה חושף את תהליכי העבודה לטעויות ולקשיים בתיאום הטיפול".

"הרופא", הסבירה, "יכול לתאר ׳מאסה פורץ׳ בלי לכתוב את המילה ׳גידול׳, למשל, או לכתוב 'הצללות זכוכית מט דו צדדיות בפיזור היקפי׳ בלי לכתוב מפורשות ׳חשד לנגיף קורונה׳. זה סגנון ייחודי, הכרחי ותמציתי, אך הוא מקשה מאוד על מחשבים לפענח אותו ולעקוב בצורה אוטומטית אחרי המשך הטיפול".

"כאן נכנסת לתמונה יכולת הבנת השפה הטבעית והבינה המלאכותית שלנו: התוכנה שלנו מאמנת את מחשבי בתי החולים לקרוא ולהבין את הדו"חות הללו", אמרה.

"גורם משפיע נוסף בתהליך הרפואי", ציינה מאירי, "הוא החולים עצמם. מחקרים מראים שכ-96% מהחולים בארה"ב לא מצליחים להבין את דו"חות הסיכום של בדיקות הרדיולוגיה שלהם. באמצעות AI ובצורה אוטומטית לחלוטין, התוכנה של אגמון הופכת דו"חות סיכום רדיולוגיה מסובכים – לדו"ח פשוט וברור גם לחולים ולבני משפחתם – בלא כל צורך בהכשרה או הבנה רפואית, ובפורמט ידידותי ונגיש. כך, אנט מערבים את החולים ברמה שלא הייתה אפשרית עד היום, ומעצימים אותם להבין ולהיות שותפים פעילים בתהליך הטיפול הרפואי המלא שלהם".

אגמון תשתמש בכספי הגיוס כדי להרחיב את הטמעת הטכנולוגיה בעוד בתי חולים ברחבי העולם, ועל מנת להעמיק ולפתח את יכולות הבינה המלאכותית של התוכנה שפיתחה.

טום מון, רופא ומשקיע מ-MMC Ventures, אמר כי "האסטרטגיה שלנו היא להשקיע בחברות סטארט-אפ של רפואה מבוססת נתונים. לאגמון יש יכולת ׳לתרגם׳ בצורה אוטומטית טקסטים רפואיים, וכך לאפשר יכולות מתקדמות, כגון בקרת טיפול אוטומטית, ודו"חות ידידותיים לקריאה לחולה ולבני משפחתו. שימושים טכנולוגיים אלה, הנמצאים בצומת של למידת מכונה ונתונים רפואיים, עוזרים להניע את גלגלי השינוי ההכרחי במערכות הבריאות".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים