טוויטר התנצלה: בדיקת העובדות בנוגע לקשר 5G-קורונה הלכה רחוק מדי

הרשת המצייצת כתבה שהיא עובדת על שיפור האופן שבו היא מתייגת תוכן מטעה, הכורך את נושא טכנולוגיית 5G והשפעתו, לכאורה, על התפרצות ותפוצת הנגיף בעולם, לאחר שהצמידה בטעות התראות בדיקת תוכן לציוצים לא קשורים

חייבות להתאמץ יותר במלחמה בפייק ניוז. טוויטר ופייסבוק. צילום: BigStock

טוויטר התנצלה בסוף השבוע האחרון (ש') – באמצעות ציוץ, אלא מה – על כך שעשתה שימוש בתיוג תכנים מסוימים, שהוסיף להם בדיקת עובדות בנושא הקשר בין רשת הסלולר של הדור החמישי (5G) לבין התפרצות והתפשטות וירוס הקורונה בעולם. הרשת המצייצת ציינה שבקרוב תתקן את הבעיה.

החברה עדכנה שהיא עובדת כעת על שיפור האלגוריתמים שלה, ועל האופן שהם קובעים היכן להצמיד לציוצים עם תוכן בעניין 5G או בנושא מגיפת הקורונה את התוויית בדיקת העובדות.

הרשתות החברתיות בכלל, ופייסבוק בפרט, עוברות כעת קמפיין דרמטי בהובלת ארגונים לזכויות אדם ומפרסמים שמחרימים אותן בגלל עודף המידע הכוזב ו"דיבור השנאה" שהן מאפשרות בפלטפורמות שלהן. מותגים מובילים מאיימים על פייסבוק, אינסטגרם וטוויטר שעליהן להפסיק לעשות רווחים משנאה.

טוויטר השתרבבה לקמפיין ההחרמה הזה למרות מאמצים רבים מצידה להילחם בתכני שנאה ופייק ניוז עד כה. זה התחיל בכך שהיא הודיעה בשנה שעברה שכבר מה-22 בנובמבר 2019, בניגוד למתחרתה הענקית ממאנלו פארק, היא לא מאפשרת פרסום מודעות פוליטיות בפלטפורמה בכלל.

איך משתלטים עליהן בהצלחה? תיאוריות קונספירציה. אילוסטרציה: BigStock

איך משתלטים עליהן בהצלחה? תיאוריות קונספירציה. אילוסטרציה: BigStock

עקב מגיפת הקורונה ושלל תיאוריות הקונספירציה שנקשרות אליה, הודיעה טוויטר בתחילת מאי האחרון, כזכור, שעדכנה את מדיניות תוויות האזהרה שלה, מתוך כוונה להגביר תיוג מתחת למידע שגוי או מטעה בפלטפורמה. בנוסף, החודש הוסיפה הרשת המצייצת פנייה למשתמשיה המבקשת מהם שלא לעשות רי-טוויט לתכנים שלא קראו כלל.

המדיניות שקשורה לתוויות בדיקת העובדות אפילו סיבכה את טוויטר עם לא אחר מאשר דונלד טראמפ. בשלהי מאי החליטה הרשת החברתית לראשונה לתייג ציוץ של נשיא ארצות הברית כ-"דורש בדיקת עובדות", מה שגרר תגובה קשה מטעם טראמפ, שטוויטר היא בערך ביתו השני. הנשיא איים ב-"פיקוח הדוק", ואפילו בסגירה של פלטפורמות מדיה חברתית. בינתיים, כאמור, פרץ חרם המפרסמים שמשפיע גם על טוויטר ופגע במניותיה.

אבל – ובהקשר ישיר לתיאוריית קונספירציה נפוצה בעניין הפנדמיה – טוויטר החלה מוקדם יותר ביוני בבדיקת ציוצים שהאלגוריתם שלה מצא כקושרים בין 5G ווירוס הקורונה. היא הוסיפה להם את התווית שכותרתה "קבלו את העובדות על Covid-19" עם התווית שכותרתה "לא, 5G אינה גורמת לווירוס קורונה". שתיהן מפנות למידע נרחב ממקורות מהימנים על הנושאים הללו.

הזהירות מפני הפצת תיאוריות קונספירציה הפכה לזהירות-יתר

אך מסתבר כי אפשר שהזהירות מפני הפצת תיאוריות קונספירציה הפכה לזהירות-יתר, כפי שהרשת החברתית המצייצת בעצמה מודה כעת. אחרי שכמה משתמשים דיווחו כי ציוצים שלהם, שכלל לא קשורים לתיאוריה ש-5G משפיע על המגיפה העולמית, סומנו בתווית בדיקת עובדות של 5G ו-Covid-19 החליטה טוויטר להודות ולהתנצל.

 


"בשבועות האחרונים יתכן שראיתם ציוצים עם תוויות המקשרות למידע נוסף על Covid-19. לא לכל אותם ציוצים היה תוכן מטעה שעשוי לחבר בין Covid-19 ו-5G ", צייץ צוות התמיכה בטוויטר בשבת. "אנו מתנצלים על כל בלבול, ואנו עובדים לשיפור תהליך התיוג שלנו".

אז כן, יש חשבונות שמפיצים מידע על 5G, הקושרים את הטכנולוגיה עם וירוס הקורונה. אולם, למשל, תיוג בדיקת עובדות לציוץ שבו משתמש הביע את דעתו על תכניות הטלוויזיה "תדר" וטען שהיא מותירה אותו בלי אוויר לנשימה ושהוא נזקק לחמצן בסופה – רק כי האלגוריתם חשד שהמינוחים Frequency ו-oxygen קושרים את הקורונה לטכנולוגיית ה-G5 – הוא פשוט טעות שהחברה מודה עליה ומבטיחה שתעשה הכל כדי שלא תשוב.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים