צוקרברג מכחיש את השמועות: "אין הסכם ביני לבין טראמפ"

עם זאת, הוא אמר שהוא מקיים שיחות עם הנשיא האמריקני "מעת לעת" ● הדברים באים על רקע הביקורת כלפי צוקרברג, עקב החלטתו שלא להילחם נגד "דברי השנאה" של טראמפ, וחרם המפרסמים על הרשת החברתית

שוחחו בעניין המועצה המפקחת על ההשעיה. דונלד טראמפ ומארק צוקרברג. צילומים: BigStock וממשלת מקסיקו, מתוך ויקיפדיה

מארק צוקרברג, מנכ"ל ומייסד פייסבוק, מכחיש את השמועות שלפיהן יש לו הסכם סודי עם נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ. עם זאת, הוא אמר כי הוא מקיים לעתים שיחות עם טראמפ.

"שמעתי את הספוקלציה הזאת, אז הרשו לי להבהיר: אין הסכם (בינו או בין פייסבוק לטראמפ – י"ה) מכל סוג שהוא. מדובר ברעיון מגוחך", ציין צוקרברג בראיון לאתר אקסיוס. אולם, הוא ציין כי "אני מדבר עם הנשיא מפעם לפעם, בדיוק כפי שדיברתי עם הנשיא הקודם ועם מנהיגים פוליטיים אחרים מסביב לעולם".

השמועות על הסכם כביכול בין מייסד הרשת החברתית הגדולה בעולם ליושב בבית הלבן נובעות מכמה צעדים שביצעה פייסבוק בחודשים האחרונים, בהם החלטתה שלא לאמת מודעות פוליטיות. לאחר מכן הגיעה ההחלטה שלא לסמן את דבריו של טראמפ, שלפיהם "כשמתחילה הביזה – מתחילות היריות", במה שהתפרש כהצדקת האלימות המשטרתית נגד שחורים, והשיחה בינו לבין צוקרברג, שהוגדרה על ידי שני הצדדים כ-"מועילה". בעקבות זאת פתחו עובדים בפייסבוק במעין מרד פנימי ותאגידים גדולים כמו קוקה קולה ויוניליוור החליטו להטיל חרם פרסום על הרשת החברתית.

בראיון הצביע צוקרברג על הפעילות הרגולטורית של הממשל האמריקני נגד פייסבוק במהלך כהונתו של טראמפ. "תחת הממשל הזה הושתו עלינו קנסות בסך של חמישה מיליארד דולר ואנחנו נתונים לחקירת הגבלים עסקיים מצד סוכנויות שונות. כמו כן, יש צו שמסיר את ההגנות שניתנות לנו תחת סעיף 230 (שעוסק באחריות של חברות טכנולוגיה לתוכן שמפורסם בפלטפורמות שלהן – י"ה)", אמר.

כהוכחה לכך שאין הסכם עם טראמפ, צוקרברג ציין כי יש בין הצדדים חילוקי דעות בסוגיות כמו ההגירה לארצות הברית ומשבר האקלים. בראיון שנתן בשבוע שעבר הוא אף הביע ביקורת על תפקודו של הממשל מול נגיף הקורונה.

הביקורת לא נפלה על אוזניים ערלות

צוקרברג השיב על הביקורת גם במפגש שאלות ותשובות שקיים עם עובדים בפייסבוק ביום ה' האחרון, ציין המנכ"ל ש-"אני ער לביקורת שלפיה יש לנו יותר מדי סימפטיה או שאנחנו יותר מדי קרובים לנשיא טראמפ. אנחנו צריכים להפריד בין הדעות שלנו, כולל שלי, לעובדה שאנחנו מעניקים לאנשים אפשרות לשיח. הדעות שלי לא רלוונטיות לצורך כך".

יצוין כי הביקורת לא נפלה על אוזניים ערלות: מלבד הראיון, פייסבוק הודיעה כי היא בוחנת מחדש את המדיניות שלה בנושא מודעות פוליטיות ואף מחקה מודעה של טראמפ שכללה משולש אדום – הסימן שבו השתמשו הנאצים כדי לתייג יריבים פוליטיים. לעומת זאת, טראמפ פרסם בשבוע האחרון קמפיין בפייסבוק שבו הוא "תהה" האם יש לאסור על הפצתה בארצות הברית של טיקטוק – רשת חברתית מתחרה (בעיקר לאינסטגרם, ששייכת לפייסבוק). הסיבה: מדובר ברשת סינית – מדינה שאתה יש לארצות הברית מעין מלחמת סחר.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים