האו"ם: עלייה של 350% באתרי פישינג מתחילת השנה
בכיר בארגון: "הזינוק באתרי הדיוג היה חלק מעלייה משמעותית בפשעי הסייבר"
במהלך הרבעון הראשון של 2020 חלה עלייה של 350% באתרי הפישינג בעולם כאשר רוב האתרים מנצלים את מגיפת הקורונה, כך על פי דו"ח חדש של האו"ם.
ולדימיר וורונקוב, ראש יחידת הטרור הנגדי בארגון, אמר למועצת הביטחון של האו"ם, כי הזינוק באתרי הדיוג היה חלק מ"עלייה משמעותית בפשעי הסייבר". וורונקוב הוסיף, כי הוא אינו מבין לחלוטין את ההשפעה וההשלכות של המגיפה על השלום והביטחון העולמי, או כיצד הקורונה סייעה לפשע המאורגן ולטרור העולמי.
לדבריו, "אנו יודעים כי טרוריסטים מנצלים את השיבושים והקשיים הכלכליים המשמעותיים שנגרמו על ידי הקורנה – כדי להפיץ פחד, שנאה, פלגנות והקצנה. כך הם מגייסים לעמדות הקיצוניות חסידים חדשים. הגידול בשימוש באינטרנט ובפשעי סייבר במהלך המגיפה הופך את הבעיה למורכבת יותר".
עוד הוסיף וורונקוב, כי "הפישינג משמש לניצול טרוניות מקומיות וממשל לקוי באזורים רבים בעולם. למגיפה יש פוטנציאל לפעול כזרז בהתפשטות טרור וקיצוניות אלימה. עלינו להמשיך במאבקנו נגד קבוצות טרור ורשתות פשע כדי למנוע מהן את ההזדמנות לנצל את משבר הקורונה".
ממצאי הדו"ח של האו"ם מהדהדים עם ממצאים דומים של חברות אבטחת מידע, שלפיהם האקרים מנצלים את החששות ותחושות אי הוודאות במסעות הדיוג שלהם, תוך שימוש במושג קורונה בהיבטו הרחב – ממכירת תרופות לכאורה לנגיף ועד מכירת אמצעי עזר סביבו. באפריל השנה, פרסמה גוגל (Google) אזהרה לאנשים העובדים מהבית, כי דוא"ל דיוג הקשור לנגיף נשלח בהיקף נרחב. כך, מתוך 100 מיליון משלוחי דוא"ל דיוג יומי שנחסמו על ידי ג'י-מייל, כ-18 מיליון מהם היו קשורים למגיפה.
בחודש מרץ דווח, כי היקף מתקפות הסייבר של האקרים נגד ארגון הבריאות העולמי, WHO, הוכפל בשבועות האחרונים.
באפריל דווח על ידי ה-FBI, כי חל גידול משמעותי בהיקף של 300%-400% בדיווחים על פשעי סייבר מאז התפרצות מגיפת הקורונה. לפי הבולשת הפדרלית, הסיבה לגידול בפשעי הסייבר המדווחים מאז תחילת המגיפה היא שהאקרים, מקומיים ובינלאומיים כאחד, מנצלים את העובדה שבשבועות האחרונים יותר אמריקהים גולשים ברשת.
ביוני דווח, כי במהלך משבר הקורונה ההאקרים לא היו במשבר – הפעילות שלהם הורגשה היטב בכל המדינות בעולם. לדברי רם לוי, מנכ"ל ומייסד חברת קונפידס, 80% ממתקפות הסייבר שהתקיימו בחודשים האחרונים, היו על רקע הקורונה.
ביולי דווח, כי מתחילת השנה זיהו חוקרי "יחידה 42" של פאלו אלטו (Palo Alto Networks) יותר מ-40,000 אתרים חדשים, שנרשמו תוך שימוש בשם הקשור בנגיף הקורונה, אשר מסווגים כאתרים בעלי סיכון גבוה, בגלל הונאות ונוזקות שאליהן נחשפים גולשים שלא חושדים בדבר. "ההשפעה הגלובלית של מגיפת הקורונה", נכתב בדו"ח חדש שענקית אבטחה המידע פרסמה, "יחד עם חוסר אמון בממשלות ובתקשורת כמקורות מידע אמינים, יצרה בסופו של דבר את הסערה המושלמת עבור פושעי רשת. אנשים מחפשים כל הזמן מקורות מידע חדשים, ופושעי הרשת ניצלו את ההזדמנות לרווחתם האישית".
תגובות
(0)