האם המנמ"רים נערכים ליום שאחרי הקורונה?

סקר חדש של גרטנר מראה האם מנהלי הטכנולוגיות מוכנים ליום שאחרי המשבר, גם אם הוא נראה עכשיו רחוק מאוד

זרקה אותנו בבת אחת כמה שנים קדימה לעתיד. הקורונה. צילום אילוסטרציה: BigStock

העולם נמצא בימים אלה בלב ליבו של משבר הקורונה – הבריאותי והכלכלי כאחד, ונראה שמצב המשקים ימשיך להיות משברי לפחות עד סוף 2021. אולם, ארגונים גדולים ובינוניים מבינים שעליהם להתחיל כבר כעת לתכנן את היציאה מהמשבר, כדי שלא להיתפס לא מוכנים כשזה יקרה.

אחד הגורמים היותר משמעותיים שתפקידו להכין את הארגון ליציאה מהמשבר הוא המנמ"ר. ואכן, מחקר של גרטנר, שפורסם לפני כמה ימים, ושנערך בקרב כמה מאות מנמ"רים בארצות הברית, הראה של-43% מהם יש תוכניות מוכנות ליציאה מהמשבר. 38% ציינו כי טרם הגיעו לעסוק בנושא, מאחר שהם עסוקים עד מעל לראש עם השלכות משבר הקורונה, אבל הנושא נמצא על סדר היום שלהם והם עתידים לטפל בו בעתיד הקרוב ביותר.

נתון בולט שעולה מהמחקר מאשש את ההערכה שלפיה הקורונה העצימה את המנהיגות הטכנולוגית של המנמ"רים בארגונים – 67% מהם דיווחו שמעמדם בארגון עלה בצורה ניכרת בחודשים האחרונים. הסיבה לכך היא שהמנמ"רים בלטו במהלך המשבר בחשיבה מחוץ לקופסה וביוזמות שאיפשרו לארגונים עבור לעבודה מהבית ולהסתגל למציאות חדשה כמעט בן לילה.

כמה אתגרים שעומדים בפתחם של המנמ"רים

עם זאת, עורכי המחקר מציינים כי המנמ"רים מבינים היטב שהאשראי שניתן להם לאור תפקודם במשבר הקורונה יפוג במהרה אם הם לא יוכיחו את אותה יצירתיות ביציאה מהמשבר. האתגר שעומד בפני המנמ"רים הוא לא רק בהיבט הטכנולוגי: עליהם לאפשר לארגון להשיג את היעדים העסקיים שלו למרות המציאות החדשה, שמשנה את כללי המשחק בכל מה שקשור ליחסים עם הלקוחות, שאף הם מצויים במשבר, ולעתים גם את הדרכים לאספקת מוצרים ושירותים. ההיערכות לכך תחייב את המנמ"רים לבצע שינויים גדולים יותר מאשר אלה שביצעו בעת המעבר לשגרת הקורונה.

כמו בתחומים אחרים בחיים, נראה שגם לאחר היציאה מהמשבר, הארגונים לא יחזרו לשגרה המוכרת מימי טרום התפרצות הנגיף, וכי הדברים לא יהיו דומים למה שהיה קודם. הרגלי עבודה שמשלבים עבודה מהבית ובמשרד, סביבה חדשה לשרשרת האספקה ודגש רב יותר על שירותים אונליין יהיו מנת חלקם של ארגונים גם אחרי שהקורונה תחלוף.

מנמ"ר, כדאי שתיערך כבר עכשיו ליום שאחרי הקורונה - גם אם זה מוסיף הרבה עומס ומצריך לשבור את הראש. צילום אילוסטרציה: BigStock

מנמ"ר, כדאי שתיערך כבר עכשיו ליום שאחרי הקורונה – גם אם זה מוסיף הרבה עומס ומצריך לשבור את הראש. צילום אילוסטרציה: BigStock

לכל זה נוסף אתגר שחשוב לארגונים ולמנכ"לים שלהם: שמירה על חוויית הלקוח, שלא לומר פיתוחה. לשם כך, על המנמ"רים לתכנן בניית פלטפורמה דיגיטלית עסקית שכוללת מחויבות ארגונית ארוכת טווח, תוך שהיא רואה את המציאות הצפויה בעידן שאחרי הקורונה.

עוד אתגר שעומד בפני המנמ"רים הוא ליצור את הכלים שיאפשרו להם לנהל את ארגון ה-IT שלהם בהצלחה ושיאפשרו התמודדות מיטבית עם השינויים הטכנולוגים. לשם כך כבר קיימות בעולם סדנאות שונות, אם תרצו כיתות אומן וירטואליות, שמספקות את הידע וההכשרה הנדרשים לעובדים על מנת ליישם זאת, וכן קורסים וסדנאות למנמ"רים, כמנהיגים המובילים את השינוי. סדנאות אלה נותנות למשתתפים בהן את הכלים להתמודד עם המציאות המשתנה ועם מה שצפוי לקרות בעתיד.

ומה בישראל? האם המנמ"רים אצלנו נערכים ליום שאחרי?

אמנם, טרם נערכו סקרים שמראים מה המנמ"רים בישראל עושים לקראת העתיד לבוא אחרי המגפה, אבל מהרצאות של מנמ"רים, מנהלים טכנולוגיים ובעלי תפקידים במגזרים השונים ניתן להבין כי יש בארץ דגש מיוחד על חשיבותה של ההמשכיות העסקית כחלק מההיערכות ליציאה מהמשבר. זאת, לצד החשיבות שארגונים נתנו לה בתקופת הסגר והמעבר לשגרת הקורונה. עם תחילת הקורונה, על המנמ"רים היה להמשיך לתת את הכלים לביצוע התוכניות של ארגוניהם, לצד אפשור מידי של מעבר לעבודה מהבית. מנמ"רים רבים בארגונים במגזרי הממשלה, הפיננסים, התעשיה, ההיי-טק ועוד סיפרו בשורה הארוכה של הכנסים ה-וירטואליים שערכנו, באנשים ומחשבים, מאז תחילת הקורונה שהם המשיכו לתכנן ולבצע פרויקטי IT, ביניהם פרויקטי ליבה ותשתיות – למרות ועל אף המצב המשברי. כאן יש לשים לב לתופעה מעניינת, שאינה אופיינית למשברים כלכליים: היה ביכולתם של המנמ"רים להמשיך לממש את התוכניות כי ההנהלות אפשרו להם, ועדין מאפשרות, את התקציבים שנדרשו לשם כך. לצד הדרישה להתייעלות מתבקשת, חיסכון וצמצום משאבים, ההנהלות שחררו תקציבים לאותם פרויקטים – לאחר ביצוע תיעדוף מחודש.

השורה התחתונה: גם ביציאה ממשבר הקורונה, המנמ"רים חייבים להיות החלוצים לפני המחנה, לחשוב מחוץ לקופסה ולסלול עבור הארגון שלהם את הדרך הטכנולוגית. עליהם להילחם על כך שפרויקטים שתוכננו לפני הקורונה יצאו אל הפועל, ובכך יאפשרו לארגון להיות מוכן ליום שאחרי.

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. רונן זרצקי

    כתבה נכונה ובזמן. כל מנמר צריך להכין תוכנית עבודה שונה מהעבר ל2021 . זה נכון בהבטי הנושאים בתוכנית עבודה(האצת נושאי ה ONLINE , בהיבט ההמשכיות העסקית- עבודה מהבית ולא מאתר חירום, טכנולוגיה - יותר פתיחות לענן ותמיכה בעבודת חלק מצוות החברה באופן קבוע או חלקי מהבית.כל אלה מחייבים חשיבה אחרת של המנמר ..

אירועים קרובים