ג'ו טוצ'י, יו"ר EMC: ענן יפתור את שתי הבעיות העיקריות של ה-IT – סיבוכיות והתפוצצות המידע

"המודל הקיים היום, של איי מיחשוב שפזורים לאורך ולרוחב הארגון - פשוט לא יכול לעבוד יותר", אמר יו"ר, נשיא ומנכ"ל EMC בפתיחת כנס המשתמשים השנתי של החברה, שנערך בבוסטון ● לדבריו, מיחשוב ענן עומד על שלושה רכיבים: מעבדי אינטל בארכיטקטורת x86, וירטואליזציה ואיחסון בכונני פלאש

11/05/2010 14:08

"מיחשוב הענן יפתור את שתי הבעיות העיקריות של המיחשוב הארגוני כיום – הסיבוכיות והתפוצצות המידע", אמר ג'ו טוצ'י, יו"ר, נשיא ומנכ"ל EMC, בפתיחת כנס המשתמשים השנתי של החברה. לדבריו, "מיחשוב ענן יאפשר ללקוחות לקבל את המידע הדרוש להחלטות עסקיות נכונות. המודל הקיים היום, של איי מיחשוב שפזורים לאורך ולרוחב הארגון – פשוט לא יכול לעבוד יותר".

כנס EMC World העשירי במספר נערך השבוע כמיטב המסורת בבוסטון, בהשתתפות כחמשת אלפים מקצוענים, מנהלים, תומכים ושותפים. המדובר בשבוע של הכשרה טכנית ביותר, או כפי שצמרת EMC מקפידה להדגיש: "זהו כנס טכנולוגי לגיקים של אחסון, תוכנה וניהול מידע".

טוצ'י הקדיש חלק ניכר מדבריו בהתוויית הדרך בה יעברו הארגונים בעידן מיחשוב הענן. הדרך הזו היא גם החזון של EMC, שעתיד לסייע לה להגשים את מטרתה ולהגיע למחזור של 16.6 מיליארד דולרים השנה. טוצ'י, לדבריו, רואה באיחסון מאיץ ראשי למיחשוב ענן ולווירטואליזציה – המאפשרת אותו.

אחסון ו-וירטואליזציה, אמר, הם שני התחומים בהם EMC מובילה ובגדול. אך טו'צי הדגיש גם את חשיבות העבודה עם שותפים טכנולוגיים ולא ללכת לשוק לבד. סיסקו (Cisco) היא השותפה הגדולה בשרתים במרכזי הנתונים החדשים של מחחשוב ענן, שהרי ל-EMC עצמה אין שרתים משלה. עם זאת, הלקוחות יכולים לבחור גם בשרתי דל (Dell) – גם היא שותפה של EMC. טוצ'י מאמין בעקרון הבחירה – שחשוב שיישאר בידי הלקוחות. עד כדי כך, שאפילו אם הם יבחרו ("חס וחלילה", כלשונו) בציוד של מתחרים, EMC תכבד אותם ותמשיך לתמוך בהם.

טוצ'י גם מאמין שמיחשוב ענן עומד על שלושה רכיבים: מעבדי אינטל בארכיטקטורת x86, וירטואליזציה ואיחסון בכונני פלאש (SSD). שלושת הרכיבים הללו מאפשרים מזעור, מהירות, חסכון ופשטות תפעול שלא היו קיימים בעידן הקודם. הוא לא מאמין בשרידותן של מעבדי RISC למיניהם של מתחריו – HP ויבמ (IBM) – הבנויים על מערכות קנייניות.

יו"ר, נשיא ומנכ"ל EMC טוען, שלראשונה בתעשייה מודל מיחשוב ענן יצליח למוטט את נוסחת ה-30-70,  כלומר ש-70% מתקציבי IT הולכים לתחזוקת מערכות קיימות ורק 30% לפיתוח מערכות חדשות לקידום העסקים. הוא מציג מדד קיצוני יותר – של 28-72 וטוען שגם מתוך 28%, חלק הולך לפיתוח מערכות ישנות. מודל הענן, קבע, ישפר המצב כאשר הוא מאפשר לנהל יותר מידע בצריכה נמוכה יותר של משאבים.

נתוני חברת המחקר IDC משמשים לטוצ'י להדגים את התפוצצות המידע הצפויה במיחשוב הארגוני. המחקר, שפורסם בשבוע שעבר גורס, שאם עד לפני עשור נוצר מדי שנה מידע בהיקף של 0.8 זטה-בייט, הרי שבעוד עשור היקף המידע השנתי שייווצר יגיע ל-35.2 זטה-בייט. זטה, אגב, היא יחידת המידה שמשקפת מיליון טרה.

עד עתה המידע הזה נוהל ברובו על ידי מערכות של העידן הישן (לגאסי), שהתבססו על מערכות מיינפריים למיניהן שסיפקו אמינות גבוהה, יכולת גידול מרשימה ועיבוד מאובטח. מערכות אלה, שהריצו מערכות הפעלה שונות, מהווים איי מיחשוב מבודדים, כאשר כל מערכת גם התקשרה עצמאית למערכות האחסון, השרתים והרישות שלה. אך עלות תחזוקתן ופיתוחן של המערכות הישנות גבוהה ביותר. המשתמשים רוצים יעילות וחיסכון ומהירות במילוי דרישותיהם ובעיקר להשתמש במשאבים ולשלם בעבורם, בדיוק לפי מה שצרכו.

זה הרקע למודל המיחשוב בו אספקת התשתיות מתבצעת בענן, על פי טו'צי. כך, הסביר, הדרך של EMC היא לספק כלים לארגונים לבנות עננים פרטיים וגם לעבוד עם ספקי שירותים ולסייע להם להקים עננים ציבוריים. טו'צי חוזר ומדגיש שהוא אינו מאמין בחזון הנפוץ שבעתיד יתקיימו עננים ענקיים בודדים של חברות הענק, אלא יהיו אלפי עננים פרטיים ומאות עננים ציבוריים.

לדבריו, המפתח להצלחת מימוש מודל המיחשוב בענן הוא איגום כל המשאבים כדי לנהלם בצורה היעילה ביותר בתשתית וירטואלית אחד, שתוכל לנפק את המשאבים לפי דרישה. זאת, במקום המשאבים המפוזרים במרכזי הנתונים המבודדים של היום בכל ארגון. הפיתרון בצד המיחשובי ממומש כבר על ידי הווירטואליזציה, שמספקת מערכת ההפעלה של VMware – שהיא כידוע חברה בת של EMC.

כעת EMC מספקת גם את הצד השני של איגום המשאבים – צד האיחסון. זאת, בהכרזתה על טכנולוגיית VPLEX. המדובר טכנולוגיה חדשה המאפשרת וירטואליזציה של איחסון למרחקים (עד 100 ק"מ בשלב ראשון וללא הגבלת מרחק עד סוף השנה), כדי לאפשר גישה לנתונים והגירתם בין מרכזים פיזיים, בצורה שקופה וחלקה.

טוצ'י מסביר שהוא אינו מאמין במודל הישן לפיו חברה אחת תוכל לספק את כל הרכיבים הנדרשים לחומרה ולתוכנה בניהול מודל הענן. אחרת, לדבריו, נחזור לעידן הישן של מערכות קנייניות, סגורות ולא יעילות. הוא מאמין בהתמחות ובהליכה יחדיו ללקוחות. זו הברית של EMC עם סיסקו ועם דל לשרתים ועם ברוקייד לרישות. טוצ'י מדגיש לסיכום, שלמרות ש-EMC עובדת בצמוד מאוד עם סיסקו על מודל ה-VCE (ר"ת Virtualized Computing Environment), היא אינה מחויבת לעבוד רק עם סיסקו.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים